• شماره های پیشین

  • راهنمای نویسندگان

    بسمه تعالی

     

    راهنمای نویسندگان مجله آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی 

    جهت دریافت فایل راهنمای ارسال مقاله( اینجا )را کلیک کنید

    دریافت فایل مقاله الگو آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی جهت تنظیم مقاله ارسالی 

      دریافت فایل راهنمای نویسندگان مجله آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی


      شرایط پذیرش مقاله

    هدف از انتشار این نشریه، چاپ مقالات علمی، تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه آسیب­‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی می‌باشد. گزارشات درمانگاهی و آزمایشگاهی، مقالات مربوط به مرور در یک موضوع تخصّصی (مقالات تحلیلی) و مقالات کوتاه علمی نیز در این مجله قابل چاپ می‌باشند. مقالات دریافت شده پس از بررسی اولیه و داوری توسط متخصّصین رشته پس از تأیید نهایی هیئت تحریریه به چاپ خواهند رسید. مقالات نباید قبلاً در نشریات خارجی و داخلی چاپ و یا به‌طور هم‌زمان برای سایر مجلات ارسال شده باشند. مقالات به‌ترتیب وصول و تصویب چاپ خواهند شد. مسئولیت علمی و اخلاقی مقاله بر عهده نویسنده یا نویسندگان آن می‌باشد. لازم به توضیح است علاوه بر نظرات گروه داوری، هیأت تحریریه مجله حق اعمال نظر در خصوص کیفیت علمی، ساختاری و نگارشی مقالات و هم‌چنین تصمیم‌گیری در مورد رد یا قبول مقالات را برای خود محفوظ می‌داند.

     مجله آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی در انتشار مطالب به‌صورت الکترونیکی، اینترنتی یا اینترانتی مجاز است. شایان ذکر است تمامی مکاتبات فی‎مابین مجله و مولفین از طریق نویسنده مسئول (Corresponding Author) خواهد بود و از این حیث تمامی مسئولیت‌های مقاله به‌طور مستقیم متوجه نویسنده مسئول خواهد بود. در ضمن ضروری است نویسنده مسئول مندرجات فرم تعهد نامه اخلاقی  و فرم تعارض منافع نویسندگان مجله را تکمیل و پس از امضا، از طریق سامانه مجله ارسال نمایند.

     

      دریافت فرم تعهد‌نامه مجله آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی

     فرم تعارض منافع نویسندگان مجله آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی

     

    با توجه به لزوم صیانت از تألیفات پژوهشگران گرامی کشور و پرهیز از تخلفات پژوهشی و با عنایت به قانون «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» و بر اساس آئین‌نامه نشریات علمی شماره 11/25685 مورخه 1398/2/9 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اخلاق پژوهش، تمامی نویسندگان مقالات موظفند گواهی مشابهت‌یابی مقاله ارسالی خود را از سامانه  همیاب سیناوب با بارگذاری کل مقاله، اخذ و در زمان ارسال مقاله در سایت نشریه، در قسمت فایل‌های ارسالی نویسندگان و در بخش کپی‌رایت بارگذاری نمایند. بدیهی است عدم ارائه گواهی مشابهت‌یابی و یا هم‌پوشانی زیاد سبب عدم بررسی و پذیرش مقاله خواهد شد. مسئولیت صحت گواهی ارائه شده به‌طور کامل بر عهده نویسنده مسئول مقاله است. لازم به‌ذکر است هزینه مشابهت‌یابی به عهده شخص نویسنده می‌باشد.

     

     

    پایگاه‌ مشابهت‌یاب"همیاب سیناوب" جهت کنترل عدم همپوشانی مقالات فارسی (plagiarism checker):

       https://hamyab.sinaweb.net/

      پایگاه‌های مشابه‌یاب جهت کنترل عدم همپوشانی مقالات انگلیسی (plagiarism checker):

       https://www.duplichecker.com/

      http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker/

      http://smallseotools.com/plagiarism-checker/

     

     

    هزینه‌های انتشار مقاله

    در صورت تأیید اولیه مقاله توسط سردبیر، مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریـال بابت هزینه‌های اولیه مقاله دریافت می‌گردد. شایان ‌ذکر است این مبلغ (حتی در صورت عدم پذیرش مقاله) مسترد نخواهد شد. پس از انجام مراحل داوری و پذیرش اولیه مقاله، مبلغ سه میلیون و پانصد هزار ریال دیگر بابت هزینه‌ چاپ مقاله دریافت خواهد شد.

      پژوهشگر گرامی:

     به استناد بخشنامه شماره 10/62815 به تاریخ 1398/10/04 دانشگاه آزاد اسلامی مقرر گردید: 

    در صورت تأیید اولیه مقاله توسط سردبیر، بابت ارسال هر مقاله جهت داوری مبلغ یک‌ میلیون‌ و پانصد هزار ریال (1/500/000 ریال) و پس از تأیید نهایی(پذیرش)، مبلغ سه‌ میلیون‌‌ و پانصد هزارریال (3/500/000 ریال) دیگر جهت چاپ مقاله از نویسنده/نویسندگان (عهده‌دار مکاتبات) دریافت شود.

     هزینه پذیرش نهایی مقاله به مبلغ {5,000,000} ریال را به شماره حساب 0115860620008 بانک صادرات و شناسه واریز (دیجیت) 4192990473 بنام "دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

     

    عنوان  نشریه

    شناسه واریز (دیجیت)

    شماره حساب

    آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی

    4192990473

    0115860620008

    بانک صادرات 

      طریقه ارسال مقاله از طریق وب‌سایت مجله

     1- به وب‌سایت مجلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و مجله آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی با آدرس اینترنتی http://jvcp.iaut.ac.ir/ مراجعه نمایید.

    2- گزینه «ورود به سامانه» و سپس «ثبت‌نام در سامانه» را انتخاب و اطلاعات درخواست شده را ثبت نمایید.

    3- در پایان ثبت‌نام، صفحه عضویت به همراه کد کاربری و رمز عبور برای اعضا تعیین خواهد گردید.

    4- از طریق گزینه « ورود به سامانه» و درج «نام کاربری» و «رمز عبور» به وب‌سایت وارد شده و مقاله خود را ارسال کنید.

    نکته: در صورت غیرفعال بودن وب‌سایت مجله، از طریق پست الکترونیکی iaut.jvs@gmail.com با مسئولین مجله تماس حاصل نمایید.

     

     فرآیند داوری و پذیرش مقالات: 

    1- دریافت مقاله 

     2- تطبیق با اهداف مجله و فرمت نگارش مقالات توسط دبیر تخصصی، ارزیابی رعایت اخلاق علمی 

     3- طرح مقاله در هیئت تحریریه 

     4- تعیین داور و ارسال به گروه داوری (میانگین بازه زمانی فرآیند داوری پذیرش مقالات بین 3 الی 6 ماه)

     5- ارسال نظرات دوران به نویسندگان مسئول 

     6- تطبیق نظرات داوران با اصلاحات نویسندگان و ویرایش علمی و آماری توسط هیئت تحریریه 

     7- ارسال نظرات هیئت تحریریه به نویسنده مسئول 

     8- بررسی اعمال نظرات هیئت تحریریه 

     9- پذیرش نهایی 

     10- انتشار مقاله 

    راهنمای تهیه مقاله

       مقالات به زبان فارسی و چکیده آن به زبان فارسی و انگلیسی تنظیم گردد.

    • مقاله‌ها باید در صفحات A4 با حاشیه‌های بالا: 3/5 پایین: 3 راست: 2/3 و چپ: 2/3 سانتی‌متر و فاصله سطرها به اندازه 1 سانتی‌متری (Single) تعریف شوند.

    • برای تایپ متن فارسی از قلم B Lotus  با اندازه 13 و برای تایپ متن انگلیسی از قلم Time New Roman و اندازه 11 استفاده شود.
    • رئوس مطالب در قسمت‌های مختلف مقاله با همان قلم و اندازه 14 به صورت Bold نوشته شود.
    • حجم مقالات تحقیقی اصیل (Original Research Article) با احتساب چکیده‌ها و منابع حداکثر 6000 کلمه در نظر گرفته شود.
    • در مورد مقالات مروری (Review Article) و یادداشت‌های کوتاه تحقیقاتی (Short Notes) به‌ترتیب حداکثر سقف 9000 و 3000 کلمه لحاظ گردد.
    • شرط پذیرش اولیه مقالات مروری این است که نویسنده مسئول حداقل سه مقاله تحقیقی منتشر شده  (در مجلات معتبر) در زمینه مرتبط با مقاله مروری داشته باشد. لازم به ذکر است محقق باید نویسنده اصلی (نویسنده اول یا نویسنده مسئول) در مقالات مزبور باشد.

    رعایت آئین نوشتار 

    متن فارسی مقاله باید با قلم B لوتوس 13 و فاصله بین خطوط آن 1 سانتی­ متر (Single) و متن لاتین آن با قلم Times New Roman  11 تایپ شود. نوشتار باید در صفحات A4 با حاشیه های بالا: 3/5 پایین: 3 راست: 2/3 و چپ: 2/3 سانتی‌متر از هر طرف و با استفاده از برنامه Word 2013 تایپ گردد. رئوس مطالب در قسمت‌های مختلف مقاله با همان قلم و اندازه 14 به صورت Bold نوشته شود. حداکثر صفحات مطالب ارسالی (با احتساب فهرست منابع) از 15 صفحه مجله تجاوز نکند.

    جملات باید قابل فهم و سلیس باشند. فواصل بین کلمات با همدیگر و همچنین فواصل نقاط و ویرگول­‌ها با کلمات مجاور رعایت شود (علامت نقطه و ویرگول به کلمه ماقبل خود نزدیک و بدون فاصله بوده و از کلمه بعدی خود به ­اندازه یک کاراکتر فاصله دارند). از علامت ویرگول فارسی "،" در متن فارسی و از علامت "," در متن انگلیسی استفاده شود. در صورت استفاده از کلمات انگلیسی متعدد در متن فارسی، علامت ویرگول بین کلمات انگلیسی باید با قلم فارسی باشد و به کلمه پیشین نزدیک و از کلمه بعدی یک کاراکتر فاصله داشته باشد و قبل از آخرین عبارت انگلیسی از حرف عطف "و" با رعایت فاصله استفاده شود (مثال: Escherichia coli، Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa). حذف فاصله در کلمات مرکب رعایت شود (مثال "می شود" به صورت "می­‌شود" و "دام­ ها" به صورت "دام‌ها" نوشته شود). توجه: "ها" جمع چسبیده به کلمات نوشته نشود. کلمات مرکب سرهم نوشته شوند (مثال: "گلیکو  پروتئین" به صورت " گلیکوپروتئین" و "نتیجه‌گیری" به صورت "نتیجه‌­گیری" نوشته شود). در متن فارسی مقاله به­ خصوص در موقع ارجاع منابع علامت­ پرانتزها با قلم B لوتوس 13 () نوشته شده سپس عبارت انگلیسی با قلم Times New Roman 11 در داخل پرانتزها درج شود. مثال: (Jubb, 2007). در نوشتن اعداد اعشار در فارسی به جای علامت اعشار "/" از ویرگول و نقطه و ... استفاده نشود (مثال: 25/56) . در نوشتن اعداد به صورت درصد به جای علامت "%" از کلمه "درصد" استفاده شود (مثال: 25 درصد). برای نشان دادن درجه حرارت به جای علامت "oC" از عبارت "درجه سلسیوس" استفاده شود (مثال: 25 درجه سلسیوس). در مقایسه­‌های آماری برای بیان وجود اختلافات معنی­‌دار، علامت p با حرف کوچک و به شکل ایتالیک و مقادیر آن به فارسی و بدون فاصله اضافی نوشته شود. مثال: (01/0=p) یا (05/0>p).

    از نوشتن پاورقی کلاً خودداری شود. از آوردن اصطلاحات خارجی که معادل‌های دقیق و رسایی در زبان فارسی دارند، خودداری گردد (مثلاً از کلمه رت به‌­جای موش صحرایی استفاده نشود). واژه و یا عباراتی که به صورت علائم اختصاری به‌کار برده شده‌اند، در اولین استفاده به‌طور کامل در پرانتز ذکر گردند .مثلاً کلمه ROS در داخل پرانتز به‌­طور کامل نوشته شود (Reactive oxygen specises). اصل کلمات و عبارات انگلیسی که معادل فارسی آنها در متن مقاله آورده می‌شود، در اولین استفاده در پرانتز و در جلوی هر کدام از کلمات و عبارات فوق آورده شود، به‌طوری‌که فقط حرف اول کلمه یا عبارت با حروف بزرگ نوشته شود. مثال: مالون­دی­آلدئید (Malondialdehyde).

    در مورد اسامی علمی جنس و گونه گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم­‌ها باید حرف اول اسم جنس با حرف بزرگ و حرف اول اسم گونه با حرف کوچک و در کل به‌­صورت ایتالیک یا مورّب نوشته شود (مثال: Pseudomonas aeruginosa). این اسامی در نوبت اول به‌­طور کامل و در نوبت‌­های بعدی فقط حرف اول اسم جنس نوشته شود (مثال: در نوبت اول به­ صورت  Escherichia coli، در نوبت­‌های بعدی به‌­صورت E. coli نوشته شود). از عبارات انگلیسی مانند second، minute، hour، gram در متن فارسی استفاده نشود. در صورت استفاده از این عبارات در خلاصه انگلیسی، به‌­صورت sec، min، hr وg نوشته ­شوند. عبارات In vitro و In vivo همواره به صورت ایتالیک نوشته شوند. mg/kg و mg/dl با حروف کوچک نوشته شود. روش­‌های تزریق دارو در خلاصه انگلیسی به­ صورت IM، IV و IP با حروف بزرگ و بدون نقطه نوشته شوند و در متن فارسی به‌­صورت "تزریق داخل عضلانی، داخل وریدی و داخل صفاقی" نوشته ­شوند. اسیدیته محلول­‌ها با علامت pH نشان داده شود (مثال: 6/5=pH).

    توجه: در صورت عدم رعایت دقیق مطالب فوق، مقاله پذیرفته نخواهد شد و پیش از بررسی علمی به صاحب اثر بازگردانده می‌شود.

     

       نکات قابل توجه در تدوین و ارسال نوشتار

    الف- صفحه عنوان:

    در صفحه عنوان فقط باید عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی و آدرس علمی (Affiliation) نگارنده یا نگارندگان شامل مرتبه علمی، گروه تخصصی، نام مرکز تحقیقات یا دانشکده و نام دانشگاه محل خدمت و همچنین پست الکترونیکی و شماره تماس نگارنده مسئول به‌شکل فارسی و انگلیسی ارائه شود. نویسنده مسئول مکاتبات با علامت * مشخص گردد. نویسنده مسئول نباید دانشجو باشد.

     ب- متن مقالات:

     1-     مقالات پژوهشی:

    1-1- متن نوشتار: نوشتارهای پژوهشی باید به زبان فارسی روان و با رعایت قواعد دستوری نوشته شده و دارای عنوان، چکیده فارسی و خلاصه انگلیسی، کلید واژه­‌ها، مقدمه، مواد و روش‌­ها، یافته­‌ها، بحث و نتیجه‌گیری و منابع باشند.

    2-1- عنوان مقاله: باید رسا و در حد امکان مختصر و دربرگیرنده کل مطالب مقاله بوده و در راستای هدف مطالعه و روش تحقیق ­باشد. عنوان فارسی با عنوان انگلیسی باید همخوانی داشته باشد. در عنوان مقاله از علائم اختصاری استفاده نشود.

    عنوان گردان (Running title)، عنوان کوتاه شده مقاله است و باید حداکثر در 8 کلمه تنظیم شود.

    3-1- چکیده: چکیده فارسی باید دارای قسمت­‌های: الف) زمینه و هدف، ب) مواد و روش­‌ها، ج) یافته­‌ها، د) نتیجه‌­گیری و هـ) کلیدواژه‌­ها ­باشد. در قسمت چکیده از آوردن اصطلاحات خارجی که معادل دقیق و رسایی در زبان فارسی دارند، خودداری شود و زمانی­‌که از حروف مخفف برای اولین بار استفاده شده است، عبارت به طور کامل در داخل پرانتز نوشته شود. روش‌­های آماری مورد استفاده برای مقایسه گروه­‌ها و سطح معنی­‌داری اختلافات ذکر گردیده و در صورت وجود اختلاف معنی­‌دار بین گروه­‌ها، مقادیر p-value نیز در داخل پرانتز قید گردد. در انتهای چکیده از ارائه بحث و پیشنهادات خودداری شود.

    تعداد کلمات چکیده فارسی بین 150 تا 250 کلمه باشد

    چکیده انگلیسی  حداکثر در 250 کلمه شامل بخش­های:

     Introduction

     Material and Methods

      Results and Discussion

     Conclusion   

    keywoeds   می­باشد.

      در عنوان مقاله فقط حرف اول کلمه نخست و اسامی خاص با حرف بزرگ نوشته می­شود.

      واژه های کلیدی بر حسب حروف الفبا تنظیم می­شوند.

     4-1- کلیدواژه‌­ها: در هر دو چکیده فارسی و انگلیسی آورده شده و نباید بیش از 5-3 کلمه باشند و بلافاصله بعد از چکیده فارسی و انگلیسی نوشته شوند.

    5-1- مقدمه:

    در قسمت مقدمه، باید بیان مسئله (مشکل مورد مطالعه)، اهمیت مشکل و عوارض ناشی از آن، معرفی راه حل مشکل و نحوه برخورد با مشکل، پیشینه تحقیق و سابقه علمی کار انجام شده در داخل و خارج از کشور و در نهایت هدف و اهمیت تحقیق و فواید ناشی از اجرای مطالعه نوشته شود.

    6-1- مواد و روش‌­ها:

     این بخش می‌تواند مشتمل بر زیربخش‌هایی نظیر روش نمونه‌گیری و آماده‌سازی نمونه، روش تهیه محلول­‌ها و مواد شیمیایی، روش انجام آزمون‌های مختلف، طرح مطالعه، تحلیل آماری داده­‌ها و ... باشد. در قسمت مواد و روش‌­ها، نوع مطالعه و مکان و زمان اجرای مطالعه قید ­شود. در این قسمت جملات به صورت مجهول و در زمان گذشته نوشته شده و روش اجرای کار به­‌طور کامل شرح داده ­شود. ذکر روش‌های معمول و متداول لازم نیست و فقط ارائه مأخذ کافی است ولی در صورت استفاده از روش جدید شرح کامل آن ضروری است. در مورد دستگاه‌ها و لوازم اختصاصی، لازم است شماره و مدل دستگاه، نام کارخانه سازنده و کشور تولید کننده دستگاه، در داخل پرانتز و در جلوی نام آن‌ها ذکر گردد. در مورد داروهای اختصاصی پس از نوشتن اسم ژنریک دارو در متن نوشتار، نام تجاری، نام کارخانه سازنده و کشور تولید کننده در داخل پرانتز و در مقابل آن نوشته شود. نحوه محاسبه حجم نمونه، تعداد حیوانات و تعداد گروه­‌ها، تصادفی بودن تقسیم گروه­‌ها، نژاد، سن، جنس و وزن حیوانات و شرایط نگه­داری آن‌ها نوشته ­شود. ملاحظات اخلاقی به­‌خصوص در زمینه استفاده از حیوانات آزمایشگاهی با پیروی از قوانین موسسه ملی بهداشت و سایر موسسات وابسته جهت بهره‌­برداری از حیوانات آزمایشگاهی، در این قسمت ذکر گردد. بایستی معیارهای دقیق ورود و خروج آزمودنی‌­ها مشخص ­گردد. کنترل متغیرهای زمینه­‌ای و همسان­‌سازی آن‌ها و کنترل متغییرهای مخدوشگر مشخص شوند. گروه‌ها باید به صورت منطقی و با روش­‌های آماری مناسب با هم مقایسه ­شوند. در قسمت تجزیه و تحلیل آماری مطالعه، نحوه ارائه داده­­‌ها مشخص شود (به­‌صورت میانگین± انحراف استاندارد و یا میانگین± انحراف معیار). سطح معنی‌‌‎داری اختلافات نیز ارائه شود.

    7-1- یافته‌­ها:

    در قسمت یافته­‌ها­، صرفاً به ارائه نتایج اکتفا گردیده و از هرگونه بحث و نتیجه‌­گیری در این قسمت خودداری شود. نتایج حاصل از یک تحقیق را می‌توان به‌صورت جدول، نمودار و شکل همراه با توضیحات لازم ارائه نمود. از تکرار نتایج همزمان به صورت جدول و نمودار خودداری شود. تعداد جداول، نمودارها و شکل­ها باید متناسب با حجم مقاله ­باشد. شماره­‌های جداول، نمودارها و شکل­‌ها باید در متن اصلی مقاله ذکر شده باشند. در مقایسه­ آماری داده­‌ها، باید مقادیر اصلی p-value  در داخل پرانتز ارائه گردد.

    جداول با دستور Insert و Table در نوار ابزار به صورت ساده و بدون پس­‌زمینه طراحی شوند. در طراحی جداول از خطوط مورب استفاده نشود. جداول کلاً به فارسی نوشته شده و از راست به چپ تنظیم شوند. در داده­‌های جدول از هرگونه فاصله اضافی بین اعداد و ارقام و علائم اجتناب شده و از علامت ویرگول و یا نقطه به جای علامت اعشار استفاده نشود. (مثال: 4/25±65/32). عنوان جدول در بالای جدول و توضیات اضافی آن در ذیل جدول ارائه شود. در عنوان جداول از علائم اختصاری استفاده نشود. نتایج بررسی‌های آماری باید با یکی از روش‌های علمی در جداول و نمودارها منعکس شود، مگر در مواردی که ذکر ارقام به‌صورت خام ضروری باشد. بنابراین، در صورت نیاز به بررسی‌های آماری در جداول، باید اختلاف معنی­‌دار بین گروه ها با علائم (* و یا #) یا حروف (a, b , c, …) مشخص شده و در زیر جدول توضیحات آماری لازم ارائه گردد.

    در نمودارها عنوان و توضیحات آماری در ذیل نمودار نوشته شود. در عنوان نمودارها نیز از علائم اختصاری استفاده نشود. نمودارها باید دارایError Ba بوده و اختلافات آماری بین گروه­‌ها با استفاده از علامت‌­گذاری مناسب مشخص شده باشد. نمودارها باید ساده بوده و از نمودارهای رنگی و با پس‌­زمینه و حالت سه بعدی اجتناب شده و از نمودارهای سیاه، سفید و خاکستری استفاده شود.

    در شکل­‌ها توضیحات کامل باید در ذیل شکل ارائه شود. شکل‌­ها از وضوح مناسب برخوردار بوده و نشانه­‌گذاری­‌ها (مانند پیکان، ستاره و ... ) باید در روی شکل (با برنامه فتوشاپ) تثبیت شده باشند. در شکل­‌های میکروسکوپیک، نوع رنگ‌آمیزی و درشت­‌نمایی شکل مشخص شود. مثال: شکل 1- توضیح شکل .... (رنگ‌­آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین، درشت­‌نمایی ×100).

    کمیت‌های بیان‌شده در جداول، نمودارها و تصاویر بر اساس سیستم بین‌المللی (SI) تنظیم شود.

    8-1- بحث و نتیجه‌­گیری:

    این قسمت با ارائه خلاصه‌­ای از نتایج آغاز می­‌شود. موضوع اصلی تحقیق و فرضیه‌های مطرح شده در بخش مقدمه و نتایج به‌­دست آمده مورد توجه قرار گرفته و تجزیه و تحلیل می­‌شوند. موارد اتفاق نظر و یا اختلاف نظر نتایج مطالعه با سایر تحقیقات مورد بحث قرار می­‌گیرد. باید مبانی نظری بحث و مطالعه انجام شده با هم مطابقت داشته و ارتباط منطقی بین اجزای گوناگون مطالعه وجود داشته باشد. باید در مورد تمام پارامترهای مورد مطالعه، بحث و تفسیر ارائه شود. برای اثرات متناقض با مطالعات دیگر توضیح و توجیه منطقی ارائه شود. مکانیسم­‌های احتمالی دخیل در تغییرات انجام شده مورد بحث قرار گیرد. در نهایت، کاستی­‌های موجود در مطالعه مطرح و پیشنهادات، نظرات و راهکار­های جدید و در نهایت نتیجه­‌گیری کلی ارائه و بر کاربردهای علمی و دستاوردهای آن تحقیق تاکید شود.

    9-1- سپاسگزاری: در صورت لزوم، جهت تشکر از افراد یا سازمان‌ها، بعد از بحث و نتیجه­‌گیری، تحت عنوان "سپاسگزاری" به‌طور جداگانه آورده شود. کلیه کسانی که به نحوی در انجام کار دخالت داشتند ولی فاقد معیار نویسندگی(authorship) می‌باشند در بخش سپاسگزاری نام برده شوند.

    نویسندگان باید همه وابستگی‌هایی که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع (Conflict of Interest) در نظر گرفته شود را آشکار سازند و در صورت وجود نداشتن تضاد منافع حتما در متن ذکر شود.

    مثال: نویسندگاناعلام می­دارند که هیچ­گونه تضاد منافعی ندارند.

    مثال به انگلیسی (در پایان چکیده انگلیسی): .Conflict of interest: None declared

     

     10-1- نحوه نگارش منابع:

    استناد به منابع در متن مقاله به سبک‌ هاروارد (Harvard System: Author-Date Scheme) انجام شود. بدین‌ترتیب که اگر یک اثر علمی به‌وسیله یک نفر نوشته شده باشد، نام­خانوادگی نگارنده همراه با سال انتشار در پایان جمله و داخل پرانتز آورده شود. اگر یک اثر علمی بوسیله دو نگارنده نوشته شده باشد، نام­خانوادگی نگارندگان همراه با سال انتشار اثر نوشته شود. در صورتی­که منبع با بیش از دو نگارنده نوشته شده باشد، نام­خانوادگی نگارنده اول همراه با عبارت "et al" به شکل ایتالیک ذکر شود.

    مثال: یک نفر (Philips, 2012). دو نفر (Lanktree and Briere, 2011). بیش از دو نفر (Mariel et al., 2009)، منابع متعدد (Philips, 2012; Lanktree and Briere, 2011; Mariel et al., 2009).

    توجه: علامت­‌های پرانتز () در متن فارسی همواره با قلم فارسی B lotus نوشته شود.­

    در نقل قول مطالب در متن اصلی مقاله اسامی انگلیسی باید به فارسی آوانویسی شود. مثلاً "هاریسون" به جای"Harrison". مثال: بر اساس مطالعات انجام شده توسط هاریسون و همکاران در سال 2012 مشخص شده است که ... (Harrison et al., 2010).

    در فهرست منابع، منابع فارسی به انگلیسی برگردان شوند و در انتها عبارت [In Persian] قید شود. منابع به‌ترتیب الفبایی (بدون درج شماره برای منابع) مرتب گردند. ضروری است مولفین محترم از به‌کارگیری تمامی منابع مندرج در فهرست منابع در متن مقاله و بالعکس اطمینان حاصل نمایند. در صورتی‌که نگارنده‌ای در یک سال چند مقاله دارد، با اضافه کردن حروف a وb و ... در کنار تاریخ انتشار مقاله مشخص شود. در نگارش منبع، ترتیب زیر مراعات شود: نام­خانوادگی و حرف اول نام نویسنده و یا نویسندگان، سال انتشار، عنوان مقاله یا کتاب، در مورد کتاب چندمین چاپ، نام مجله یا ناشر، شماره جلد و صفحات مقاله یا کتاب نوشته شود.

    در صورتی که تعداد نویسندگان یک منبع بیشتر از 6 نفر باشد، بعد از نام نفر ششم از عبارت"et al"  به شکل ایتالیک استفاده شود.  نام مجله به­طور کامل نوشته شود و از نوشتن خلاصه نام مجله خودداری شود. از آوردن پایان‌نامه و سایت‌های اینترنتی نامعتبر به‌عنوان منبع خودداری گردد.

     توجه: به هنگام نوشتن منبع، به علائم نشانه‌گذاری (نقطه، ویرگول و ...) و فواصل بین کلمات،حروف و نشانه‌­ها دقت شود.

     

    مجله:

     ● Haksar, A., Sharma, A., Chawla, R., Kumar, R., Arora, R., Singh, S., et al. (2006). Zingiber officinale exhibits behavioral radioprotection against radiation-induced CTA in a gender-specific manner. Pharmacology Biochemistry and Behavior, 84(2): 179-188.

     

    ● Pourmahdi Borujeni, M., Gharibi, D., Goorannejad, S. and Zamiri, S. (2013). Seroprevalence of coxiellosis in Ahvaz sheep. Iranian Veterinary Journal, 9(1): 11-18. [In Persian]

    کتاب:

    ● Ho, M.T. and Saunders, C.E. (1990). Current Emergency Diagnosis and Treatment. 3rd ed., New Jersy: Appleton and Lang, pp: 25-29.

      نمونه فصلی از کتاب:

    ● Champion, R.H. (1998). Disorders of sweat glands. In: Rook Textbook of Dermatology. Champion, R.H., Burton, J.L. and Burns, D.A. editors. 6th ed., Oxford: Blackwell Science, pp: 1985-2002.

     

    بخشی از کتاب ویرایش‌شده:

     ●Gunstone, F.D. (Editor). (1986). Chemical Properties in the lipid Handbook. UK: London, Chapman and Hall, pp: 449-484.

    کتاب و یا مطلب منتشرشده توسط مؤسسه:

     ● Institute of Standard and Industrial Research of Iran (1993). Preparation of food samples for microbial analysis. 10th ed., No: 356.

     مقاله ارائه‌شده در کنفرانس:

    ●  Lanktree, C. and Briere, J. (2011). Antibiotics residues in animal origin foods. Paper Presented at the Second International Congress of Food Hygiene, Tehran, Iran.

    مجموعه مقالات به‌صورت کتاب:

     ● Noel, S. and Collin, S. (1995). Trans-2-nonenal degradation products during mashing. In proceeding of the 25th European Brewery Convention Congress, Oxford: IRL Press, pp: 483-490.

     سایت مؤسسه:

     ● Food and Agriculture Organization. (2011). Antibiotic Growth-Promoters in Food Animals- FAO. www.fao.org/DOCREP/ARTICLE

     تحقیقات دارای صاحب امتیاز:

    ●  Sen Gupta, A.K. (1985). Refining. U.S. Patent 4: 501-533.

    2- گزارشات درمانگاهی و آزمایشگاهی:

    باید به زبان فارسی بوده و دارای عنوان، چکیده فارسی و لاتین، کلید واژه­ها، مقدمه، شرح درمانگاهی، بحث و نتیجه‌گیری و منابع باشند. در این مقالات باید موارد نادر و عوارض بسیار کمیاب مورد توجه قرار گیرند. تعداد صفحات گزارشات حداکثر از 3 صفحه مجله تجاوز ننماید.

     

     3- مقالات کوتاه علمی:

     باید به زبان فارسی بوده و دارای عنوان، چکیده فارسی و لاتین، کلید واژه‌­ها، مقدمه، مواد و روش‌­­ها، یافته­‌ها، بحث و نتیجه‌گیری و منابع باشند. تعداد صفحات مقالات حداکثر از 5 صفحه مجله تجاوز ننماید.

     

    4- مقالات تحلیلی:

    نوشتارهای تحلیلی، مطالبی هستند که توسط مؤلفین دیگر نقد و ارزیابی می‌شوند. نویسنده یا نویسندگانی می‌توانند مقالات تحلیلی ارائه نمایند که حداقل 3 مقاله تحقیقی در زمینه موضوع مورد نظر در مجلات داخلی یا خارجی به چاپ رسانده باشند. حجم این گونه نوشتارها نباید از 5 صفحه مجله تجاوز نماید.

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    آدرس مجله:

     آدرس دفتر مجله: تبریز- سه راهی اهر، اول جاده باسمنج، مجتمع شماره 2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، دفتر نشریه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی

      صندوق پستی: 5157944533

    تلفن و فاکس: 36376934-041