بررسی تأثیرات اقدامات عوامل بازاریابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما در استان کرمان
محورهای موضوعی : مدیریت بازاریابیندا بنی اسدی 1 , داود ثمری 2 , جمال فرج الله حسینی 3 , مریم امیدی نجف آبادی 4
1 - دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - دانشیار، گروه توسعه کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: بازاریابی, بستهبندی, برندسازی, قیمتگذاری, تبلیغات, صنایع تبدیلی و تکمیلی,
چکیده مقاله :
یکی از راهکارهای توسعه کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیلی با هدف جلوگیری از ضایعات محصولات بخش کشاورزی و دسترسی این محصولات به بازارهای داخلی و سطح بینالمللی است. این مطالعه به بررسی بازاریابی صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما میپردازد. بدین منظور با استفاده از آمار و اطلاعات برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما که در پنج زمینه برندسازی، بستهبندی و قیمتگذاری، مشتری مداری و تبلیغات در استان کرمان فعالیت دارند جمعآوری شده است. این تحقیق از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و در دسته تحقیقهای علی قرار داد جامعهی مورد پژوهش شامل افرادی است که در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما فعالیت دارند. که پس از تأیید روایی و پایایی جهت جمعآوری دادهها مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق برای بررسی روابط بین اجزاء مدل از معادلات ساختاری با استفاده از نرمافراز آموس استفاده شده است، مؤلفه"حفظ جایگاه برند در میان مشتریان و بازار" " تکنولوژی بستهبندی" "باورهای اقتصادی در تبلیغات" مؤلفه "قیمتگذاری رقابت محور" مؤلفه "پیشبینی نیازهای مشتری" و مؤلفه "تبلیغات" در عوامل توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما، اولویت اول قرار دارند. یکی از رویکردهای مهم در تأمین مواد غذایی کشور با توجه به افزایش جمعیت و کاهش منابع و مراتع کشاورزی کاهش ضایعات در بخش کشاورزی میباشد که سرمایهگذاری در این امر نیازمند وجود بازارهای مناسب برای فروش محصولات صنایع تبدیلی و تکمیلی است. وجود اقدامات بازاریابی با ایجاد جذابیت در بازارهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما استان کرمان، امکان حضور سرمایهگذاران بیشتر را فراهم مینماید که این امر علاوه بر کاهش هرچه بیشتر ضایعات خرما در استان باعث درآمدزایی و ایجاد اشتغال نیز خواهد شد.
One of the solutions for agricultural development is conversion industries the purpose of these industries is to prevent waste from agricultural products and to access them locally and international. This study examines the marketing of date conversion and supplement industries. For this purpose, statistics and information were collected for the date conversion and supplement industry units operating in the fields of branding, packaging and pricing, customer orientation and advertising in Kerman province. The purpose of this research is applied research and in the category of causal research the target population of the research population includes those involved in the date-making and finishing industries. After validation and reliability verification was used for data collection. In this study, structural equations using Amos software’s were used to investigate the relationships between model components, the component of "maintaining brand position among customers and the market", "packaging technology", "economic beliefs in advertising", and the component of "competitive pricing". The “customer needs forecast” component and the “advertising” component are the first priority factors in the development of switching and finishing industry. One of the important approaches in food supply of the country due to increasing population and decreasing agricultural resources and rangelands is the reduction of waste in the agricultural sector, which requires the existence of appropriate markets for the sale of conversion and complementary products. Creating attractiveness in Kerman's daycare and complementary industries markets will allow more investors to attend, which will generate more revenue and create employment, in addition to reducing date waste in the province.
استخر، م. و اسماعیلی، ع.ک. (1389). "تحلیل اقتصادی بازاریابی داخلی خرمای کبکاب در شهرستان کازرون"، فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی، دوره 2، شماره 6، صص. 125-109.
حسینی، س.م. و شریفزاده، ا.ق. (1386). "سناریوهای بهسازی ترویج کشاورزی"، در جستجوی یک پارادایم نوین، چاپ اول، کرج: نشر آموزش کشاورزی، ص. 313.
شافعی، ر.، کفجه، پ. و داروند، ف. (1392). "مطالعه راهبردهای قیمتگذاری و رابطهی آن با قابلیتهای بازاریابی در شرکتهای تولیدی"، راهبردهای بازرگانی، سال 21، شماره 4، صص. 62-47.
شاهبندرزاده، ح. و خسروی لقب، ز. (1394). "بررسی تأثیر عوامل محیطی و فردی بر نگرش افراد به تبلیغات (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر)"، فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین. سال 5، شماره 3، صص. 86-69.
علیمیرزایی، ع.، اسدی، ع. و طهماسبی، م. (1390). "موانع توسعهی بنگاههای کوچک و متوسط کارآفرین روستایی در استان خوزستان"، توسعه کارآفرینی، سال 3، شماره 12، تابستان، صص. 184-165.
مرادینژاد، ه. و همکاران. (1386). "تحلیل سازههای مؤثر بر توسعه کارآفرینی در واحدهای تولیدی گلخانهای در ایران"، مجله علوم کشاورزی ایران، شماره 2، صص. 226-219.
موسوی، س.، حسینی، ج. و میردادمادی، م. (1393). "عوامل اجتماعی مؤثر بر ارتقای مدیریت نوآوری در تعاونیهای کشاورزی و روستایی استان تهران، مجله تعاون و کشاورزی، دوره 3 شماره 9، صص 40-19.
Lewis, M., Whitler, K.A. & Hoegg, J. (2013). “Customer Relationship Stage and the Use of Picture-Dominant versus Text-Dominant Advertising: A Field Study”, Journal of Retailing, (3, 2013). PP. 263-280.
Zarantonello, L., Jedidi, K. & Schmitt, B.H. (2013). “Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets”, Intern. J. of Research in Marketing, Vol, 30, Issue 1, PP. 46-56.
Callaghan, K. & Kerry, J. (2016). “Consumer attitudes towards the application of smart packaging Technologies to cheese products”, Food Packaging and Shelf Life, Vol, 9. PP.1-9.
Krämer, F, Schmidt, M, Spann, M. & Stich, L, (2017). “Delegating pricing power to customers: Pay What You Wantor Name Your Own Price?”, Journal economic behavior.&organization Vol, 136. PP. 125-140.
Majid, I., Ahmad Nayik, G., Mohammad Dar, SH, Nanda, V, (2016). “Novel food packaging technologies: Innovations and future prospective”, Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, Vol. 17, Issue. 4, PP. 454-462.
Ren, SH, Eisingerich, A. & Tsai, H, (2015). “How do marketing, research and development capabilities, and degree of internationalization synergistically affect the innovation performance of small and medium-sized enterprises (SMEs)? A panel data study of Chinese SMEs”, International Business Review, Vol. 24, Issue. 4, PP. 642-651.
Sedghi, N, Shavandi, H. & Abouee-Mehrizi, H. (2017). “Joint pricing and location decisions in a heterogeneous market”, European Journal of Operational Research, Vol. 261, Issue. 1, PP. 234-246.
Truong, Y, Klink, R, Simmons, G, Grinstein, A, Palmer, A. (2017). Branding strategies for high-technology products: The effects ofconsumer and product innovativeness”, Journal of Business Research, Vol. 70, PP. 85-91.
UNDP, (2015), “The Roles and opportunties forther private sector in Africa’s agro-food industry”, UNDP African Facilityfor Inclusive Markets.
Wan, F., Ansons, T.L., Chattopadhyay, A. & Leboe, J.P. (2013). “Defensive reactions to slim female images in advertising: The moderating role of mode of exposure”, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Vol. 120, Issue. 1, PP. 37-46.
Zarantonello, L., Jedidi, K. & Schmitt, B.H. (2013). “Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets”, Intern. J. of Research in Marketing, Vol. 30, PP. 46-56.
_||_استخر، م. و اسماعیلی، ع.ک. (1389). "تحلیل اقتصادی بازاریابی داخلی خرمای کبکاب در شهرستان کازرون"، فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی، دوره 2، شماره 6، صص. 125-109.
حسینی، س.م. و شریفزاده، ا.ق. (1386). "سناریوهای بهسازی ترویج کشاورزی"، در جستجوی یک پارادایم نوین، چاپ اول، کرج: نشر آموزش کشاورزی، ص. 313.
شافعی، ر.، کفجه، پ. و داروند، ف. (1392). "مطالعه راهبردهای قیمتگذاری و رابطهی آن با قابلیتهای بازاریابی در شرکتهای تولیدی"، راهبردهای بازرگانی، سال 21، شماره 4، صص. 62-47.
شاهبندرزاده، ح. و خسروی لقب، ز. (1394). "بررسی تأثیر عوامل محیطی و فردی بر نگرش افراد به تبلیغات (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر)"، فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین. سال 5، شماره 3، صص. 86-69.
علیمیرزایی، ع.، اسدی، ع. و طهماسبی، م. (1390). "موانع توسعهی بنگاههای کوچک و متوسط کارآفرین روستایی در استان خوزستان"، توسعه کارآفرینی، سال 3، شماره 12، تابستان، صص. 184-165.
مرادینژاد، ه. و همکاران. (1386). "تحلیل سازههای مؤثر بر توسعه کارآفرینی در واحدهای تولیدی گلخانهای در ایران"، مجله علوم کشاورزی ایران، شماره 2، صص. 226-219.
موسوی، س.، حسینی، ج. و میردادمادی، م. (1393). "عوامل اجتماعی مؤثر بر ارتقای مدیریت نوآوری در تعاونیهای کشاورزی و روستایی استان تهران، مجله تعاون و کشاورزی، دوره 3 شماره 9، صص 40-19.
Lewis, M., Whitler, K.A. & Hoegg, J. (2013). “Customer Relationship Stage and the Use of Picture-Dominant versus Text-Dominant Advertising: A Field Study”, Journal of Retailing, (3, 2013). PP. 263-280.
Zarantonello, L., Jedidi, K. & Schmitt, B.H. (2013). “Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets”, Intern. J. of Research in Marketing, Vol, 30, Issue 1, PP. 46-56.
Callaghan, K. & Kerry, J. (2016). “Consumer attitudes towards the application of smart packaging Technologies to cheese products”, Food Packaging and Shelf Life, Vol, 9. PP.1-9.
Krämer, F, Schmidt, M, Spann, M. & Stich, L, (2017). “Delegating pricing power to customers: Pay What You Wantor Name Your Own Price?”, Journal economic behavior.&organization Vol, 136. PP. 125-140.
Majid, I., Ahmad Nayik, G., Mohammad Dar, SH, Nanda, V, (2016). “Novel food packaging technologies: Innovations and future prospective”, Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, Vol. 17, Issue. 4, PP. 454-462.
Ren, SH, Eisingerich, A. & Tsai, H, (2015). “How do marketing, research and development capabilities, and degree of internationalization synergistically affect the innovation performance of small and medium-sized enterprises (SMEs)? A panel data study of Chinese SMEs”, International Business Review, Vol. 24, Issue. 4, PP. 642-651.
Sedghi, N, Shavandi, H. & Abouee-Mehrizi, H. (2017). “Joint pricing and location decisions in a heterogeneous market”, European Journal of Operational Research, Vol. 261, Issue. 1, PP. 234-246.
Truong, Y, Klink, R, Simmons, G, Grinstein, A, Palmer, A. (2017). Branding strategies for high-technology products: The effects ofconsumer and product innovativeness”, Journal of Business Research, Vol. 70, PP. 85-91.
UNDP, (2015), “The Roles and opportunties forther private sector in Africa’s agro-food industry”, UNDP African Facilityfor Inclusive Markets.
Wan, F., Ansons, T.L., Chattopadhyay, A. & Leboe, J.P. (2013). “Defensive reactions to slim female images in advertising: The moderating role of mode of exposure”, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Vol. 120, Issue. 1, PP. 37-46.
Zarantonello, L., Jedidi, K. & Schmitt, B.H. (2013). “Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets”, Intern. J. of Research in Marketing, Vol. 30, PP. 46-56.
بررسی تاثیرات اقدامات عوامل بازاریابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما در استان کرمان
چکیده
یکی از راهکارهای توسعه کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیلی باهدف جلوگیری از ضایعات محصولات بخش کشاورزی و دسترسی این محصولات به بازارهای داخلی و سطح بین المللی است. این مطالعه به بررسی بازاریابی صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما میپردازد. بدین منظور با استفاده از آمار و اطلاعات برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما که درپنج زمینه برندسازی، بسته بندی و قیمتگذاری، مشتری مداری و تبلیغات دراستان کرمان فعالیت دارند جمع آوری شده است.
این تحقیق از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و در دسته تحقیقهای علی قرار داد جامعهی مورد پژوهش شامل افرادی است که در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما فعالیت دارند. که پس از تأیید روایی و پایایی جهت جمعآوری دادهها مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق برای بررسی روابط بین اجزاء مدل از معادلات ساختاری با استفاده از نرم افراز آموس استفاده شده است، مؤلفه" حفظ جایگاه برند در میان مشتریان و بازار " " تکنولوژی بسته بندی " " باورهای اقتصادی در تبلیغات " مؤلفه" قیمتگذاری رقابت محور " مؤلفه" پیش بینی نیازهای مشتری " و مؤلفه" تبلیغات " در عوامل توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما، اولویت اول قرار دارند.
یکی از رویکردهای مهم در تامین مواد غذایی کشور با توجه به افزایش جمعیت و کاهش منابع و مراتع کشاورزی کاهش ضایعات در بخش کشاورزی می باشد که سرمایه گذاری در این امر نیازمند وجود بازارهای مناسب برای فروش محصولات صنایع تبدیلی و تکمیلی است.وجود اقدامات بازاریابی با ایجاد جذابیت در بازارهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما استان کرمان، امکان حضور سرمایه گذاران بیشتر را فراهم می نماید که این امر علاوه بر کاهش هرچه بیشتر ضایعات خرما در استان باعث درآمد زایی و ایجاد اشتغال نیز خواهد شد.
واژهای کلیدی: صنایع تبدیلی و تکمیلی، بازاریابی ، بستهبندی، برندسازی، قیمتگذاری، تبلیغات
مقدمه
حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در بازارها منوط به سودآوری بودن آن صنعت و بازار می باشد و این بازاریاب ها هستند که سودآوری بودن این بازارها را با استفاده از عوامل بازاریابی مشخص می نمایند و هدایتگر تصمیمات سرمایه گذاران می باشند. در سال 2007بانک جهانی اعلام می دارد که برخلاف گذشته، موتور توسعه کشاورزی، تنها وابسته به تولید نیست بلکه بخش عمده ای این توسعه منوط به بازاراست و نهادههای تولید، تجارت و مصرف در بخش کشاورزی به شدت و به شکل غیرقابل پیشبینی، متحول گردیده است. از طرف دیگر، رشد بالقوه فناوری ارتباطات بین المللی، فرصت بهره گیری از دانش تولید در یک نقطه را برای مقاصد مختلف و در دیگر نقاط جهان فراهم آورده است (World Bank, 2007).کشاورزی سنتی ترین صنعت جهان می باشد که تاریخچه چندین هزار ساله دارد و این امر بر اهمیت آن تاکید دارد و علاوه بر آن با رشد جمعیت جهان در صده اخیر بر اهمیت آن به مراتب افزوده شده است. توسعه ي كشاورزي به افزايش عملكرد محدود نبوده و تنوع بخشي و فرآوري، كاهش ضايعات و توليد ارزش افزوده را نيز در بر دارد(حسینی و شریف زاده،1386) از اين رو ضرورت دارد كه بخش كشاورزي فراي كاركردهاي معيشتي، خود را براي ايفاي نقش هاي جديد آماده كند و آن حضور در بخش بازاریابی است(مرادی نژاد و همکاران،1386) محیط های کسب و کار جدید خواستار توانایی های مختلفی از صنایع و کارآفرینان حاضر بخصوص در صنایع تبدیلی و تکمیلی هستند که این امر در ابتدا حضور در این بازارها را مشکل می سازد ولی تسلط بر این توانایی ها می تواند مزیت های رقابتی بسیاری را برای کارافرینان ایجاد نماید که از این بین می توان به افزایش فروش، صادرات، جذب سرمایه گذار و غیره نام برد.
صنایع تبدیلی و تکمیلی ، یک بخش بسیار مهم در کشورهای اروپایی است. در سال 2013بطور مثال در اسپانیا17درصد از تولید ناخالص داخلی به صنعت مواد غذایی اختصاص دارد. (FIAB، 2013). در فرانسه، آمار و ارقام از مقیاس مشابه عبارتند از: صنعت کشاورزی غذایی برای حدود 15 درصد از گردش مالی از صنایع فرانسه و بیش از 13 درصد از مشاغل تولیدی را در خود جای داده است. (IGR / CGAAER، 2012). در اتحادیه اروپا (EU) صنعت مواد غذایی و نوشیدنی بزرگترین بخش تولید (12.8 درصد) ارزش افزوده در اقتصاد داشته است 15٪ از اشتغال در تولید، و کمک به 1.8 درصد از ارزش ناخالص اتحادیه اروپا اضافه شده است. (مارتین گومز،2015)
خرما از جمله محصولات باغی سازگار با شرایط آب و هوایی بخش هایی از استان های جنوبی و مرکزی ایران است،هم اکنون، ایران از نظر تولید ارقام گوناگون خرما، با تولید نزدیک به 14درصد کل تولید جهانی خرما از موقعیت مناسبی برخوردار است و از تولیدکنندگان(رتبه دوم گس از مصر) و صادرکنندگان مهم جهانی خرما بشمار می رود.عدم توجه به به بازار و نبود سرمایه گذاری مناسب در بازاریابی و تبدیل این محصولات باعث گردیده که تولیدکنندگان در بازار داخلی با مشکلات گوناگونی روبه رو شوند.همچنین با افزایش تولید و عرضه خرما بدون سرمایه گذاری دربازاریابی و صنایع مرتبط تبدیلی و تکمیلی و سیاست قیمت گذاری مناسب،قیمت این محصول در برابر نرخ ارز به شدت رو به کاهش گذاشته است و در تیجه تولیدکنندگان این محصول زیان های بسیاری را متحمل شده اند.(استخر و اسماعیلی،1389)صنایع تکمیلی مناسب امکان بالابردن قیمت را تا 12 برابر فراهم میکنند.(میرزایی و همکاران،1390) در بازاریابی محصولات کشاورزی که صنایع تبدیلی و تکمیلی از مهترین ابعاد آن به شمار می روند امکان توسعه اشتغال و ایجاد کسب و کار های زیادی وجود دارد .که موجب بازار رسانی محصولات به روش های جدید می شود که این امر در مورد خرمای استان کرمان بسیار مورد نیاز می باشد. هر کشوری که قصد ورود به بازار اتحادیه اروپا را برای صادرات خرما داشته باشد، در ابتدا باید از حالت سنتی خود خارج شود. با این حال ایران با فراز و نشیبهایی که در صادرات خرما دارد دارای یک بازار دائمی و باثبات در خارج از کشور نمی باشد، اما این فرصت برای ایران وجود دارد که خرمای تولیدی خود را از نظر کیفیت و بسته بندی مطابق با استانداردهای جهانی سازد و از این طریق به بازارهای گستردهای دست یابد. (Ghane,2014) در استان کرمان با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در حوزه صنایع تکمیلی و تبدیلی و همچنین افزایش سهم عرضه ی خرما و فراورده های آن به بازار مصرف از کل محصولات تولیدی، موضوع بازاریابی و بررسی تاثیر اقدامات آن از اهمیت فزاینده ای برخوردار است. از این رو سوال اصلی تحقیق آن بوده است که تاثیرات اقدامات عوامل بازاریابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما در استان کرمان چگونه است؟
پیشینه تحقیقات
علی آبادی و همکاران، (1394)، در تحقیقی به نام" بسته بندی هوشمند در صنایع غذایی" فاکتورهای برای بسته بندی هوشمند را نشانگرهای دما و دما و زمان، کنترل کننده غلظت گازافزایش سهولت در امر تولید و توزیع سیستمهای ضد جعل و سرقت و ایمنی و افزایش کیفیت محصولات غذایی را افزایش می دهد. برچسب های هوشمند که جایگزین بارکد می شوند. برچسب های هوشمند که درباره آلرژی غذا، تاریخ انقضا، ارزش غذایی محصولات غذایی توضیح می دهند.
مهرگان و همکاران(1390)، يك شركت زماني از ديدگاه مشتريان خود رقابتي است كه بتواند ارزشي بيشتر از رقبا ارائه كند . اين ارزش ازطريق ارائه محصولاتي با قيمتهاي كمتر اما كيفيت مشابه نسبت به رقبا و يا ايجاد تمايز در كيفيت كه بتواند قيمتهاي بالاتر را توجيه كند، سنجيده خواهد شد.
اسکندرپور و همکاران، (1393)، در مطالعه ای تحت عنوان" قانون قيمت واحد و يکپارچگي در بازارهاي جهاني خرما" نتایج این مطالعه بیانگر همگرایی قیمت ها در بازارهای جهانی و بین صادر کنندگان بزرگ نظیر ایران، تونس، امارت، عراق و عربستان می باشد.بین قیمت های جهانی خرما و قیمت های صادراتی در بازارهای صادراتی ایران نیز همگرایی قیمت های قیمتی و قانون قیمت های واحد در بلند مدت وجود دارد.
دلوری و کدخدایی الیادرانی (1393) در تحقیقی با عنوان "بررسی رابطه بین بکارگیری متریکهای بازاریابی " بیان نمود که بازاریابی سهم اساسی در موفقیت بلند مدت کسب و کار دارد. از اینرو،. بر اساس یافته های تحقیق میان اجزای متریک نوآوری(خدمات جدید، راه اندازی خدمات جدید، رضایت از خدمات جدید و درآمد حاصله) و مدیریت ارتباط با مشتری رابطه معنی داری وجود دارد.
,2017) (Simon, et, al در مقاله ای تحت عنوان" ارزش نام تجاری(برند) در برندسازی غذا توریسم" به این نتایج دست پیدا کردند که نوع ارزش تجربی، بازده سرمایه گذاری با نام تجاری می تواند به طور قابل توجهی را افزایش دهد. تصویرسازی در برندسازی مانند تصویر غذای محلی با افزایش گردشگری توریسم رابطه معنی داری دارد
(Ghane,2014) اثرات نوآوری محصول بر مصرف کننده" تحقیق خود را در عبارت"" fast moving" "-consumer-goods" در معنای انتقال سریع کالاهای مصرفی استفاده کرده است. برای محصولات با تکنولوژی بالا نام تجاری مناسب از بسته بندی مناسب در بحث معرفی و بازاریابی از اهمیت بیشتری برخوردار است. مصرف کننده ها با تمایل زیاد به نوآوری گرایش به محصولات با تکنولوژی بالا دارند و مصرف کننده ها تمایل با نوآوری کمتر بیشتر روی سود و زیان تمرکز دارند.
Rapp et al,2010) (مشتری مداری عبارت است از جمع آوری، تسهیم و استفاده از اطلاعات درباره مشتريان در سطح سازمان و اقدامات هماهنگ بر مبنای اين اطلاعات. مشتری گرايی به عنوان و بُعدی از بازار گرايی، بر اهمیت تعیین و پرداختن به نیازها و ترجیحات خريداران و مشتريان )بدون توجه به ابعاد ديگر بازار گرايی( تأکید دارد .
Lee et al,2013) (مشتری گرايی عبارت است از تمايل يا گرايش کارکنان به برآورده نمودن نیازهای مشتريان دربافت وظايف شغلی خود
(Simon,2017) در مقاله ای تحت عنوان" رفتار سازمانی در نوآوری، بازاریابی و خرید درزمینه های خدمات کسب و کار" در این مقاله اعم از روابط مدیریتی، پذیرش نوآوری و شبکه یادگیری مارک تجاری در بازار چین ترکیبی از روش های کمی و کیفی و تحقیق تجربی و مفهومیاست.
(Ghane,2014) واردات خرمای اروپا 10 درصد از واردات جهان را به خود اختصاص داده است در حالیکه ارزش آن 21 درصد از ارزش کل صادرات جهان است. این بدین معنی است که قیمت واردات خرما در بازارهای اروپا دارای ثبات و میانگین آن بیشتر از میانگین جهانی است. بنابراین اروپا و بویژه اتحادیه اروپا یک بازار قابل توجهی برای صادرات خرما هستند. همچنین نتایج بدست آمده حاکی از این حقیقت است که هر کشوری که قصد ورود به بازار اتحادیه اروپا را برای صادرات خرما داشته باشد، در ابتدا باید از حالت سنتی خود خارج شود
. Martinelli (2011) تولید قند، زمانی که توسط توسط افراد محلی در برزیل فراوری می شود یکی از عوامل توسعه روستایی در ایالت سائولو پوئلو برزیل شده است موتور محرکه در توسعه بوده است باعث ایجاد فرصت ها، خدمات عمومی و توسعه زیرساخت ها و تجارت موفق در محصولات کشاورزی بوده است اگرچه اثرات زیست محیطی به همراه داشته است
(Ren et al,2015) در زمینهSME1. که ستون فقرات اقتصاد سراسر جهان است دو عامل نوآوری و بازاریابی را مهمترین عامل تقویت SME ها می داند و بازاریابی را در افزایش مشتریمداری و نوآوری را در استفاده بهینه از منابع تعریف می کند.
(Gümüş et al, 2015) درمقالهای تحت عنوان" بازاریابی و نواوری در تجارت" ساختار سازمانی که توسط شرکت های موفق و نوآور استفاده می شود از پیچیدگی و ساختاربروکراسی ساده تری استفاده می شود و حجم سلسه مراتب کاهش پیدا می کند.
از انجا که صنایع مورد به خرما استان کرمان نتوانسته است در زمینه بازاریابی و بسته بندی و محصولات فراوری شده به بازارهای جهانی راه پیدا کند این مقاله به بررسی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما با تاکید بر مدیریت جامع نواوری پرداخته است
جدول1- چارچوب نظری پژوهش
پیشینه | متغیر | مولفه |
(2014) Ghane، MARTINELLI (2011) | نیاز سنجی | صنایع تبدیلی و تکمیلی |
(2017) Simon, et, al | سرمایه گذاری | |
Ren et al,(2015) ، Gümüş et al, (2015) | نوآوری | |
(2017) Simon, et, al | برند سازی |
قابلیت های بازاریابی |
علی آبادی و همکاران، (1394)، (2014) Ghane | بسته بندی | |
Ren et al,(2015) | تبلیغات | |
مهرگان و همکاران(1390)، اسکندرپور و همکاران، (1393)، | قیمت گذاری | |
دلوری و کدخدایی الیادرانی (1393)، ) Rapp et al, (2010 ، Lee et al ((2013 | مشتری مداری |
اهداف کلی تحقیق:
بررسی ابعاد بازاریابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما
روش پژوهش
این پژوهش با توجه به اهداف و فرضیات توصیفی-تحلیلی و روش آن پیمایشی، از نوع نظرسنجی میباشد. در روش توصیفی مسئله را بدون تجزیه آن به عناصر کوچکتر تنها به شرح وقایع میپردازد. اما در روش تحلیلی ابتدا مسئله کلی را به اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن تجزیه کرده وسپس این عناصر و روابط بین آنها مورد بررسی قرار میگیرد. در این تحقیق با توجه مسئله مورد بررسی، طبق آمار،تعداد کارکنان اداره اتاق بازرگانی و اداره جهاد کشاورزی استان کرمان 200نفر میباشند،حجم نمونه براساس فرمول کوکران محاسبه می گردد که در این پژوهش برابر است با 155 نفر از کارکنان که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. به منظور پاسخگویی به مسئله تحقیق، اهداف موردنظر، پرسشنامهی محقق ساخت به عنوان ابزار اصلی تحقیق طراحی گردید؛ که همگی سؤالات به جز ویژگیهای شخصی (سن،سطح تحصیلات، سابقه شغلی ) به صورت طیف لیکرت5 امتیازی مطرح شدند. ؛
یک پرسشنامه که تعداد 27 گویه که در مقیاس ترتیبی و با طیف 5 سطحی لیکرت طراحی گردید، صورت پذیرفت برای بررسی روایی 25پرسشنامه با افرادی که سابقه اجرایی در طرح مذکور دارند، مصاحبه و اطلاعات حاصله در تدوین و تکمیل پرسشنامه بهره گرفته شد. پس از تدوین پرسشنامه، اصلاحات ضروری زیر نظر گروه تحقیق قرار گرفت و نقطه نظرات آنان جمع آوری و اصلاحات موردنظر اعمال شد. برای اندازهگیری آلفای کرونباخ بعد از جمعآوری دادهها و کدگذاری، با استفاده از نرمافزارSpss26 بدست میآید. که اگر بالاتر از7/0 باشد نشانگر پایایی پرسشنامه میباشد. آلفای کرونباخ محاسبه شده برای هر کدام از متغیرهای تحقیق به صورت ذیل می باشد:
جدول 2 -آلفای کرونباخ متغیرهای پژوهش
ضریب آلفای کرونباخ | شماره سوالات | متغیر |
0.784 | 1،2،3 | نیاز سنجی |
0.895 | 4،5،6 | سرمایه گذاری |
0.963 | 7،8،9 | نوآوری |
0.842 | 10،11،12 | برند سازی |
0.833 | 13،14،15 | بسته بندی |
0.875 | ،16،17،18 | تبلیغات |
0.741 | 19،20،21 | قیمت گذاری |
0.763 | 22،23،24 | مشتری مداری |
0.941 | 25،26،27 | صنایع تبدیلی و تکمیلی |
با توجه به اینکه ضریب آلفای کرونباخ برای همه متغیرها بالای 0.7 است لذا، پایایی پرسشنامه تایید می گردد. برای تعیین روایی بیرونی پرسشنامه تعداد 20 پرسشنامه در اختیار اساتید متخصصان، کارشناسان جهادکشاورزی و معلمان قرار گرفت. و با شناسایی واژههای مبهم و حذف آنها، و جایگزینی واژههای با درک مشابه به یکسان سازی مفهومی واژهها اقدام شد. همچنین برای سنجش روائی درونی، حضور تمامی متغیرها درعنوان، هدف کلی، اهداف اختصاصی، فرضیات و پرسشهای پرسشنامه کنترل گردید و هدفها، فرضیات و سؤالات غیر مرتبط حذف گردید.
الگویی مفهومی تحقیق
اين مدل تركيبي از راهبردهاي بازاريابي است . راهبرد هاي بازاریابی،تلفيقي از منابع متعدد مرتبط با موضوع مي باشد . همچنين ابعاد بخش قابليت هاي بازاريابي برگرفته از الگوي اين مطالعه ها است. در اينجا راهبردهاي قيمت گذاريو مشتری مداری، تبلیغات، بستهبندی و برندسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی را با سه عامل نیازسنجی، سرمایهگذاری و نوآوری تقسيم شده است.
شکل1- الگوی مفهومی تحقیق(محقق ساخت)
-نتایج و یافتههای تحقیق
به منظور بررسی و تناسب دادهها جهت اجرای تحیل عاملی از ازمون بارتلت و شاخص (KMO) که مقدار آن بین صفر و یک در نوسان است، به یک نزدیکتر باشد (بیشتر از 825/0)، بیانگر تناسب دادهها برای انجام تحلیل عاملی است. در مورد مقدار محاسبه شده برای ازمون بارتلت نیز به واسطه سطح معنی داری توزیعx2 (کای دو)، قضاوت میشود.
مطابق جدول با عنایت به عدد معنی داری ازمون (KMO) (825/0 بزرگتر از 6/0 )و عدد معنی دار بودن ازمون بارتلت 000/0 که کمتر از 05/0 است که دادهها برای تحلیل عاملی مناسب است.
جدول 3-نتایج ازمون KMO و بارتلت نقش بازاریابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما
ازمون کفایت نمونه گیری KMO |
| 825/0 |
| مقدار تقریبی کای دو | 680/812 |
ازمون بارتلت | درجه ازادی | 105 |
| معنی داری | 000/0 |
به منظور بررسی تاثیرگذاری مولفه های نقش بازار یابی در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی از رگرسیون چندگانه استفاده شد. همانگون که در جدول نشان داده شده است با توجه به معنی داری مقدار ازمون (000/0>P - )میتوان نتیجه گرفت که مدل رگرسیونی مدل خوبی است که متغییرهای مستقل قادرند که توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را تبیین کنند
شکل شماره2-مدل ساختاری ابعاد بازاریابی
جدول4-عوامل تاثیرگذار بازاریابی
عامل | توضیح عامل | عامل | توضیح عامل | عامل | توضیح عامل |
X1 | اموزش در زمینه برندسازی | X11 | فرهنگ بومی سازی در بسته بندی | X21 | وفاداری مشتری |
X2 | حفظ جایگاه برند در میان مشتریان و بازار | X12 | تکنولوژی بسته بندی- | X22 | افزایش مشتریان ارجاعی |
X3 | انتخاب و نام و هویت برند | X13 | شیوه های بسته بندی مطابق با استاندارهای جهانی | brand | برندسازی |
X4 | انتخاب استراتژی برندسازی | X14 | قیمتگذاری رقابت محور، - - | advertising | تبلیغات |
X5 | هویت فرهنگی برند خرما | X15 | قیمت گذاری روش ادراک از ارزش | packing | بسته بندی |
X6 | راهاندازی شبکههای اجتماعی برای فروش | X16 | قیمتگذاری بر اساس قیمت غالب در بازار | price | قیمتگذاری |
X7 | باورهای اقتصادی در تبلیغات | X17 | -قیمت گذاری بر اساس نیازهای مشتری | customer | مشتری مداری |
X8 | باورهای قانونی در تبلیغات | X18 | قیمتگذاری هزینه محور |
|
|
X9 | آشنایی با نحوه تبلیغات سرد و گرم | X19 | پیش بینی نیازهای مشتری- - |
|
|
X10 | باورهای اخلاقی در تبلیغات | 20 | رضایت مشتری- |
|
|
جدول5- شاخص های کلی برازش برای مدل مفهومی بازاریابی
شاخص | حد نرمال | مقدار مشاهده شده | |
DF | بزرگ تر از صفر | 199 | |
نسبت به df | کمتر از 3 | 117/1 | |
شاخص هنجار شده برازندگی (NFI) | 9/0 و بالاتر | 770/0 | |
شاخص هنجار نشده برازندگی (NNFI) | 9/0 و بالاتر | 950/0 | |
شاخص برازندگی فزاینده (IFI) | 9/0 و بالاتر | 963/0 | |
ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب، RMSEA | کمتر از 05/0 | 028/0 |
عامل | توضیح عامل | عامل توضیح عامل |
|
brand | برندسازی | needmetrics | نیاز سنجی |
advertising | تبلیغات | invest | سرمایه گذاری |
packing | بسته بندی | innov | نوآوری |
price | قیمتگذاری |
|
|
customer | مشتری مداری |
|
|
brand | برندسازس |
|
|
|
|
|
|
advertising | تبلیغات |
|
|
جدول7- شاخص های کلی برازش برای مدل مفهومی تحقیق
شاخص | حد نرمال | مقدار مشاهده شده |
DF | بزرگ تر از صفر | 199 |
نسبت به df | کمتر از 3 | 117/1 |
شاخص هنجار شده برازندگی (NFI) | 9/0 و بالاتر | 945/0 |
شاخص هنجار نشده برازندگی (NNFI) | 9/0 و بالاتر | 985/0 |
شاخص برازندگی فزاینده (IFI) | 9/0 و بالاتر | 990/0 |
ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب، RMSEA | کمتر از 05/0 | 038/0 |
[1] Small and medium-sized enterprises
با استفاده از شاخص های کلی بر ارزش می توان به این پرسش پاسخ داد که صرفنظر از مقادیر خاص گزارش شده برای پارامترها، آیا به طور کلی، مدل تدوین شده، توسط داده های تجربی گردآوری شده حمایت می شود یا خیر؟ در صورتی که پاسخ مثبت باشد، مدل قابل قبول است. در غیر این صورت بایستی نسبت به اصلاح آن همت گماشت. برای تفسیر مقادیر موجود در جدول 5 باید گفت: . شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقیمانده یا RMSEA نشان می دهد که آیا مدل تدوین شده را می توان قابل قبول دانست یا خیر. این شاخص که به عنوان یکی از شاخص های بدی بر ارزش شناخته می شود، مقدار آن بین صفر تا یک تغییر می کند و هرچه مقدار به دست آمده آن کوچک تر باشد، مدل تدوین شده قابل قبول تر تلقی می گردد.مقدار 028/0 برای مدل عاملی تدوین شده حاکی از این است که مدل قابل قبول می باشد. شاخص های تطبیقی نیز به منظور بررسی قابل قبول بودن مدل بر مبنای مقایسه آن با مدل استقلال تدوین شده است. این شاخص ها مقادیری بین صفر تا یک را به خود می گیرند و مقادیر بالاتر از 90/0 در اغلب منابع به عنوان مقادیر قابل قبول تفسیر شده اند. در جدول فوق شاخص بر ارزش توکر لوئیس (TLI) که همان (NNFI) برابر با 950/0 و شاخص بر ارزش تطبیقی (IFI) برابر با 960/0 است و از آنجایی که مقادیر آنها بیش از 90/0 است. لذا براساس این شاخص ها، مدل تدوین شده قابل قبول تلقی می گردد.
بحث و نتیجه گیری
براساس نتایج استخراج شده از این تحلیل، هرکدام از گزینه ها با توجه به مقدار ویژهای که دارند، ، در رتبه های خاصی قرار میگیرد. . در عوامل برندسازی، مؤلفه" حفظ جایگاه برند در میان مشتریان و بازار " با بار عاملی 73/0در اول قرار دارد و " انتخاب و نام و هویت برند " و " فرهنگ بومی در برند سازی" و با بار عاملی 62/0اولویت اخر قرار دارند.یافتهها با نتایج بدست آمده در مطالعات موسوی و همكاران (1393) و Truong et al(2017) مطابقت دارد.
در عوامل بستهبندی، مؤلفه" تکنولوژی بسته بندی " با بار عاملی 83/0درالویت اول قرار دارد و " فرهنگ بومی سازی " با بار عاملی 64/ اولویت اخر قرار دارد نتایج این تحقیق با نتایج (2017) Truong et al و(2016)O’ Callaghan,et,al و(2015) Majid , et,al در بسته بندی هوشمند مطابقت دارد
در عوامل تبلیغات ، مؤلفه" باورهای اقتصادی در تبلیغات " با بار عاملی 73/0درالویت اول قرار دارد و " آشنایی با نحوه تبلیغات سرد و گرم" و " باورهای اخلاقی تبلیغات" با بار عاملی 62/ اولویت اخر قرار دارد. بدیهی است که عدم توجه به ارزش های اخلاقی در تبلیغات می تواند موجب ایجاد دیدگاه منفی شود.
با نتایج Zarantonello et, al,(2013) و Wan et, al(2013)وet, al(2013) Lewis, و شاهبندرزاده(1394) همخوانی دارد.در عوامل قیمتگذاری ، مؤلفه" قیمتگذاری رقابت محور " با بار عاملی 89/0درالویت اول قرار دارد و " قیمتگذاری بر اساس قیمت غالب در بازار " با بار عاملی 62/ اولویت اخر قرار دارد. با نتایجet,al Krämer (2017) و شافعی و همکاران(1392) در عوامل مشتری مداری ، مؤلفه" پیش بینی نیازهای مشتری " با بار عاملی 74/0درالویت اول قرار دارد و " وفاداری مشتری " با بار عاملی 60/ اولویت اخر قرار دارد.
برای تفسیر مقادیر موجود در جدول 7 باید گفت: . شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقیمانده یا RMSEA نشان می دهد مقدار 038/0 برای مدل عاملی تدوین شده حاکی از این است که مدل قابل قبول می باشد. شاخص های تطبیقی نیز به منظور بررسی قابل قبول بودن مدل بر مبنای مقایسه آن با مدل استقلال تدوین شده است. این شاخص ها مقادیری بین صفر تا یک را به خود می گیرند و مقادیر بالاتر از 90/0 در اغلب منابع به عنوان مقادیر قابل قبول تفسیر شده اند. در جدول فوق شاخص بر ارزش توکر لوئیس (TLI) که همان (NNFI) برابر با 985/0 و شاخص بر ارزش تطبیقی (IFI) برابر با 990/0 است و از آنجایی که مقادیر آنها بیش از 90/0 است. لذا براساس این شاخص ها، مدل تدوین شده قابل قبول تلقی می گردد. بازاریابی صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما 65درصد توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما پیشبینی می کند. که نوآوری بیشترین تاثیر را در صنایع تبدیلی تکمیلی و تبلیغات بیشترین عامل تاثیرگذار در بازاریابی میباشد.
براساس نتایج استخراج شده از این تحلیل، هرکدام از گزینه ها با توجه به مقدار ویژهای که دارند، ، در رتبه های خاصی قرار میگیرد. . در عوامل بازاریابی، مؤلفه" تبلیغات " با بار عاملی 74/0در اولویت اول قرار دارد و " مشتری مداری" و با بار عاملی 63/ اولویت اخر قرار دارند. در عوامل توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما، مؤلفه" نوآوری " با بار عاملی 90/0دراولویت اول قرار دارد و " نیازسنجی" و با بار عاملی 66/ اولویت اخر قرار دارند.
نام تجاری مناسب در معرفی محصول و بازاریابی از اصول مهم میباشد. نام تجاری مناسب باید در سطح بین المللی باشد در حالی که برگرفته از فرهنگ بومی ان منطقه باشد. دستیابی به بازارهای دنیا تکنولوژی پیشرفته بسته بندی شرط لازم است. هنوز فرهنگ بومی سازی نتوانسته است در صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما جایگاهی داشته باشد و نیاز به اموزش دارد . برای دستیابی به مشتریان به نحو بهتر و مؤثرتر از رقبا می بایست ابزارها و تاکتیک های مناسب داشت، چون بازارها متفاوت هستند و تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند .دیگر نمی توان برای تمام بنگاه های اقتصادی نسخه واحد پیچید،، برای توفیق درهر بازار متناسب با نوع صنعت و توان و قابلیتهای بنگاه اقتصادی می بایست آمیزه بازاریابی یا تاکتیک های خاص آن را طراحی وبه اجرا دراورد . با توجه به نتایج قيمت گذاري مشخص گرديد كه شرکت های مورد مطالعه به رقبا بعنوان مرجعي براي قيمت گذاري محصولات مي نگرند كه اين وضعيت ممكن است كه ايشان را در راستاي اهداف ديگر شركت ناكام نمايد بنابراين پيشنهاد مي گردد تا به روشهاي ديگري همچون بازده سرمايه گذاري كه اساس تامين منابع مالي سازمان است بيشتر توجه كنند. سازمانهای موفق نیازهای مشتری را دراولویت قرار می دهند نحوه انتخاب در صنایع تبدیلی و تکمیلی باید براساس نیازهای جامعه قرار گیرد. در بازاریابی تبلیغات مهمترین اصل در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی میباشد
استخر, محمد, اسماعیلی, عبدالکریم. (1389). تحلیل اقتصادی بازاریابی داخلی خرمای کبکاب در شهرستان کازرون. فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی, 2(6), 109-125.
حسینی،سید مجمود،شریف زاده، ابوالقاسم(1386)،سناریوهای بهسازی ترویج کشاورزی،در جستجوی یک پارادایم نوین،چاپ اول،کرج:نشر آموزش کشاورزی،ص313
شافعی، ر،. کفجه، پ،. داروند،ف، .(1392). مطالعه راهبرد هاي قيم ت گذاري ورابطهي آن با قابلي ت هاي بازارياب ي درشركتهاي توليدي، راهبردهاي بازرگاني، سال بیست و یکم، شماره 4، صص 47-
شافعی، ر،. کفجه، پ،. داروند،ف، .(1392). مطالعه راهبرد هاي قيمت گذاري ورابطهي آن با قابلي ت هاي بازارياب ي در
شاهبندرزاده، ح،. خسروی لقب، ز،.(1394). بررسی تأثیر عوامل محیطی و فردی بر نگرش افراد به تبلیغات )مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر(.فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین.سال پنجم، شماره سوم، 81
شاهبندرزاده، ح،. خسروی لقب، ز،.(1394). بررسی تأثیر عوامل محیطی و فردی بر نگرش افراد به تبلیغات )مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر(.فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین.سال پنجم، شماره سوم، 81
شركتهاي توليدي، راهبردهاي بازرگاني، سال بیست و یکم، شماره 4، صص 47-62
علي ميرزايي, ع., اسدي, ع., & طهماسبی, م. (1390). موانع توسعه ي بنگاههاي كوچك و متوسط كارآفرين روستايي در استان خوزستان. توسعه كارآفريني، سال سوم، شماره دوازدهم، تابستان, 165-184.
مرادی نژاد،همایون و همکاران(1386)، تحلیل سازه های موثر بر توسعه کارآفرینی درواحدهای تولیدی گلخانه ای در ایران،مجله علوم کشاورزی ایران،،شماره 2
موسوی،س، حسینی،ج، میردادمادی،م. (1393). عوامل اجتماعی موثر بر ارتقای مدیریت نوآوری در تعاونی¬های کشاورزی و روستایی استان تهران، تعاونی و کشاورزی در سال سوم، شماره نه
56-Lewis, M., Whitler, K. A., & Hoegg, J. (2013). Customer Relationship Stage and the Use of Picture-Dominant versus Text-Dominant Advertising: A Field Study. Journal of Retailing, http://dx.doi.org/10.1016/j.jretai.2013.01.003.394
80-Zarantonello, L., Jedidi, K., & H. Schmitt, B. (2013). Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets. Intern. J. of Research in Marketing, 30, 46–56.
Callaghan, K, Kerry, J,2016, Consumer attitudes towards the application of smart packaging
data study of Chinese SMEs
Krämer, F, Schmidt, M, Spann, M, Stich, L, (2017). Delegating pricing power to customers: Pay What You Wantor Name Your Own Price?. Journal economic behavior.&organization(136). 125-140.
Krämer, F, Schmidt, M, Spann, M, Stich, L, (2017). Delegating pricing power to customers: Pay What You Wantor Name Your Own Price? Journal economic behavior.&organization(136). 125-140.
Lewis, M., Whitler, K. A., & Hoegg, J. (2013). Customer Relationship Stage and the Use of Picture-Dominant versus Text-Dominant Advertising: A Field Study. Journal of Retailing, http://dx.doi.org/10.1016/j.jretai.2013.01.003.
Majid, I Ahmad Nayik, G, Mohammad Dar, SH, Nanda, V, 2016, Novel food packaging technologies: Innovations and future prospective, Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences
Ren, SH, Eisingerich, A, Tsai, H, (2015). How do marketing, research and development capabilities, and degree of internationalization synergistically affect the innovation performance of small and medium-sized enterprises (SMEs)? A panel. http://dx.doi.org/10.1016/j.ibusrev.2014.11.006
Sedghi, N, Shavandi, H, Abouee-Mehrizi,H,.(2017). Joint pricing and location decisions in a heterogeneous market. http://dx.doi.org/10.1016/j.ejor.2017.01.055
Truong, Y, Klink, R, Simmons, G, Grinstein, A, Palmer, A. (2017). Branding strategies for high-technology products: The effects ofconsumer and product innovativeness. http://dx.doi.org/10.1016/j.jbusres.2016.07.003
UNDP, (2015), The Roles and opportunties forther private sector in africa’s agro-food industry, UNDP African Facilityfor Inclusive Markets
Wan, F., L. Ansons, T., Chattopadhyay, A., & P. Leboe, J. (2013). Defensive reactions to slim female images in advertising: The moderating role of mode of exposure. Organizational Behavior and Human Decision Processes, 120, 37–46
Wan, F., L. Ansons, T., Chattopadhyay, A., & P. Leboe, J. (2013). Defensive reactions to slim female images in advertising: The moderating role of mode of exposure. Organizational Behavior and Human Decision Processes, 120, 37–46.
Zarantonello, L., Jedidi, K., & H. Schmitt, B. (2013). Functional and experiential routes to persuasion: An analysis of advertising in emerging versus developed markets. Intern. J. of Research in Marketing, 30, 46–56.
Investigating the Effects of Marketing Factors on the Development of Date Conversion and Supplementary Industries in Kerman Province
Absract
One of the solutions for agricultural development is conversion industries
The purpose of these industries is to prevent waste from agricultural products and to access them locally and internationall. This study examines the marketing of date conversion and supplement industries. For this purpose, statistics and information were collected for the date conversion and supplement industry units operating in the fields of branding, packaging and pricing, customer orientation and advertising in Kerman province. The purpose of this research is applied research and in the category of causal research the target population of the research population includes those involved in the date-making and finishing industries. After validation and reliability verification was used for data collection. In this study, structural equations using Amos softwares were used to investigate the relationships between model components, the component of "maintaining brand position among customers and the market", "packaging technology", "economic beliefs in advertising", and the component of "competitive pricing". The “customer needs forecast” component and the “advertising” component are the first priority factors in the development of switching and finishing industrie.
One of the important approaches in food supply of the country due to increasing population and decreasing agricultural resources and rangelands is the reduction of waste in the agricultural sector, which requires the existence of appropriate markets for the sale of conversion and complementary products. Creating attractiveness in Kerman's daycare and complementary industries markets will allow more investors to attend, which will generate more revenue and create employment, in addition to reducing date waste in the province.
Keywords: Conversion and Supplementary Industries, Marketing, Packaging, Branding, Pricing, Advertisin