استفاده از مایع شکمبه فرآوری شده بر وزن از شیرگیری و فراسنجههای بیوشیمایی و هماتولوژی گوسالههای شیرخوار
فریبا رضائی سرتشنیزی
1
(
دانشگاه محقق اربیلی
)
maryam Karimi Dehkordi
2
(
Department of clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
)
مهسا احمدی
3
(
دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
)
آرمین دیهیم
4
(
دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
)
مجید غلامی آهنگران
5
(
گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
)
کلید واژه: مایع شکمبه, خشک کردن پاششی, وزن از شیرگیری, فراسنجههای خونی و هماتولوژی, گوسالههای شیرخوار,
چکیده مقاله :
این تحقیق بهمنظور بررسی تأثیر استفاده از مایع شکمبه خشک شده با روش خشک کردن پاششی بر وزن از شیرگیری و فراسنجههای خونی و هماتولوژی گوسالههای شیرخوار صورت گرفت. به این منظور از 12 رأس گوساله شیرخوار با میانگین وزن تولد 10/1± 04/28 استفاده شد. گوسالهها پس از مصرف آغوز وارد طرح شدند و در دو تیمار 1) شاهد 2) 1 گرم مایع شکمبه و خشک شده با روش خشک کردن پاششی قرار گرفتند. گوسالهها در تیمار 2 بهمدت 60 روز از مایع شکمبه خشک شده با روش خشک کردن پاششی یک وعده در شیر استفاده کردند. وزن از شیرگیری گوسالهها با استفاده از باسکول دیجیتال مشخص شد. در روز 60 آزمایش از تمام گوسالهها خونگیری بهعمل آمد و فراسنجههای خونی و هماتولوژی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که وزن از شیرگیری گوسالهها به طور معنیداری تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت و در تیمار 2 بیشترین بود. فراسنجههای خونی و هماتولوژی گوسالهها بهطور معنیداری تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. با توجه به افزایش وزن از شیرگیری مشاهده با مایع شکمبه خشک شده با روش خشک کردن پاششی این تیمار به میزان 1 گرم در روز قابل توصیه است.
چکیده انگلیسی :
This research was conducted to investigate the effect of using rumen fluid dried by spray drying method on weaning weight and blood parameters and hematology of suckling calves. For this purpose, 12 infant calves with average birth weight of 28.04 ± 1.10 were used. Calves entered the design after colostrum consumption and were placed in two treatments: 1) control, 2) 1 gram of rumen liquid dried by spray drying method. Calves in treatment 2 used rumen liquid dried by spray drying method in milk for 60 days. The weaning weight of the calves was determined using a digital scale. On the 60th day of the experiment, blood was drawn from all the calves and blood parameters and hematology were measured. The results showed that the weaning weight of the calves was significantly affected by the treatments and was the highest in treatment 2. Blood parameters and hematology of the calves were not significantly affected by the treatments.Considering the increase in weaning weight, observation with dried rumen liquid by spray drying method, and this treatment is recommended at the rate of 1 gram per day.
Abouhief, M.A., Kraidees, M.S. and Al-Selbood, B.A. (1999). The utilization of rumen content-barley meal in diets of growing lambs. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 12(8), 1234-124.
Alikwe PCN, Faremi A.Y. and Egwaikhide P.A. (2010). Biochemical evaluation of serum metabolites, enzymes and haematological indices of broiler chicks fed with varying levels of rumen epithelial scraps in place of fish meal proteins. Research Journal of Poultry Sciences 3, 27–31.
Bajsic, I. and Kranjcevic E. (2001). Automation of industrial spray dryer. Instrumentation Science and Technology, 29(1): 41-52.
Church. D.C. (1979). Digestive Physiology and Nutrition of Ruminant. 2 nd ed. Oxford Press. Oregon. USA.
Khattab, H.M., Gado, H.A., Kholif, A.E., Mansour A.M. and Kholif, A.M. (2011). The potential of feeding goats sun dried rumen contents with or without bacterial inoculums as replacement for berseem clover and the effects on milk production and animal health. International Journal of Dairy Science, 6(5): 267-277.
Kraft, W. and Durr, U.M. (1999). Serum protein, klinisch labordiagnostik in der tiermedizin, Schattauer Verlag.
Mondal, S., Haldar, S., Samanta, I., Samanta, G. and Ghosh, T.K. (2013). Exploring nutritive potential of undigested rumen contents as an ingredient in feeding of goats. Animal Nutrition and Feed Technology, 13(1): 79-88.
Muscato T.V., Tedeschi, L.O., Russell, J.B. (2002). The effect of ruminal fluid preparations on the growth and health of newborn, milk-fed dairy calves. Journal of dairy science, 85(3), 648-656.
Rezai Sarteshnizi, F., Abdi-Benemar, H., Seifdavati, J., Khalilvandi-Behroozyar, H., Seyedsharifi, R. and Salem, A.Z.M. (2020). Influence of spray-dried rumen fluid supplementation on performance, blood metabolites and cytokines in suckling Holstein calves. Animal, 14(9): 1849-1856.
Rios Rincon, F.G., Bermudez-Hurtado, R.M., Estrada-Angulo, A., Juarez-Reyes A.S. and Pujol-Manriquez. C. (2010). Dried Ruminal Contents as a substitute for Alfalfa hay in growing-finishing diets for feedlot cattle. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9(10): 1526-1530.
Said, I.F., Elkhair, R.M.A., Shawky, S.M., Abdelrahman, H.A. and Elfeki, M.A. (2015). Impact of feeding dried rumen content and olive pulp with or without enzymes on growth performance, carcass characteristics and some blood parameters of molar ducks. International Journal of Agriculture Innovations and Research, 4, 2319-2473.
Santra, A., Karim, S.A., Chaturvedi, O.H. (2005). Rumen enzyme profile and ermentation characteristics in sheep as affected by treatment with sodium lauryl sulfate as defaunating agent and presence of ciliate protozoa. Small Ruminant Research, 67: 126-137.
Thomas, L. (1998). Clinical laboratory diagnostics: use and assessment of clinical laboratory results, TH-books Verlagsgesellschaft.
Tyler, J. W., Hancock, D.D., Wiksie, S.E., Holler, S.L., Gay, J. M. and Gay, C.C. (1998). Use of serum protein concentration to predict mortality in mixed‐source dairy replacement heifers. Journal of Veterinary Internal Medicine, 12(2): 79-83.
Yue ZhengBo, Y.Z., Li WenWei, L.W. and Yu HanQing, Y.H. (2013). Application of rumen microorganisms for anaerobic bioconversion of lignocellulosic biomass. Bioresource Technology, 12: 738-744.