طراحی مدل اثر بخشی تبلیغات بومی شده در شبکههای اجتماعی با رویکرد تحلیل مضمون کیفی
محورهای موضوعی : مدیریت رسانهزلیخا دهقانی 1 , رضا ابراهیم زاده 2 * , مهرداد صادقی 3 , مهربان هادی پیکانی 4
1 - دانشجوی دکتری مدیریت رسانهای، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2 - استادیار، گروه مدیریت رسانهای، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - استادیار، گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
4 - استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
کلید واژه: شبکه اجتماعی, اثربخشی تبلیغات, تبلیغات بومی شده,
چکیده مقاله :
امروزه ظهور تبلیغات بومی دورنمای تبلیغات را تغییر داده، تبلیغات بومی شده جدیدترین روند در محتوای ترکیبی است که ویژگی مشابه با بازرایابی محتوا، روزنامه نگاری بند و محتوای مهم با حمایت مالی شده و در عین حال وابسته به محیط دیجیتال رسانه میزبان است.این پژوهش با هدف طراحی مدل اثر بخشی تبلیغات بومی شده در شبکه های اجتماعی صورت گرفته است. جهت پاسخ به سوال اصلی پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده گردید. حوزه پژوهش کلیه مقالات خارجی تبلیغات بومی شده می باشد. در این پژوهش مضامین مرتبط با اثربخش تبلیغات بومی شده از مقاله ها استخراج می گردد که پس از خوشه بندی، تلفیق و حذف کدهای مشترک؛ 61مضمون کلیدی، 18 مضمون یکپارچه کننده و چهار مضمون کلان حاصل گردید. جهت تبیین روایی تحقیق از رویکرد مدل اکتشافی و تاییدی استفاده گردید که نشان از روایی قابل- قبول نتایج حاصل می باشد. از روش هولستی جهت ارزیابی پایایی استفاده شده است که نشان از روایی قابل قبول نتایج حاصل است .بر این مبنا میزان پایایی محاسبه- شده 85/. و از مقدار استاندارد 7/0 بالاتر بود. نتایج تحقیق نشان میدهد تبلیغات بومی شده اثر بخش میباشد. همچنین بکارگیری استراتژیهای تبلیغات نقش مهمی در اثربخشی تبلیغات بومی ایفا می نماید.
Today, the advent of native advertising has changed the advertising landscape, localized advertising is the latest trend in hybrid content that has similar features to content marketing, journalism and important content with financial support and also depends on the digital environment of the host media.This study aims to design an effective model of localized advertising on social networks. To answer the main question of the research, content analysis method was used. The field of research of all foreign articles is localized advertisements In this research, topics related to the effectiveness of localized advertising are extracted from articles, which after clustering, combining and deleting common codes; 61 key themes, 18 integrating themes and four macro themes were obtained.In order to explain the validity of the research, the exploratory and confirmatory model approach was used, which shows the acceptable validity of the result s. Holstay method was used to evaluate the reliability, based on which the reliability was calculated to be / 85. And was higher than the standard value of 0.7. Research results show that localized advertising is effective. The use of advertising strategies also play an important role in the effectiveness of native advertising
_||_
Designing an effective model of localized advertisements in social networks with a qualitative content analysis approach
Today, the advent of native advertising has changed the advertising landscape,localized advertising is the latest trend in hybrid content that has similar features to content marketing, journalism and important content with financial support and also depends on the digital environment of the host media.This study aims to design an effective model of localized advertising on social networks. To answer the main question of the research, content analysis method was used. The field of research of all foreign articles is localized advertisements In this research, topics related to the effectiveness of localized advertising are extracted from articles, which after clustering, combining and deleting common codes; 61 key themes, 18 integrating themes and four macro themes were obtained.In order to explain the validity of the research, the exploratory and confirmatory model approach was used, which shows the acceptable validity of the result s. Holstay method was used to evaluate the reliability, based on which the reliability was calculated to be / 85. And was higher than the standard value of 0.7. The results show that from the analysis of key and integrated themes of localized advertising, four macro themes were obtained, which include causal conditions, intermediate conditions, moderating conditions and consequences of advertising in localized advertisements.
Keywords :Indigenous advertising, socialnetworking, advertising effectiveness, Media environment
طراحی مدل اثر بخشی تبلیغات بومی شده در شبکه های اجتماعی با رویکرد تحلیل مضمون کیفی
چکیده: امروزه ظهور تبلیغات بومی دورنمای تبلیغات را تغییر داده، تبلیغات بومی شده جدیدترین روند در محتوای ترکیبی است که ویژگی مشابه با بازرایابی محتوا، روزنامه نگاری بند و محتوای مهم با حمایت مالی شده و در عین حال وابسته به محیط دیجیتال رسانه میزبان است.این پژوهش با هدف طراحی مدل اثر بخشی تبلیغات بومی شده در شبکه های اجتماعی صورت گرفته است. جهت پاسخ به سوال اصلی پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده گردید. حوزه پژوهش کلیه مقالات خارجی تبلیغات بومی شده می باشد. در این پژوهش مضامین مرتبط با اثربخش تبلیغات بومی شده از مقاله ها استخراج می گردد که پس از خوشه بندی، تلفیق و حذف کدهای مشترک؛ 61مضمون کلیدی، 18 مضمون یکپارچه کننده و چهار مضمون کلان حاصل گردید. جهت تبیین روایی تحقیق از رویکرد مدل اکتشافی و تاییدی استفاده گردید که نشان از روایی قابل- قبول نتایج حاصل می باشد. از روش هولستی جهت ارزیابی پایایی استفاده شد که بر این مبنا میزان پایایی محاسبه- شده 85/. و از مقدار استاندارد 7/0 بالاتر بود.نتایج نشان داده که از تحلیل مضامین کلیدی و یکپارچه تبلیغات بومی شده چهار مضمون کلان بدست آمدکه شامل شرایط علی ، شرایط واسطه ای، شرایط تعدیل گر و پیامدهای تبلیغ درتبلیغات بومی شده می باشد.
واژگان کلیدی : تبلیغات بومی شده، شبکه اجتماعی، اثربخشی تبلیغات، محیط رسانه
هدف: مقاله حاض، تدوین مدل ارزیابی اثربخشی تبلیغات بومی شده بر مبنای رویکرد آمیخته اکتشافی در شبکه های اجتماعی برای رسیدن به شبکه مضامین بود. روش: به منظور پاسخ به سوال اصلی پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده شد که مضمون کلان با عناوین شرایط علی، شرایط تعدیل گر، شرایط واسطه ای و پیامدهای تبلیغ شناسایی شده است. حوزه پژوهش، مقاله های تبلیغات بومی شده بود. یافته ها: بر اساس رویکرد تحلیل مضمون تلاش شد مضامین مرتبط با اثر بخشی تبلیغات بومی از آنها استخراج شود که پس از خوشه بندی، تلفیق و حذف کدهای مشترک،61مضمون کلیدی، 18مضمون یکپارچه کننده، 4 مضمون کلان به دست آمد. برای تبیین روایی تحقیق از رویکرد مدل اکتشافی و تاییدی استفاده شد که نشان از روایی قابل قبول نتایج حاصل است. برای ارزیابی پایایی نیز از روش هولستی استفاده شد که بر مبنای آن ، میزان پایایی محاسبه شده 85/0 و از مقدار استاندارد 7/0 بالاتر بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل در قالب شبکه مضامین، تحلیل و منجر به تدوین مدل نهایی پژوهش شد.
1. مقدمه
تبلیغات بومی شده میتواند به عنوان مجموعهای از انواع تبلیغات آنلاین تعریف شود که هدفش به حداقل رساندن مزاحمت ایجاد شده برای مصرف کنندگان به دلیل دریافت تبلیغات مزاحم و افزایش میزان درگیر شدن مصرف کننده در ارتباطات بازاریابی است. این مزاحمت میتواند توسط تبلیغات بومی مرتبط با محتوای اطراف وتبلیغات بومی مشابه به آن به حداقل برسد،همچنین تبلیغات بومی، نوعی از تبلیغات آنلاین هستند که با فرم و عملکرد پلتفرمی که بر آن ظاهر میشوند، هماهنگ است. درفعالیتهای مدیریتی، انتخاب بین نمایش و تبلیغات بومی تغذیه کننده، تبلیغ کنندگان برند و ناشران اخبار آنلاین را با اهداف متناقض روبه رو می کند. در حالی که تبلیغ کنندگان با سبک و سنگین کردن کلیکهای تبلیغ و شناخت برند روبرو هستند، ناشران نیازمند ایجاد تعادل بین کلیکهای تبلیغاتی و قابل اعتماد بودن پلتفرم هستند. از دیدگاه سیاست کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده بیشتر نگرانیها در مورد تبلیغات بومی این است که مصرفکنندگان را گیج نموده و از این رو دستورالعملهایی را که برای تبلیغ کنندگان جهت آشکار کردن تبلیغات بومی آنها موردنیاز است، تحمیل نموده است(آریبرگ1،2017).
تبلیغات بومی شده میتواند به عنوان مجموعهای از انواع تبلیغات آنلاین تعریف شود که هدفش به حداقل رساندن مزاحمت ایجاد شده برای مصرف کنندگان به دلیل دریافت پیامهای بازاریابی درجریان است(کمبل2 و مارکس 32015).
تبلیغات بومی شده می تواند قالبهایی داشته باشد، از تبلیغات میان تبلیغات بومی شده جدیدترین روند در محتوای ترکیبی است که ویژگی هایی مشابه بازاریابی محتوا، روزنامه نگاری برند و محتوای حمایت مالی شده دارد و در عین حال وابسته به محیط دیجیتال رسانه میزبان است ، ولی در اجرا متفاوت است(تامینن4،2015). محتوا در سایتهای رسانه های اجتماعی، تبلیغ در موتورهای جستجو، ویجت های پیشنهادی، تا محتوای سفارشی. از میان این قالبها ، تبلیغات بومی سفارشی مشابه محتوای حمایت مالی شده تعریف می شود، که توسط یک برند و یک سازمان رسانه ای با هم تولید می شود و شبیه محتوای سرمقاله در وب سایت ناشر به نظر می رسد(لوما5،2015). ادغام تبلیغات بومی توسط ناشران خبری «تکامل همزمان شیوه های بازاریابی و روزنامه نگاری را نشان می دهد: محتوای سرمقاله و تبلیغات با هم تلفیق می شوند و خطوط بین ارتباطات استراتژیک و اطلاعات روزنامه نگاری را مبهم می سازند(ماتئو6 و زتو7،2015).
تبلیغات بومی، به محتوایی که بابتِ آن هزینه پرداخت شده گفته می شود که منحصراً مطابق طرز تفکری طراحی شده است که در آن تبلیغات بومی توزیع می شود. تبلیغات بومی شده محتوایی مارک دار است که با طرزِتفکر، یکپارچه شدهاست به طوری که از دیدگاه مصرف کننده مزاحم به نظر نمی رسد به این معنی که بین تبلیغات بومی و پیام منتقل شده یک ارتباط متنی می باشد. هرم و همکاران نیز به همین ترتیب استدلال میکنند که تبلیغات بومی همانند شکل و موضوع محتوای سرمقالهی یک ناشر خاص است. بهطوریکه کاربران احساس می کنند که این تبلیغ متعلق به آن مکانِ خاص است.ویجینسکی8 (2014) ، اظهارمی کنند که تبلیغات بومی، تبلیغاتی است که با محتوای صفحه انسجام داشته است ،و شبیه به بستری است که به نوبه خود باعث می شود کاربر احساس کند که تبلیغات متعلق به سایت است، همچنین تبلیغات بومی، فرصتهایی هستند که بابتِ آنها پول پرداخت میشود و از نظر عناصرِ گرافیکی آن به شکل محتوای سرمقاله ظاهر می شوند(پولیزی9،2016)
2. مسئله پژوهش
اخیراً تحقیقات به صراحت تبلیغ در زمینه تبلیغات بومی توجه کردهاند. خیلی از تحقیقها از این نظریه حمایت میکنند که صراحت تبلیغات بومی تا حدودی عملکرد تبلیغات بومی را تحت تأثیر قرار میدهد. وجینسکی و اوانس10 (2016) متوجه شدند که صراحت با وضوح (بعنوان مثال «تبلیغات» و «محتوایی با حامی مالی») به جای اشاره غیر مستقیم (بعنوان مثال «صدای برند» و «ارائه شده توسط») به مردم کمک کرده تا محتوای بومی واقعی در تبلیغ را تشخیص دهند. وو و همکاران (2016) همچنین متوجه شدند که یک تبلیغ بومی برچسبدار (بعنوان مثال «حمایت مالی شده توسط») شناخت تبلیغ را نسبت به تبلیغات بدون برچسب بهبود بخشید. وجینسکی (2016) پیشنهاد کرد که برتری تصویری صراحت تبلیغ نسبت به توضیح لغتی واضح شناخت تبلیغ بومی را بیشتر افزایش داد. بعلاوه تحقیقات اثر منفی صراحت تبلیغات بومی را بر عملکرد تبلیغ را نشان دادهاند. شناخت ماهیت واقعی یک تبلیغ بومی نهایتاً اعتبار تبلیغ و نگرشها نسبت به حامی مالی را برای استفاده از تبلیغ بومی کاهش داد و تمایل به اشتراک گذاری تبلیغات را نیز کاهش داد (وجینسکی 2016؛ وو و همکاران 112016). یعنی صراحت تبلیغ احتمال دارد به مصرف کنندگان هشدار بدهد که این تبلیغ حاوی تلاشهای متقاعدسازی است و باعث هوشیاری آنها شود (کوئین 12 2004). نهایتاً مقاومتی که از این هوشیاری ناشی میشود نتایج تبلیغ منفی به دنبال دارد. به همین روش وانگ و هانگ (2017) گزارش کردند که محتوای غیرقابل شناسایی اثربخشی تبلیغات بومی را در زمینه نگرش نسبت به تبلیغ، اعتبار حامی مالی تبلیغ و رضایت افزایش می دهد (وانگ13 و هانگ14 2017).
این تحقیق مدلی ساختاری برای ارزیابی اثر بخشی تبلیغات بومی شده ارائه می شود، که روابط سازه ها و متغیرهای مستخرج در قالب روابط علی مورد تحلیل قرار می گیرد، محقق با بررسی پیشینه تحقیق نتوانسته مدلی علی را در چارچوب مدل ساختاری در حوزه ارزیابی اثر بخشی تبلیغات بومی شده شناسایی نماید.همچنین می تواند برای موسسات و شرکت های تبلیغاتی که ارائه دهنده خدمات تبلیغاتی برای مخاطبان خود هستند در طراحی اثربخش تبلیغات خود در حوزه تبلیغات بومی شده از آن استفاده کنند. برای فرهنگ سازی با برجسته سازی غیر مستقیم تبلیغ محلی می توان بهره برد. برای معرفی کسب و کارهایی که بعد از مدتها فعالیت در بازار هنوز مشتری با آن آشنا نیست. سازمانهای بیمه ای هم می توانند از تبلیغات بومی شده برای تشویق مردم به پرداخت حق بیمه وآینده نگری استفاده کنند ، در صنعت سلامت ، صنعت گردشگری هم می توان استفاده کرد. همچنین محققان دانشگاهی که از این تحقیق می توانند چهارچوب و مبنایی اولیه برای ارزیابی اثر بخشی تبلیغات بومی شده استفاده کنند .
با توجه به همه موارد مطرح شده می توان مسئله اصلی این تحقیق را به شرح زیر مطرح کرد.
مدلی که بر اساس آن بتوان اثر بخشی تبلیغات بومی شده را ارزیابی نمود چگونه است؟ مولفه هایی که اثربخشی تبلیغات بومی شده را برمبنای آن می توان ارزیابی کرد، کدامند؟ برای نائل شدن به پاسخ این سوالات محقق از روش تحقیق آمیخته با رویکرد اکتشافی استفاده می کند. بدین منظور، ابتدا با رویکرد کیفی، مولفه های اثربخشی تبلیغات را شناسایی کرده و سپس با روش های کمی آن ها را اعتباریابی کرده و در قالب مدل معادلات ساختاری مدل اثربخشی تبلیغات بومی شده را ارزیابی می کند.
[1] .Ariberg
[2] .Campbell
[3] .Marx
[4] .Taminen
[5] .Luma
[6] .Matteo
[7] .Zotto
[8] .Wojdynski
[9] .Policy
[10] .Evans
[11] .Woo et al
[12] .Quein
[13] .Wang
[14] .Hang
جدول 1. بررسی پیشینه تحقیق از حوزه رویکردهای مختلف به مفهوم اثر بخشی مدیریتی
2019 | مجله بین المللی تبلیغات | تبلیغات بومی در فید خبری فیسبوک | سونمی یون و سونگیون کیم | 1 |
2019 | روزنامه نگاری دیجیتال | عملکرد نقش تبلیغات بومی در رسانه های خبری قدیمی و فقط دیجیتال | یولی | 2 |
2019 | مجله بین المللی تبلیغات | حرکت به سمت شفافیت تبلیغات بومی در وب سایت های خبری | سیمون کروور، کارولین پولز و استیو پائولوسن | 3 |
2019 | مجله بین المللی تبلیغات | صراحت در تبلیغات در مقابل شناخت تبلیغات | آروم جانگ و جان هیو | 4 |
2019 | پایان نامه کارشناسی ارشد | تاثیر تبلیغات بومی موثر بر کاربران ،احساس عدم نفوذ | آدام وتر ترسند و همکاران | 5 |
2019 | پایان نامه کارشناسی ارشد هنردر گروه روزنامه نگاری و رسانه های خلاق دانشگاه آلاباما | توضیح و ادراک خوانندگان ازتبلیغات بومی در وب سایتهای خبری | کالین کوکرل و همکاران | 6 |
2019 | سمینار پایان نامه ارشد میشیگان راس | تبلیغات بومی در رسانه های خبری آنلاین | یاشای ریبون | 7 |
2019 | افشای فنی | تولید خودکار سبک های تبلیغات بومی با استفاده از ویژگی های بصری تصاویر | بولین و همکاران | 8 |
2020 | روزنامه نگاری دیجیتال | مرزهای بصری روزنامه نگاری: تبلیغات بومی و همگرایی تحریریه و محتوای تجاری | راوول فرر و همکاران | 9 |
2020 | فصلنامه روزنامه نگاری و ارتباطات جمعی | تاثیرات انگیزه استفاده از اخبار و محتوا بر تبلیغات بومی و درک اخبار دیجیتالی | میشل آ آمازین | 10 |
2021 | مطالعات روزنامه نگاری | اشتراک گذاری تبلیغات بومی در توییتر | آمازین میشل و وارگو چریس | 11 |
3. روش شناسی
روش این مقاله، روش کیفی از نوع تحلیل مضمون است. بر اساس رویکرد تحلیل مضمون، محقق ابتدا تمامی متون مناسب با پژوهش خود را جمع آوري میکند که در این پژوهش همان تبلیغات بومی شده است. در گام اول مفاهیم معنادار از این پژوهش از نوع تحقیقات ترکیبی (آمیخته) است که در دو فاز کیفی 1 و کمّی 2 انجام میپذیرد. در بخش کیفی (فاز اول) از رویکرد تحلیل مضمون استفاده خواهد شد و در بخش کمّی (فاز دوم) از مدل معادلات ساختاری جهت تایید یافته های کیفی استفاده میگردد.
3-1. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تجزیه و تحلیل داده ها در تحقیق کیفی عبارتست از روندی که مستلزم سعی در شناخت مضامین به طور رسمی و ساختن و پرداختن فرضیه ها (ایده ها) است بدان گونه که از داده ها بر می آید، و همچنین تلاش جهت به نمایش گذاشتن و به تایید رساندن آن ها است.
ابزار اصلی و محوری تحلیل مضمون، نظام ومقوله های آن است. هر واحدی در تحلیل باید کد بندی شود، یعنی در قالب یک یا چند مقوله قرار بگیرد. مقوله به تعریف کما بیش عملیاتی شده ی عناصر متن اطلاق می شوند. هرتعریفی از مقوله باید روشن، کامل و مناسب باشد. نظام مقوله ها در تحلیل مضمون، برخلاف تحلیل های مردم نگارانه یا نظریه ی زمینه ای، قبل از این که کدبندی صورت گیرد، مشخص می شود .(محمدپور،1390، ص 104)
بعد از مشخص کردن مختصات روش شناسی پژوهش، روش اجرای آن بدین گونه است که بعد از هدف گذاری و شناسایی سوالات پژوهش که بر اساس موضوع پژوهش «تحلیل مضمون مؤلفه های اثر بخشی تبلیغات بومی شده مشخص می باشد. با بررسی های پژوهشگر برخی از مفاهیم شناسایی شدند که بعد از شناسایی مفاهیم که براساس رویکرد نظام مقوله ای استقرایی مقولات از متن اسناد استخراج گردید، در مرحله بعد بررسی مقوله ها و دستورالعمل کد گذاری انجام شده و پایایی پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس بر اساس تعاریف و ارائه مثال ها و مقولات به تفسیر نتایج بهره گیری از مراحل تحلیل مضمون پرداخته شد و در نهایت شبکه مضامین استخراج شده مدل مفهومی مورد نظر تنظیم.
4. یافته های پژوهش
در این پژوهش مقاله های مرتبط با اثر بخشی تبلیغات بومی تجزیه و تحلیل شده است.
در مرحله اول
پژوهشگر در مرحله نخست با توجه به مضامین مرتبط با اثر بخشی تبلیغات بومی را از مقاله ها استخراج کرده است. مضامین به طورمستقیم از جملات مقاله ها گرفته شده و پژوهشگر در محتوای آنها دخل و تصرفی نداشته است. بخشی از مضامین مرتبط با اثربخشی تبلیغات بومی در جدول آمده است.
[1] .Qual
[2] .Quan
جدول 2 . مفاهیم معنادار استخراج شده از متن
عنوان مجله | سال | جلد | شماره صفحه | نویسنده | ||
Native Advertising in Online News Media | International Journal of Advertising The Review of Marketing Communications | 2019 |
| 46-1 | Yishai Ribon | |
ردیف | مفاهیم معنادارمتون | مفاهیم مستخرج | ||||
1 | مکانیزمی که مصرف کنندگان با افشای اطلاعات تعامل دارند ، طی فرایند دو مرحلهای رخ میدهد. ابتدا به افشا توجه و سپس پیام منتقل شده را درک می کند. | توانایی درک و توجه مخاطب به تبلیغ | ||||
2 | دانش ترغیبی توانایی مصرف کننده جهت تفسیر و ارزیابی نیت ترغیب کنندگی با استفاده از دانش توسعه یافته قبلی که به تلقی آنها از ترغیب کنندگی پیامها بستگی دارد. | توانایی ارزیابی تبلیغ توسط مخاطب بومی شده | ||||
3 | فعال سازی دانش ترغیبی برای مصرف کننده در مواجهه با تبلیغات در گام نخست رخ میدهد. | توانایی پذیرش تبلیغ توسط مخاطب | ||||
4 | ترغیب نگرشی در مرحلهی بعدی رخ میدهد. در این شرایط، فعال سازی دانش ترغیب مفهومی اثر مثبتی را روی فعال سازی دانش ترغیب نگرشی بجا میگذارد. | سطح دانش مخاطب درمواجه با تبلیغات | ||||
5 | هرچقدر دانش مفهومی در سطح بالاتری فعال بشود، احتمال اینکه مصرف کنندگان به دید انتقادی به پیام ترغیبی بنگرند بالاترست. | سطح دانش انتقادی مخاطب | ||||
6 | افزایش دانش ترغیب مفهومی مصرف کننده و پذیرش بهتر تبلیغات، آگاهی آنها از مشخصههای تبلیغات بیشتر میشود و برای مثال منبع خبری تبلیغات را بهتر درک و ارزیابی میکنند. | درجه پذیرش و آگاهی مخاطب از تبلیغ | ||||
7 | دو تفاوت در افراد تعیین کننده تشخیص تبلیغات بومی در زمینههای خبری دیجیتال هستند: سن و تحصیلات. | سن مخاطب تحصیلات مخاطب | ||||
8 | ماهیت فریبنده محتوای خبری حمایت شده تجربه را به شمشیر دو لبه تیز تبدیل میکند: تجربه بیشتر با تبلیغات بومی بخصوص باید باعث تشخیص درست شود. | تجربه مخاطب | ||||
9 | برچسب صراحت شده در تبلیغات بومی توسط کمیسیون تجارت فدرال فرستادن این پیام به خوانندگان بوده است: محتوا ماهیت تجاری داشته و یک مقاله خبری نیست. | میزان صراحت تبلیغ | ||||
10 | مصرف کنندگان اغلب در زمان مواجهه با تلاش متقاعد کننده مقاومت نشان میدهند یکی از تاکتیکهای اثربخش معمول برای مقاومت در مقابل متقاعدسازی بحث کردن با ابراز مخالفت است . | متقاعدسازی مخاطب با تکنیک تبلیغاتی |
مرحله دوم
پژوهشگر مفاهیم معنادار را از جدول استخراج کرده است و تمامی مفاهیم معنادار در معنا یا مشابه را در کنار هم قرارداده است . علت این امر آن است که تعداد زیادی از مفاهیم شبیه هم هستند و یا معنای کاملا یکسانی را ارایه می کنند در این مرحله سعی شده است از دوباره کاری اجتناب شده و مفاهیم دارای یک معنای واحد یک کاسه شوند که نتایج در جدول شماره 3 خلاصه شده است. بخشی از مفاهیم معنادار استخراج شده در جدول آمده است.
جدول 3. مفاهیم هم معنا
ردیف | مفاهیم هم معنا | مفاهیم معنا دار تلخیص شده |
1 | توانیی تفسیر و ارزیابی مخاطب در مواجهه با تبلیغات حمایت شده | توانایی پردازش تبلیغات |
2 | میزان تمایل به پردازش پیام توسط مخاطب | |
3 | توانایی ارزیابی تبلیغ توسط مخاطب | |
4 | تمایل به ارزیابی پیام | |
5 | ارزیابی مثبت تبلیغات توسط مخاطب | واکنش مثبت به تبلیغات |
7 | توانایی درک و توجه مخاطب به تبلیغ |
|
8 | درجه اطمینان به محتوا تبلیغ | |
9 | اهمیت برند در تبلیغات | |
10 | صراحت تبلیغات با اعتبار برند | |
11 | درجه اعتبار منبع تبلیغ | |
12 | متقاعدسازی مخاطب با تکنیک تبلیغاتی |
مرحله سوم
محققف مضامین مستخرج جدول را که شبیه هم هستند و موضوع مشابه دارند، متناسب با موضوع مفاهیم، ذیل مضامین پایه، طبقه بندی و به صورت خوشه های معنایی تنظیم کرده و در جدول آورده است.
جدول 4. مفاهیم هم معنای تلخیص شده
ردیف | مفاهیم هم معنا | مضامین کلیدی | فراوانی |
1 | توانایی تفسیر و ارزیابی مخاطب در مواجهه با تبلیغات حمایت شده | توانایی پردازش تبلیغات توسط مخاطب | 2 |
2 | میزان تمایل و انگیزه پردازش پیام توسط مخاطب | میزان انگیزه مخاطب برای پردازش | 2 |
3 | میزان اعتبار تبلیغات | درجه اعتبار تبلیغ | 3 |
4 | درجه اطمینان به محتوای تبلیغات | میزان اطمینان به محتوا | 3 |
5 | میزان انگیزش مخاطب در پردازش تبلیغات | میزان انگیزه مخاطب برای پردازش | 2 |
6 | درجه اقناع تبلیغات درمخاطب | درجه اقناع مخاطب | 3 |
7 | میزان ارتباط تبلیغات با باورهای مخاطب | درجه همراستایی محتوای تبلیغ با نگرش مخاطب | 2 |
8 | میزان تضاد تبلیغات با زمینه رسانه | کیفیت کنتراست تبلیغ تبلیغات | 3 |
9 | واکنش منفی مخاطب به تبلیغات | میزان ارزیابی منفی تبلیغات | 3 |
10 | میزان دستکاری تبلیغات | درجه فریبکارانه بودن تبلیغ از دید مخاطب | 3 |
مرحله چهارم
محقق به تلخیص داده ها اقدام و مضامین مشابه و تکراری را با یکدیگر تلفیق کرده و به صورت خلاصه در جدول آورده است.
جدول 5. مضامین و مفاهیم نهایی استخراج شده
مفاهیم نهایی استخراج شده | مضامین یکپارچه کننده |
میزان پردازش تبلیغات توسط مخاطب میزان انگیزه مخاطب برای پردازش | میزان انگیزه مخاطب در پردازش تبلیغ |
درجه پذیرش تبلیغات توسط مخاطب درجه اقناع تبلیغ | درجه باور پذیری تبلیغ |
درجه همراستایی محتوای تبلیغ با نگرش مخاطب درجه هماهنگی کلیت تبلیغ با نگرش مخطب درجه شخصی سازی تبلیغات متناسب با نیازهای مخاطب درجه شخصی سازی تبلیغات متناسب با ترجیحات و علایق مخاطب | شخصی سازی شده تبلیغ برای مخاطب |
مرحله پنجم
مضامین یکپارچه کننده، حاصل از تلخیص و تلفیق مضامین کلیدی مشترک به دست آمده است و در پایان بر مبنای ادبیات پژوهش و اهداف تحقیق، مضامین کلان، نامگذاری و مشخص شده است و در جدول آورده شده است.
جدول 6. مضامین یکپارچه حاصل از تلخیص و تلفیق مضامین کلیدی
مضامین یکپارچه کننده | مضامین کلان |
درجه باور پذیری تبلیغ شخصی سازی تبلیغ برای مخاطب درجه همسان سازی تبلیغ با پلتفرم وضوح تبلیغ درجه موثق بودن تبلیغ اعتبار حامی مالی جالب توجه بودن وضعیت اطلاع رسانی محتوای تبلیغ جاذبه بصری مطلوبیت گرا بودن تبلیغ منحصر به فرد بودن تبلیغ |
شرایط علی |
ویژگیهای مخاطب سبک تفکر مخاطب | شرایط تعدیل گر |
میزان انگیزه مخاطب در پردازش تبلیغ نگرش به تبلیغ احساس منفی نسبت به تبلیغ | شرایط واسطه ای |
تغییر یا اصلاح نگرش وفاداری حاصل از تبلیغ | پیامدهای تبلیغ |
شبکه مضامین
با بررسی های انجام شده، چهار مضمون کلان بدست آمد که مضمون اول شرایط علی ، مضمون دوم شرایط واسطه ای و مضمون سوم شرایط تعدیل گر و مضمون چهارم پیامدهای تبلیغ که در شکل زیر نشان داده شده است. ادامه شکل ها در فایل پیوست تصاویر قابل مشاهده است.
شکل 1.
5. بحث و نتیجه گیری
بر اساس اطلاعات به دست آمده از تحلیل مضامین اثر بخشی تبلیغات بومی و با توجه به سوال پژوهش، به ذکر نتایج اقدام می شود. هدف این پژوهش، بررسی و شناخت مولفه های اثربخش تبلیغات بومی در شبکه های اجتماعی بود. این پژوهش به طور خاص در پی آن بود که مولفه های اثر بخشی تبلیغات اثر بخش را شناسایی کند.و نتایج نشان داده که مضامین کلان بدست آمده دارای چهار شرایط علی، شرایط واسطه ای، شرایط تعدیل گر و پیامدهای تبلیغ بوده و مضمون کلان با شرایط علی با پژوهش ریبون(2019) در تبلیغات بومی در رسانه های خبری آنلاین که نشان داد که منابع خبری با درجه اعتبار بالاتر و وضوح بیشتر موجب کاهش دانش انتقادی به تبلیغات بومی می شود رابطه معناداری دارد . همچنین با پژوهش جانگ(2019) در صراحت تبلیغات در مقابل شناخت تبلیغات که نشان میدهد صراحت و وضوح تبلیغات تاثیر منفی در تبلیغات بومی ندارد مطابقت دارد. در مضمون کلان با شرایط تعدیل گر با پژوهش سونمی یون وکیم (2019) در تبلیغات بومی در فید خبری فیسبوک که نشان داده که ویژگیهای مخاطب می تواند باعث واکنش و اجتناب از تبلیغات شود رابطه معناداری دارد. در مضون کلان با شرایط واسطه ای با پژوهش میشل آمازین(2020 ) در تاثیرات انگیزه استفاده از اخبار و محتوا بر تبلیغات بومی و درک اخبار دیجیتال که نشان داده که بین انگیزه و تمایل به اخبار سخت رابطه دارد، یعنی وقتی تبلیغات بومی با اخبار سخت همراه است انگیزه استفاده بیشتر است، مطابقت دارد. در مضمون کلان پیامدهای تبلیغ با پژوهش کوکرل(2019) در توضیح و ادراک خوانندگان از تبلیغات بومی در وب سایتهای خبری که نشان می دهد اعتماد مخاطب به تبلیغات حتی بعد از آگاهی از ماهیت تبلیغات اهمیتی ندارد ارتباط معناداری دارد.تمام مضامین کلان نشون داد که مولفه های اثر بخشی تبلیغات بومی در شبکه های اجتماعی اثر بخش میباشد.همچنین بکارگیری استراتژیهای تبلیغات نقش مهمی در اثربخشی تبلیغات بومی شده ایفا می نماید.
پیشنهادهای کاربردی این تحقیق از دو جنبه قابل استفاده است. برای موسسات و شرکت های تبلیغاتی که ارائه دهنده خدمات تبلیغاتی برای مخاطبان خود هستند می توانند در طراحی اثربخش تبلیغات خود در حوزه تبلیغات بومی شده از آن استفاده کنند. محققان دانشگاهی از این تحقیق می توانند چهارچوب و مبنایی اولیه برای ارزیابی اثر بخشی تبلیغات بومی شده ارائه دهند که در توسعه دانش در این حوزه مثمر ثمر می باشد.
منابع
Aiello, L., & Proffitt, J. M. (2008). VNR usage: A matter of regulation or ethics?
Journal of Mass Media Ethics, 23(3), 219-234.
Almohammad, Rawan. 2017. “BuzzFeed Is Moving Away from Native Advertising.” Medium.https://medium.com/@rawan.almohammad/buzzfeed-is-moving-away-from-native-advertisingb4690bedbf0d.
Anocha ,A. Ann Arbor, MI . Eric M. Schwartz(2018) “Native Advertising in Online News: Tradeoffs among Clicks, Brand Recognition and Website Trustworthiness”, Ross School of Business University of Michigan.
Amazeen, M. A., & Muddiman, A. R. (2018). Saving Media or trading on trust? The effects of native advertising on audience perceptions of legacy and online news publishers. Digital Journalism, 6
Amazeen, M. A., & Wojdynski, B. W. (2018). The effects of disclosure format on native advertising recognition and audience perceptions of legacy and online news publishers. Journalism, advance online publication.
Balasubramanian, S. K. (1994). Beyond advertising and publicity: Hybrid messages and public
policy issues. Journal of advertising, 23(4), 29-46..
Bearden, W. O., Netemeyer, R. G., & Haws, K. L. (2011). Handbook of marketing scales: multi-item; measures for marketing and consumer behavior research (Vol. 3rd). Thousand Oaks, Calif SAGE.
Becker-Olsen, K. L. (2003). And now, a word from our sponsor--a look at the effects of
sponsored content and banner advertising. Journal of Advertising, 32(2), 17-32.
Bærug, J. R., & Harro-Loit, H. (2012). Journalism embracing advertising as traditional journalism
discourse becomes marginal: A comparative study of European MICE (Meetings Incentives, Conferences and Events) magazines. Journalism Practice, 6(2), 172-186.
Boerman, S.C., E.A. van Reijmersdal, and P.C. Neijens. 2012. Sponsorship disclosure: Effects of duration on persuasion knowledge and brand responses. Journal of Communication 62, no. 6.
Boerman, S.C., E.A. van Reijmersdal, and P.C. Neijens. 2014. Effects of sponsorship disclosure timing on the processing of sponsored content: A study on the effectiveness of European disclosure regulations. Psychology & Marketing 31, no. 3: 214–24.
. Boerman, S.C., E.A. Reijmersdal, and P.C. Neijens. 2012. Sponsorship disclosure: Effects of duration on persuasion knowledge and brand responses. Journal of Communication 62: 1047–64.
Bradley, T. (2017). How mainstream sites contribute to the fake news problem.
Brin, Colette, and Genevieve Drolet. 2008. “Tabloid Nouveau Genre: Format Change and News Content in Quebec City’s Le Soleil.” Journalism Practice, 2 (3): 386–401.
Cacioppo, J.T. & Petty, R.E. (1981). Social psychological procedures for cognitive response assessment The thought-listing technique. In T.V. Merluzzi, C.R. Glass & M. Genest (Eds.) Cognitive Assessment (pp. 309-342). New York: Guilford Press.:
Campbell, M.C. 1995. When attention-getting advertising tactics elicit consumer inferences of manipulative intent: The importance of balancing benefits and investments. Journal of Consumer Psychology 4, no. 3: 225–54orbes, June 30.
Cameron, G. T., & Ju-Pak, K.-H. (2000). Information pollution? Labelling and format of advertorials. Newspaper Research Journal, 21(1), 65.
Carlson, Matt. 2014. “When News Sites Go Native: Redefining the Advertising–Editorial Divide in Response to Native Advertising. Journalism 16 (7): 849–865..
Carlson, M. (2014). When news sites go native: Redefining the advertising–editorial divide in response to native advertising. Journalism, 1464884914545441.
Cho, C.H., and H.J. Cheon. 2004. Why do people avoid advertising on the Internet? Journal of Interactive Advertising 17, no. 2: 138–49Advertising 33, no. 4: 89–97..
COCKRELL C. Parrott S. Roberts C (2019) “Elaboration Likelihood and Readers Perception of Native Adertising on News Websites” Submitted in partial fulfillment of the requirements for the degree of Master of Arts in the Department of Journalism and Creative Media in the Graduate School of The University of Alabama.
Dahlen, M., and M. Edenius. 2007. When is advertising advertising? Comparing responses to non-traditional and traditional advertising media. Journal of Current Issues & Research in Advertising 29 no. 1: 33–42.
Darke, P.R., & Ritchie, R.J. (2007). The defensive consumer: Advertising deception, defensive processing, and distrust. Journal of Marketing Research, 44(1), 114-127.
De Pelsmacker, P., M. Geuens, and P. Anckaert. 2002. Media context and advertising effectiveness. The role of context appreciation and context/ad similarity. Journal of Advertising 31, no. 2: 49–61.
Donsbach, Wolfgang. 2008. “Journalists’ Role Perception”. In The International Encyclopedia of Communication, edited by Wolfgang Donsbach. London: Blackwell http://www.communicationencyclopedia.com/public./
Edwards, S.M., H. Li, and J.H. Lee. 2002. Forced exposure and psychological reactance:Antecedents and consequences of the perceived intrusiveness of pop-up ads. Journal of Advertising 31, no. 3: 83–95.
Einstein, M. (2016). Black Ops Advertising: Native Ads, Content Marketing, and the Covert World of the Digital Sell. New York: O/R Book.
Eunice Kim, Linwan Wu & Naa Amponsah Dodoo (2019) “Activating persuasion knowledge in native advertising: the influence of cognitive load and disclosure language” International Journal of Advertising The Review of Marketing Communications, Psychology, Ewha Womans University, #416 Ewha-Posco Hall, 03760 Ewhayeodae-gil 52, Seodaemun-gu, Seoul, Korea.
Evans, N.J. and M.G. Hoy. 2016. Parents’ presumed persuasion knowledge of children’s advergames: The influence of advertising disclosure modality and cognitive load. Journal of Current Issues & Research in Advertising 37: 146–64.
Evans, N.J., J. Phua, J. Lim, and H. Jun. 2017. Disclosing Instagram influencer advertising: The effects of disclosure language on advertising recognition, attitudes, and behavioral intent Journal of Interactive Advertising 17, no. 2: 138–49Advertising 33, no. 4: 89–97..
Journal of Interactive Advertising 17, no. 2: 138–49Advertising 33, no. 4: 89–97.
Federal Friedman, L. 2017. Millennials and the digital experience: Getting your digital act together.
Forbes, February 8. https://www.forbes.com/sites/laurenfriedman/2017/02/08/millennials andthe-digital experience-getting-your-digital-act-together/#2273cf50730d (accessed September.
Franklin, B. (2014). The Future of Journalism: In an age of digital media and economic uncertainty. Journalism Practice, 8(5), 469-487...
Friedman, L. 2017. Millennials and the digital experience: Getting your digital act together.
Friestad, M., & Wright, P. (1994). The persuasion knowledge model: How people cope with persuasion attempts. Journal of consumer research, 1-31..
Fulgoni, G., & Lipsman, A. (2014). Numbers, please: Digital game changers: How social media will help usher in the era of mobile and multi-platform campaign-effectiveness measurement. Journal of Advertising Research, 54(1), 11-16.
Gerth, J. (2017). In the digital age, The New York Times treads an increasingly slippery path between news and advertising. Columbia Journalism Review, June 28.
Gilley, S. (2013). Blurred lines: Advertising or content? An FTC workshop on native advertising. Federal Trade Commission, December 4.
Ha, L. 2017. Digital advertising clutter in an age of mobile media. In Digital advertising: theory and research, ed. S. Rodgers and E. Thorson, 69–85. New York: Taylor & Francis..
Hanusch, Folker. 2017. “Journalistic Roles and Everyday Life: An Empirical Account of Lifestyle Journalists’ Professional Views.” Journalism Studies.
Ham, C.D., and M.R. Nelson. 2016. The role of persuasion knowledge, assessment of benefit and harm, and third-person perception in coping with online behavioral advertising. Computers in Human Behavior 62: 689–702..
Ham, C.D. 2017. Exploring how consumers cope with online behavioral advertising. International Journal of Advertising 36, no. 4: 632–58.
Hanitzsch, Thomas. 2007. “Deconstructing Journalism Culture: Towards A Universal Theory..Communication Theory, 17 (4): 367–385
Helm, A. E., Moulard, J. G., & Richins, M. (2015). Consumer cynicism: Developing a scale to measure underlying attitudes influencing marketplace shaping and withdrawal behaviors. International Journal of Consumer Studies.
James Robert Brook(2016) “The Social Marketing Impact of Native Advertising News Articism and the Influence of Scepticism from Consumers ” A thesis submitted in partial fulfilment of the requirements for the Degree of Master of Commerce in Marketing Department of Management, Marketing and Entrepreneurship, University of Canterbury.
Jung, A.R., and J. Heo. 2018. Ad disclosure vs. ad recognition: How Persuasion knowledge influences native advertising evaluation. Journal of Interactive Advertising. doi:10.1080.
Janssens, W., P. De Pelsmacker, and M. Geuens. 2012. Online advertising and congruency effects: It depends on how you look at it. International Journal of Advertising 31, no. 3: 579–604.
King, J. 2018. Are Young adults growing tired of constant social connectivity?: Many are rethinking social media habits. eMarketer, March 7. https://www.emarketer.com/content/is-gen-zgrowing-tired-of-constant-social connectivity (accessed September 1, 2018).
Kahn, (2017). The press, branded the “enemy” by Trump, increasingly trusted by public: Reuters/Ipsos poll. Reuters, October 3.
Kaye D. Sweetser, Sun Joo (Grace) Ahn, Guy J. Golan, and Asaf Hochman(2016) “Native Adve King, J. 2018. Are Young adults growing tired of constant social connectivity?: Many are rethinking social media habits. eMarketer, March 7. https://www.emarketer.com/content/is-gen-zgrowing-tired-of-constant-social connectivity (accessed September 1, 2018).
Kantrowitz, A. (2013). Can Native Advertising Scale? These Networks Say It Can. Retrieved from http://adage.com/article/digital/native-advertising-scale-networks/243854..
Krouwer, S., K. Poels, and S. Paulussen. 2017. To disguise or to disclose? The influence of disclosure recognition and brand presence on readers’ responses toward native advertisements in online news media. Journal of Interactive Advertising 17, no. 2: 124–37.
Krouwer, Simone, Karolien Poels, and Steve Paulussen (2017), “To Disguise or To Disclose The Influence of Disclosure Recognition and Brand Presence on Readers’ Responses toward Native Advertisements in Online News Media,” Journal of Interactive Advertising, 17 (2), 124.
Launder, William. 2013. “New York Times to Introduce ‘Paid Post’.” The Wall Street Journal December 19.
Lee, J., S. Kim, and C.D. Ham. 2016. A double-edged sword? Predicting consumers’ attitudes toward and sharing intention of native advertising on social media. American Behavioral Scientist 60, no. 12: 1425–41.
Lehto, M. (2015). Sponsored content credibility: an integrative analysis
Hervet, G., Guérard, K., Tremblay, S., & Chtourou, M. S. (2011). Is banner blindness genuine? Eye tracking internet text advertising. Applied cognitive psychology, 25(5), 708-716.
Levi, L. (2015). A Faustian pact? Native advertising and the future of the press. Arizona Law Review 57rtising as a New Public Relations Tactic” SAGE Publications, USA.
Levine, T.R. (2014). Truth-Default Theory (TDT) A Theory of Human Deception and Deception
Detection. Journal of Language and Social Psychology, 33(4), 378-392.
Levi, L. (2015). A'Faustian Pact'?: Native Advertising and the Future of the Press. Native
Advertising and the Future of the Press (February 27, 2015)..
Li, You. 2019. “Contest Over Authority: Navigating Native Advertising’s Impacts on Journalism Autonomy.” Journalism Studies. 20 (4): 532–541.
Lin, Bo; Pochampally, Ravali; and Yang, Yunfan(2019) " Automatic generation of native ad styles using visual attributes of images” Published by Technical Disclosure Commons, Defensive Publications Series, Art.
Mangold, W.G., and K.T. Smith. 2012. Selling to Millennials with online reviews. Business Horizons no. 2: 141–53.
Martin, M. (2015). YouTubers paid up to $30,000 for “false and misleading” Xbox One
promotion. Retrieved from http://www.vg247.com/2015/09/03/youtubers-paid-forfalse-misleading-xbox-one-promo/#disqus.
Matteo, Stephane, and Cinzia Dal Zotto. 2015. “Native Advertising or How to Stretch Editorial to Sponsored Content Within a Transmedia Branding Era.” In Handbook of Media Branding edited by Gabriele Siegert, Kati Forster, Sylvia Chan-Olmsted, and Mart Ots, 169–185. Zurich Springer International Publishing.
Michelle A. Amazeen & Bartosz W. Wojdynski (2018) ” Reducing Native Advertising Deceptio: Revisiting the Antecedents and Consequences of Persuasion Knowledge in Digital.
Michelle A. Amazeen. 2020 .” News in an Era of Content Confusion: Effects of News Use Motivations and Context on Native Advertising and Digital News Perceptions”. Journalism & Mass Communication Quarterly. 2020, Vol. 97(1) 161–187.
Michelle A. Amazeen & Chris J .Varlgo.2021. Sharing Native Advertising on Twitter: Content Analyses Examining Disclosure Practices and Their Inoculating Influence. Journalism Studies. Volume 22.
MillwardBrown. 2017. AdReaction: Engaging gen X,Y and Z. Kantar: Millward Brown. https://www iabeurope.eu/wp-content/uploads/2017/05/AdReaction-Gen-X-Y-and- Z_Global-Report_FINAL Jan-10-2017.pdf. (accessed January 20, 2018).
Ming, W. Q., & Yazdanifard, R. (2014). Native Advertising and its Effects on Online Advertising.
Molina, Maria D., and S. Shyam Sundar. 2018. “Fake News: A Concept Explication and Taxonomy of Online News.” The paper was presented at the Association for Education in Journalism and Mass Communication annual conference, August 6–9.
Morrissey, Brian. 2014. “The New York Times Kicks Off Sponsored Posts.” Digiday, January 8 https://digiday.com/media/new-york-times-kicks-sponsored-posts..
.Moses, L. (2015). Editors react: Conde Nast enlists its journalists to write ads. Digiday, January 27.
Moses, Lucia. 2014. “The Washington Post’s Native Ads Get Editorial Treatment.” Adweek, March 3 http://www.adweek.com/digital/washington-posts-native-ads-get-editorial-treatment-156048.
News Contexts” , Mass Communication and Society, Publisher: Taylor & Francis, Boston University.
Nielsen, J. (2007). Banner blindness: Old and new findings. 11, 2011.
Nielsen. 2017. Millennials on millennials: A look at viewing behavior, distraction and social media stars. https://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2017/millennials-on-millennials-a-look-atviewing.
Raul Ferrer,C,b , Erik K , Corinna L .2020.” The Visual Boundaries of Journalism: Native Advertising and the Convergence of Editorial and Commercial Content”, Media and Communication Studies, Karlstad University, Karlstad, Sweden, Digital Journalism.
Reijmersdal E.A., N. Lammers, E. Rozendaal, and M. Buijzen. 2015. Disclosing the persuasive nature of advergames: Moderating effects of mood on brand responses via persuasion knowledge. International Journal of Advertising 34, no. 1: 70–84.
Reum Jung & Jun Heo (2018)” Ad Disclosure vs. Ad Recognition: How Persuasion Knowledge Influences Native Advertising Evaluation”, Journal of Interactive Advertising, Francis Group.
Rosen, Jay. 1996. Getting the Connections Right: Public Journalism and the Troubles in the Press New York: Twentieth Century Fund Press..
. Rubin, A. (1993). Audience activity and media use. Communication Monographs 60(1) 98-105.
. Sebastian, Michael. 2013. “The Washington Post Starts Selling Native Ads for Print.” Advertising Age August 27. http://adage.com/article/media/washington-post-starts-selling-native-ad-units-print/243851.
Sen, S., & Bhattacharya, C. B. (2001). Does doing good always lead to doing better? Consumer
reactions to corporate social responsibility. Journal of marketing Research, 38(2), 225.
Seounmi Youn & Seunghyun Kim (2019) “Newsfeed native advertising on Facebook: young millennials’ knowledge, pet peeves, reactance and ad avoidance” International Journal of Advertising The Review of Marketing Communications, School of Communication, Emerson College, 120 Boylston Street, Boston, MA 02116-4624, US.
Seunghyun Kim, Seounmi Youn & Doyle Yoon (2018)” Consumers’ responses to native vs. banner advertising: moderation of persuasion knowledge on interaction effects of ad type and placement type” International Journal of Advertising, The Review of Marketing Communications, Francis Group.
Shoemaker, J. Pamela and Steve D. Reese. 2014. Mediating the Message in the 21st Century: A Media Sociology Approach. New York: Routledge.
Simone Krouwer, Karolien Poels & Steve Paulussen (2019) “Moving Towards Transparency for Native Advertisements on News Websites: A Test of More Detailed Disclosures” International Journal of Advertising The Review of Marketing Communications, Department of Communication Studies,Research Group MIOS, University of Antwerp, Sint-Jacobstraat 2, 2000 Antwerpen, Belgium..
Smith, A., and M. Anderson. 2018. Social media use in 2018. PewResearchCenter, March 1. http www.pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018/ (accessed October 2, 2018).
Swift, (2016). Americans’ trust in mass media sinks to new low. Gallup, September 16. Retrieved from..
Sterling, G. (2018). Native will dominate display spending in 2018. Marketing Land, April 11. Retrieved.
Sternberg, Josh. 2013. “Huffpo Pushes Further into Sponsored Content.” Digidy, August 2 https://digiday.com/media/huffington-post-branded-conten.
Stoner, J. L., Torelli, C. J., Monga, A. S., Sayin, E., Aydinoglu, N. Z., Gürhan-Canli, Z Swaminathan, V. (2014). The Complex Role of Brand Meanings in Shaping Consumers Responses to Brands. Advances in Consumer Research, 42..’
Tandoc, Edson. 2018. “Five Ways Buzzfeed Is Preserving (Or Transforming) the Journalistic Field Journalism, 19 (2): 200–216.
Tutaj, K. & van Reijmersdal, E.A. (2012) Effects of online advertising format and persuasion knowledge on audience reactions. Journal of Marketing Communications 18(1) 5-18..
Trade Commission. (2015). Native advertising: A guide for businesses .
Tutaj, K., & E.A. van Reijmersdal. 2012. Effects of online advertising format and persuasion knowledge on audience reactions. Journal of Marketing Communications 18, no. 1: 5–18.
Van Dalen, Arjen, Claes H. de Vreese, and Erik Albaek. 2012. “Different Roles, Different Content A Four-country Comparison of the Role Conceptions and Reporting Style of Political Journalists.” Journalism 13 (7): 903–922.
Wang, Ye., and You Li. 2017. “Understanding Native Advertising from The Perspective of
Communication Strategies.” Journal of Promotion Management.
WashPostPR. 2014. “The Post Launched New Native Ad Feature: BrandConnect Perspective”.
Wilkins, L., & Christians, C. G. (2008). The handbook of mass media ethics: Routledge.
Wojdynski, B. W. (2016). The deceptiveness of sponsored news articles: How readers recognize and perceive native advertising. American Behavioral Scientist, 60(12), 1475-1491.
Wojdynski, B.W. 2016. Native advertising: Engagement, deception, and implications for theory In The new advertising: Branding, content and consumer relationships in a data-driven social media era, ed. R. Brown, V.K. Jones, and B.M. Wang, 203–36. Santa Barbara, CA: Praeger/ABC Clio.
. Yaoyao, D and Luwei, L(2020). Camouflaged propaganda: A survey experiment on political native advertising. Research and Politics July-September 2020: 1–10.
Yishai Ribon (2019) “Native Advertising in Online News Media: The Role of Sponsorship Disclosures and News Source Credibility” A thesis submitted in fulfillment of the requirements of the Michigan Ross Senior Thesis Seminar (BA 380), April 24th.
You Li (2017)” Contest Over Authority Navigating native advertising’s impacts on journalism autonomy” Journalism Studies , Francis Group.
You Li(2019) “The Role Performance of Native Advertising in Legacy and Digital-Only News Media”, Digital Journalism, School of Communication, Media and Theatre Arts, Eastern Michigan University, Ypsilanti, MI, USA.