استفاده از سیستم هوشمند کنترل مراحل عملآوری بر خصوصیات کمی و کیفی توتون در گرمخانه
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: توتون, گرمخانه, سیستم هوشمند, عمل آوری,
چکیده مقاله :
عمل آوری توتون یک مرحله مهم برای سیستم تولید توتون است. جهت دست یابی به کیفیت بالا و کاهش هزینه های تولید وسایل کنترل اتوماتیک برای مراحل عمل آوری استفاده شده اند و چند نوع از کنترل کننده های اتوماتیکی در حال حاضر قابل دسترس هستند. با توجه به افزایش هزینه های کارگری، به منظور کاهش نیروی کار و حجم کار مورد نیاز در فرآیند فرآوری، کاهش مصرف سوخت و افزایش سود کشت توتون استفاده از این سیستم ضروری است. این مطالعه برای استفاده از سیستم کنترل هوشمند مراحل عمل آوری در مقایسه با روش سنتی(دستی) بر ویژگی های کیفی، هزینه های تولید و کارگر، صرفه جویی زمان در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1393 برای اولین بار اجرا شد. برگ ها در 4 چین با 3 تیمار عمل آوری شدند. این سیستم دارای سه مرحله، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بود. فرآیند عمل آوری توتون به چهار مرحله تقسیم گردید. افزایش ایمنی، ذخیره اطلاعات در حافظه، واکنش به آلارم تعریف شده، ارسال پیام کوتاه به از کار افتادن فن و مشعل در سیستم قابل کنترل است. نتایج نشان داد که استفاده از سیستم کنترل هوشمند در مراحل عمل آوری توتون موجب کاهش تعداد نیروی کار، صرفه جویی زمان (60-160 ساعت) و افزایش کیفیت توتون (20-30 درصد) گردید. این سیستم را می توان برای کنترل دما و رطوبت در سایر محصولات کشاورزی استفاده کرد
Tobacco curing is an important process for the tobacco production system. To get high quality and reduce the production costs, automatic control facilities are used to the curing process and many types of automatic controllers are currently available. As the labor cost increasing, it is essential to reduce the labor and the workload required in the curing process, reduce the fuel consumption and increase the benefits of the tobacco production. This study was carried out for using of intelligent control system processing steps and in comparison with traditional method (manually) on quality characteristics, production and labor costs and save of time in Tirtash Research and Education Center at 2014 for the first time. Leaves were cured in 4 picks up and 3 treatments. The system has three cycles, manually, automatically and semi-automatically. The common tobacco curing process divided to four stages. Hardware lock device has been processed to enhance safety, save information in memory courses, reaction to update alarms defined, Send SMS to the failure of the fan and burner. Results showed that Using of intelligent control system in processing steps of flue-cured tobacco, reduced number of labor, save of time (60-160 hours) and increased quality of tobacco (20-30%). This system can be used for control of temperature and humidity in other agricultural products
_||_