بررسی شیوع و خصوصیات مولکولی گونههای سالمونلا جدا شده از شیر، گوشت و فرآوردههای شیر در گاومیش
محورهای موضوعی : آلودگی میکروبی مواد غذائیساناز علیزاده 1 , حسن ممتاز 2 , ابراهیم رحیمی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
3 - گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
کلید واژه: PCR, سالمونلا تیفی موریوم, ژن های حدت, سالمونلا اینتریتیدیس, شیر و قراوردههای شیر و گوشت,
چکیده مقاله :
باکتری سالمونلا به عنوان یک بیماری منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب می آید. هدف از این تحقیق تعیین شیوعسالمونلاو بررسی ژن های حدتسالمونلا انتریتیدیسوسالمونلا تیفی موریومجدا شده از شیر و فراورده های شیری گاومیش و گوشت گاومیش در استان خوزستان، شهرستان ملاثانی بود. در مجموع 210 نمونه از گوشت، شیر و فراورده های شیری در اسفند 94 و فروردین 95 از شهرستان ملاثانی جمع آوری و با هدف بررسی حضورسالمونلا انتریتیدیسوسالمونلا تیفی موریومو ژن های حدت مورد ارزیابی قرار گرفتند. به طور کلی شیوعسالمونلادر نمونه های مورد مطالعه 86/2 درصد به دست امد. شیوع آلودگی نمونه ها بهسالمونلا اینتریتیدیس6/66 درصد وسالمونلا تیفی موریوم3/33 درصد بود. بیشترین شیوع الودگیسالمونلادر نمونه های پنیر 10 درصد و سپس در شیر 5/2 درصد و در سرشیر 14/7 درصد. هیچسالمونلاییدر نمونه های گوشت، ماست، کره و شیربرنج یافت نشد.
This study aims at investigating the outbreak of Salmonella and Disease-Agent Genes Pf Salmonella interitidis and Salmonella typhimurium separted from bison milk and its products and bison meat in Khuzestan province- Mollasani town. On the Whole, 210 samples of meat, milk and its products in Esfand 94 and Farvardin 95 have been collected from Mollasani town. Samples have been analyzed for the presence of S. interitidis and S. typhimurium and Disease- Agent Genes. The outbreak of Salmonella in the studied sample was 2.8%. Highest out breaks of contamination were respectively in cheese sample 10%, cream 7.14% and 2.5%. No Salmonella was detected in meat, yogurt, butter and rice pudding. The separated Salmonella in the sample were S. interitidis5% and S. typhimurium 2.5%.
_||_