شناسایی موانع تولید محصولات ارگانیک از دیدگاه کشاورزان استان قزوین
محورهای موضوعی : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرفاطمه معینزاده 1 , فرهاد لشگرآرا 2 , مریم امیدی نجفآبادی 3
1 - گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2 - دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
3 - دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
کلید واژه: محصولات ارگانیک, مشکلات تولید, کشاورزی ارگانیک و استان قزوین,
چکیده مقاله :
طی سال های اخیر گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی ها، آفتکش ها و آنتی بیوتیک ها در تولید و نگهداری مواد غذایی، اثرات سوء و انکار ناپذیری بر سلامت انسان ها داشته است. تا کنون راهکار های متفاوتی برای حل مشکلات کشاورزی مرسوم، مطرح گردید که می توان به کشاورزی ارگانیک اشاره نمود. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش تحلیل عاملی اکتشافی می باشد، از نظر فرآیند اجرای پژوهش کمی و بر اساس منطق اجرای پژوهش قیاسی است همچنین به لحاظ زمان انجام پژوهش طولی گذشته نگر می باشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه کشاورزان ارگانیک کار استان قزوین بودند که با توجه به محدود بودن جامعه آماری (173=N)، به صورت سر شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. برای دست یابی به اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن توسط استاد راهنما و مشاور، تأیید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 76/0 محاسبه گردید. با توجه به نتایج این تحقیق، موانع تولید محصولات ارگانیک بر اساس اهمیت شان از دیدگاه کشاورزان به پنج دسته تقسیم می شوند که به ترتیب عبارت است از: موانع اطلاع رسانی، موانع مالی، موانع زیست محیطی، موانع حمایتی و موانع نگرشی طبقه بندی شدند که در مجموع حدود 66 درصد واریانس موانع تولید محصولات ارگانیک را تبیین نمودند.
In recent years the development of technology and the increasing use of additives, Pesticides and antibiotics in food production and storage, and undeniably adverse effects on human health as well as concerns about the safety of crops and livestock in all parts of the world has been increasing and forbore disease threat a major threat to human health myshvd. Taknvn different strategies for solving agricultural issues raised is common, such as farming can be cited. This research method is based on the purpose, the process of executing a little research, the deductive logic of the study, in terms of longitudinal retrospective study, based on exploratory factor analysis was used. The study population included all organic farmers Qazvin province is that due to the limited population (n = 173), the census is. A questionnaire was used to obtain the data required by the supervisor and advisor to verify the validity and reliability using Cronbach's alpha coefficient of 0.76 was calculated. For data analysis software SPSS16 used. The results from an agricultural perspective the variables included 5 factors in the barriers, improve motivation and notification, service-financial, social, environmental, educational support and service-support. This 5% variance of about 66/363 barriers organic products cannot justify.
_||_