تاثیر نیکل و اسیدیته بر فعالیت آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی جلبک کلادوفورا گلومراتا
محورهای موضوعی : مدیریت محیط زیستزهره صنوبری 1 , ناصر جعفری 2 , محمد علی ابراهیم زاده 3
1 - دانش آموخته گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه مازندران، بابلسر
2 - استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر *(مسئول مکاتبات)
3 - دانشیار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
کلید واژه: کلادوفورا گلومراتا, تام فنولی, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی,
چکیده مقاله :
غلظت های بالای نیکل به عنوان عاملی تنش زا برای جلبک ها محسوب می شود که می تواند به عنوان یک عامل محدود کننده رشد جلبک ها را تحت تآثیر قرار دهد. سمیت در اثر این فلز همچنین می تواند از طریق تولید رادیکال های آزاد، سبب القا تنش اکسیداتیو در جلبک ها و گیاهان شود. این تحقیق به منظور بررسی اثر غلظت های متفاوت نیکل و pH بر فعالیت آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی انجام گرفته است. مقدار محتوای تام فنولی و فلاونوئید عصاره ها به روش فولین سیوکالتو سنجش و بر اساس میلی گرم گالبک اسید بر گرم عصاره بیان گردید. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی با استفاده از تکنیک های 2و2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل تعیین گردید. در این مطالعه بیشترین مقدار فنول (1873 میلی گرم گالیک اسید بر گرم عصاره) و بیشترین مقدار فلاونوئید (1106 میلی گرم کوئرستین بر گرم عصاره) در 5=pH به دست آمد. در آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی نیز بیشترین درصد IC50 نیز مربوط به 9=pH گزارش گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کلادوفورا گلومراتا دارای قدرت آنتی اکسیدانی خوبی در مقابل انواع سیستم های اکسیداتیو بوده و به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در دسترس می تواند در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
Excess Ni concentration is considered as a stressful factor for algae, and can affect their growth as alimiting factor. Ni toxicity can also induce oxidative stress in algae and plants by producing freeradicals. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of Ni and pH onantioxidant activity, total phenolic and flavonoid contents. Total phenolic and flavonoid contents ofextracts were determined by Folin-Ciocaltue assay and expressed based on mg of gallic acid per g ofextract. Then the antioxidant activity of ethanolic extracts was assessed by using 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH). In this study, the highest phenolic content (1873 mg gallic acid/g extarct) andflavonoid content (1106 mg quercetin/g extarct) were obtained at pH=5. In the antioxidant activitytest, the maximum IC50 was recorded at pH=9. The results indicated that ethanolic extract ofCladophora glomerata has a noticeable antioxidant ability against various oxidative systems and itcan be used as an accessible source of natural antioxidant in food and pharmaceutical industries.
Kupper, F.C., Kolareg, B., Guern, J. and Potin, P. (2001). Oligoguluronates elicit an oxidative burst in the brown algal kelp Laminaria digitata. Plant Physiology, 125: 278– 291.
2. Michalak, A. (2006). Phenolic compounds and their antioxidant activity in plants growing under heavy metal stress. Polish Journal of Environmental Studies, 15: 523-530.
3. Sarkar, S., Satheshkumar, A., Jayanthi, R. and Premkumar, R. (2010). Biosorption of nickel by live biomass of Trichoderma harzianum. Research Journal of Agricultural Sciences, 1(2): 69-74.
4. Ibrahim, M. B. and Jimoh, W. L. O. (2011). Bioremediation of Ni (II) and from aqueous solution. Indian Journal of Science and Technology, 4: 487-491.
5. Samir, D., Keechrid, Z. and Djabar, M. R. (2012). Combined protective effect of zinc and vitamin C on nickel-induced oxidative liver injury in rats. Annals of Biological Research, 3(7): 3410-3418.
6. Choo, K. S., Snoeijs, P. and Pedersn, M. (2004). Oxidative stress tolerance in the filamentous green algae Cladophora glomerata and Enteromorpha ahlneriana. Journal of Experimental Marine Biology and Ecology, 298: 111-123.
7. Mathew, S. and Abraham, T. E. (2006). In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food and Chemical Toxicology, 44: 198-206.
8. Alam, M. S., Kaur Jabbar, Z., Javed, K. and Athar, M. (2007). Eruca sativa seeds possess antioxidant activity and exert a protective effect on mercuric chloride induced renal toxicity. Food and Chemical Toxicology, 45(6): 910-920.
9. Bovicelli, P. (2007). Radical-scavenging polyphenols: new strategies for their synthesis. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 59: 1703-1710.
10. Pokorny, J. and Schmidt, S. (2001). Antioxidant in food, Practical application, America, Woodhead publishing Ltd and CRC Press LLC.
11. Soltani, S., Saadatmand, S., Khavarinejad, R. and Najadsattari, T. (2011). Antioxidant and antibacterial activities of Cladophora glomerata (L.) Kütz. in Caspian Sea Coast, Iran. African Journal of Biotechnology, 10(39): 7684-7689.
12. Volka, R. B. and Furkert, F. H. (2006). Antialgal, antibacterial and antifungal activity of two metabolites produced and excreted by cyanobacteria during growth. Microbiological Research, 161: 180-186.
13. Fukumoto, L. and Mazza, G. (2000). Asessing antioxidant and prooxidant activities of phenolic compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48: 3597-3604.
14. Jia, Z., Tang, M. and Wu, J. (1999). The determination of flavonoids content in mulberry and their scavenging effect on superoxide radicals. Food Chemistry, 64: 555-599.
15. Yamaguchi, T., Takamura, H., Matoba, T. and Terao, Y. (1998). HPLC method for evaluation of the free radical-scavenging activity of food by using 1, 1-diphenil,-2-picrylhydrazil. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, 62: 1201-1204.
16. Junior, M. R. M., Rochae Silva, T. A., Franchi, C. G., Noeill, A., Pastorea, G. M. and Hyslopc, S. (2009). Antioxidant potential of aroma compounds obtained by limonene biotransformation of orange essential oil. Food Chemistry, 116: 8-12.
17. David, R. and Zbigniew, A. (2010). Aqueous extract of Achillea millefolium L. (Asteraceae) inflorescences suppresses lipopolysaccharide-induced inflammatory responses in RAW 264.7 murine macrophages. Journal of Medicinal Plants Research, 4(3): 225-234.
18. Diaz, j., Bernal, A., Pomar, F. and Merino, F. (2001). Induction of shikimate dehydrogenase and peroxidase in pepper (Capsicum annuum L.) seedlings in response to copper stress and its relation to lignifications. Plant Science, 161: 179-188.
19. Stanisavljevic, N., Savic, J., Jovanovic, Z., Miljus-Djukic, J., Radovic, S., Vinterhalter, D. and Vinterhalter, B. (2012). Antioxidative-related enzyme activity in Alyssum markgrafii shoot cultures as affected by nickel level. Acta Physiol Plant, 34(5):1997–2006.
20. Jung, Ch., Maeder, V., Funk, F., Frey, B., Sticher, H. and Frosserd, E. (2003). Release of phenols from Lupinus albus L. roots exposed to Cu and their possible role in Cu detoxification. Plant Soil, 252: 301-312.
21. Blinks, L. R. (1963). The effect of pH upon the photosynthesis of littoral marine algae. Journal Protoplasma, 57: 126-136.
22. Moss, B. (1973). The influence of environmental factors on the distribution of freshwater algae: an experimental study: II. The role of pH and the carbon dioxide-bicarbonate system. The Journal of Ecology, 61: 157-177.
23. Han, J. W., Yoon, M., Kupper, F. D., Klochkova, T. A., Oh, J. S., Rho, J. R. and Kim, G. H. (2012). Accumulation of galloyl derivatives in a green alga, Spyrogyra varinas, in response to cold stress. Journal of Applied Phycology, 24: 1279-1286.
24. Mtolera, M. S. P., Collen, J., Pedersen, M. and Semesi, A. K. (2012). Destructive hydrogen peroxide production in Eucheuma denticulatum (Rhodophyta) during stress caused by elevated pH, high light intensities and competition with other species. European Journal of Phycology, 30(4): 289-297.