بهینه سازی فرمولاسیون پوشش خوراکی متیل سلولز و عصاره آویشن شیرازی بر کیفیت وعمر انباری انگور
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذایی
کلید واژه: روش سطح پاسخ, انگور, آویشن شیرازی, متیل سلولز, پوششخوراکی,
چکیده مقاله :
در این تحقیق، تاثیرهمزمان پوشش دهی بامتیل سلولزوعصاره آویشن شیرازی برروی کیفیت وانبارمانی انگور موردارزیابی قرارگرفت. سطوح متیل سلولزمورداستفاده ۱/۰ ، ۳/۰ و۵/۰ گرم وعصاره آویشن شیرازی درغلظتهای 0، ۱۲5و۲۵۰ میکرولیتراستفاده شد. درتهیه محلول های پوشش دهی ازگلیسرول خوراکی درمقادیر ۲۵، ۴۵ و۶۵ درصدمیزان متیل سلولزبه عنوان پلاستی سایزراستفاده گردید. پوشش دهی حبه های انگور به روش غوطه وری انجام شد. تیمارها در دمای ۱±6 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی ۷۰ درصد نگهداری شدند ودر طی مدت زمان ۲۱ روز با فواصل زمانی ۵ روز مورد آزمایش قرارگرفتند. آزمایشات انجام گرفته شامل اندازه گیری درصد افت وزن، موادجامدمحلول(TSS)، اسیدیته کل(TA)، سفتی میوه و اندازه گیری رنگ می باشد. پس از تجزیه وتحلیل آماری تیمارهای آزمایش شده به روش سطح پاسخ(RSM)، مشخص شدکه افت وزن میوه کاهش یافته وسفتی میوه و تغییرات رنگ آن درطی مدت نگهداری حفظ گردید. فرمولاسیون های پوشش دهی برروی حفظ میزان موادجامدمحلول تاثیرکم و برروی اسیدیته کل بی تاثیر بودند. مقادیر بهینه فرمولاسیون پوشش دهی برای دستیابی به بهترین پاسخ ها، به ترتیب 1/0 گرم متیل سلولز، 99/499 میکرولیترعصاره آویشن شیرازی و 1/0 میلی لیتر گلیسرول بدست آمد. این پوشش خوراکی توانست ماندگاری میوه انگور را افزایش دهد.