• راهنمای نویسندگان

    مقدمه

    مجله مطالعات فضا و مکان توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی چاپ و منتشر می‌شود. این نشریه مقالات برگزیده را پس از طی مراحل داوری، به صورت فصل­نامه و در مجلدهای دو زبانه فارسی و انگلیسی به چاپ می­رساند. هدف این نوشتار ارایـه اهم مقررات عمومی مجله و قالب مناسب برای نگارش مقالات قابل چاپ در این مجله است.

    مقررات عمومی

    در این بخش، مقررات عمومی  مجله به شرح زیر ارایه می‌شود:

    الف) مقالات به زبان­ فارسی پذیرفته می‌شود و پس از پذیرش نهایی الزام به تهیه ترجمه انگلیسی کامل آن جهت چاپ در همان شماره از نشریه هست.

    ب) مقالاتی ارسالی باید حاصل تحقیق نویسنده یا نویسندگان در زمینه‌های مرتبط با مطالعات فضا و مکان باشد و پیش از این در هیچ یک از مجلات علمی داخلی یا خارجی چاپ نشده باشد. در ضمن مقالات ارسالی نباید به طور هم­زمان برای سایر مجلات علمی نیز ارسال شده باشد. در صورت پذیرش مقاله برای چاپ، نویسنده یا نویسندگان مقاله می­پذیرند که همان مقاله را به هر شکل یا به هر زبانی در محل دیگری به چاپ نرسانند. هنگام ارایه مقاله و در صورت پذیرش آن برای چاپ در مجله، نویسنده یا نویسندگان مقاله می­پذیرند که حق چاپ به ناشر منتقل می­شود.

    ج) در مورد مقالات برگرفته از رسالات دانشجویی، مکاتبات باید توسط استاد راهنما انجام شود و ذکر نام استاد راهنما به عنوان یکی از نویسندگان مقاله ضروری است.

    د) مسئولیت صحت یا عدم صحت مطالب مقاله و رعایت قالب استاندارد مجله بر عهده نویسندگان خواهد بود.

    هـ) مجله مطالعات فضا و مکان حق رد یا قبول مقالات را برای خود محفوظ می­دارد و در ویرایش مطالب آن آزاد است.

    آرایش کلی مقاله

    الف) کلیه مقالات باید روی یک طرف صفحه کاغذ باشد و با نرم­افزارWord  تایپ شود و به همراه فایل PDF مربوطه به آدرس سایت..........................http:// ارسال شود. لازم به ذکر است که کلیه مراحل داوری مقاله و پی­گیری­های بعدی از طریق این سایت صورت خواهد گرفت.

    ب) افزون بر فایل الکترونیکی حاوی اصل مقاله، باید فایل دیگری به لاتین و با فونت 12 Times New Roman که شامل عنوان کامل مقاله، نام و وابستگی سازمانی نویسنده یا نویسندگان، چکیده (حداکثر 350 کلمه) و‌ واژگان کلیدی (حداکثر پنج واژه) و متن کامل مقاله باشد، به صورت جداگانه و در قالب­های  Word و PDF  فرستاده شود؛ که هزینه ویراستاری ادبی آن جداگانه اعلام خواهد شد.

    ج) نسخه نهایی مقاله پس از اعلام پذیرش از سوی سردبیر، حداکثر در 12 صفحه ارسال شود، برای هر صفحه بیش از این 12 صفحه هزینه جداگانه اعلام خواهد شد.

    قلم­های قابل استفاده

    قلم قابل استفاده در مقالات فارسی از نوعB Nazanin  و واژگان انگلیسی به کار رفته در متن فارسی از نوع Times New Roman خواهد بود. اندازه قلم‌ها برای بخش فارسی مقالات عبارتند از:

    *در خصوص واژه ­های انگلیسی به کار رفته در مقالات و متن مراجع انگلیسی، اندازه قلم‌ها دو شماره کمتر از معادل فارسی آنها انتخاب شود.

    نحوه صفحه ­آرایی و شماره‌گزاری

    در تنظیم صفحات مقاله نکات زیر رعایت شود:

    الف) عنوان مقاله، سر عنوان‌ها، شکل‌ها، جدول‌ها، رابطه ­های ریاضی عنوان‌های فرعی به صورت راست­چین و متن اصلی به صورت خود تنظیم (Justify) خواهد بود.

    ب) شماره ­گذاری سر عنوان‌ها از 1 الی آخر صورت گیرد و مقدمه شماره 1 را به خود اختصاص می‌دهد. شماره‌گذاری زیر عنوان‌ها برای مثال، در بخش 2  روش تحقیق، به صورت 2-1، 2-2، . . . و در سایر بخش‌ها نیز به همین ترتیب است.

    ج) فاصله بین خطوط باید طوری انتخاب شود که در هر صفحه، حدود 40 سطر وجود داشته باشد.

    سازماندهی مقالات

    مقالاتی ارسالی شامل عنوان، نام نویسندگان، چکیده، مقدمه، مروری بر پیشینه پژوهشی، چارچوب نظری، روش تحقیق، بحث، جمع بندی و نتیجه­ گیری، لیست مراجع و طبق مشخصات زیر تنظیم شود:

    عنوان مقاله: باید تا حد ممکن کوتاه، گویا و از 15 کلمه تجاوز نکند.

    نام نویسندگان: در ذیل عنوان مقاله، وابستگی سازمانی و آدرس پست الکترونیکی آنها در زیرنویس صفحه ذکر شوند.

    چکیده: شامل بیان موجز مسأله، اصلی‌ترین ایده‌ها و روش‌های به کار گرفته شده، اهم نتایج و نوآوری‌های به دست آمده ذکر شود و از 250 کلمه بیشتر نشود. در بخش چکیده نباید ارجاعی به معادله ­ها و یا مراجع مقاله شود. درج چکیده تصویری برای مقاله الزامی است.

    ( توجه نمایید که فایل چکیده با عنوان مقاله و نام نویسندگان جداگانه تهیه شود و فایل اصلی مقاله با عنوان و چکیده و بدون نام و مشخصات نویسندگان تهیه و بارگزاری شود. ) 

    مقدمه: شامل طرح موضوع (بیانگر مسأله پژوهش، اهمیت و ضرورت پژوهش و ارتباط آن با موضوع مقاله)، اهداف تحقیق باشد

    پیشینه تحقیق: (خلاصه ­ای از پژوهش­های انجام گرفته، مرتبط با موضوع مقاله)

    روش تحقیق: (روش های علمی به کار رفته در مقاله و همچنین نرم افزارهای تخصصی مورد استفاده در پژوهش)

    مبانی نظری: ریشه ­ها و پایه­ های موضوع شامل معانی، تعاریف، خصوصیات و شاخصه­ ها

    مطالعات و بررسی­ ها: دسته­ بندی، تجزیه و تشریح داده­ ها

    یافته­های تحقیق: تحلیل و تطبیق داده ­ها

    نتیجه تحقیق: به گونه­ ای منطقی و مستدل (همراه با جمع­ بندی موارد مطرح شده) و شامل پاسخ به سوال تحقیق در قالب ارایه یافته­ های تحقیق

    تشکر و قدردانی: از همکاری و راهنمایی کسانی که درتدوین مقاله نقش داشته­اند

    پی ­نوشت­ها: از به ­کار بردن واژه ­ها و اصطلاحات لاتین که دارای معادل متداول فارسی است خودداری شود و در صورت لزوم با شماره­ گزاری در بالای آنها، معادل انگلیسی در بخش پی­ نوشت هر صفحه به ترتیب شماره ­گذاری قید شود. قابل ذکر است که اشکال‌ و جداول‌ بزرگ باید به صورت تک ستونه در ابتدا و یا انتهای صفحه و اشکال­ و جداول کوچک به­ صورت دو ستونه آورده شود.

    روش تنظیم نمودار ها  جداول و تصاویر

    نمودارها: از آنجا که مطالب مجله در ستون­های 8 سانتیمتری آراسته می‌شود، لازم است اصل شکل و نمودار در عرض 8 یا 16 سانتیمتر تهیه شود. شکل‌ها باید به صورت واضح و به نحو گویایی زیر نویس و به ترتیب شماره‌گذاری شود. شرح نمودارها و اشکال باید حتما دو زبانه باشد و علاوه بر زبان فارسی، به زبان انگلیسی نیز آورده شود.           

    جداول: به صورت واضح و در اندازه مناسب تهیه و به نحو مشخصی بالانویس و به ترتیب شماره‌گذاری شود.

    در مورد، جداول بزرگ به صورت تک ستونه با عرض 16 سانتیمتر و جداول کوچک به صورت دوستونه با عرض 8 سانتی متر آورده شود.

    حداقل تعداد ضروری تصاویر، نمودارها و جدول­ها با کیفیت مناسب (تصاویر با دقت dpi 300 و با فرمت jpg) و اشاره به منبع تعیین محل آن­ها در مقاله دارای اهمیت است.

    منابع فارسی و لاتین: به ترتیب حروف الفبا بر حسب نام خانوادگی نویسنده و به تفکیک زبان منابع باشد. نحوه ارجاع­ دهی در نشریه به روش ایران بوده و باید ارجاع درون ­متنی به صورت (نویسنده، سال) باشد. منابع در انتهای مقاله، به ترتیب حروف الفبایی آورده می­ شود.  از درج شماره برای مراجع خودداری و مقالات به ترتیب الفبا تنظیم شود.

    ارجاعات: استنادها باید به شیوه ایران و درون‌متنی ارائه شود (نگاه کنید به شیوه ارجاع‌های درون‌متنی)؛

    کلیه منابع ذکر شده در بخش مراجع باید در متن مقاله مورد اشاره قرار گیرد. منابع فارسی از منابع انگلیسی تفکیک شود. ذکر مشخصات کامل مراجع، مطابق نمونه­های ارایه شده در انتهای این مقاله ضروری است.

    شیوه ارجاع دهی در متن مقاله به شکل درون متن به شرح جدول زیر است:

    فهرست منابع در پایان مقاله و پس از پی نوشت به ترتیب الفبایی و به تفکیک فارسی و لاتین ذکر میشود: