اثرات بکارگیرى دماهاى دو مرحله ای در فرآیند خشک کردن ذرت
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: ذرت, دما دو مرحله اى, آهنگ خشک کردن, زمان خشک کردن,
چکیده مقاله :
عباس شریفی نیا[1] دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می تواند اثر مهمی بر زمان فرآورى و بهبود شاخص هاى کیفی محصول داشته باشد. پارامترهاى دما و سرعت جابجایی هواى گرم عوامل اصلی مؤثر در فرایند خشک شدن ذرت محسوب می شود. پارامترهاى پژوهش شامل خشک کردن در دماى ثابت 40،50، 60 و 70 درجه سانتیگراد و دماى دو مرحله اى بود. در خشک کردن دو مرحله اى، ابتدا در دماى 70 درجه، عملیات خشک کردن انجام و پس از یک ساعت دما به 50 و 60 تغییر یافت و تاثیر آن بر روى زمان و آهنگ خشک شدن ذرت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اثرات تغییر دو مرحله اى دما بر زمان و آهنگ خشک کردن ذرت در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. دماى دومرحله اى می تواند تا 20 درصد زمان خشک کردن را نسبت به دماى ثابت کاهش دهد.[1] - کارشناسی ارشد، گروه ماشین هاى کشاورزى، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایراننویسنده مسؤول: abbassharifinia1982@gmail.com
Abbas Sharifinia*1Master's degree, Department of Agricultural Machinery, Islamic Azad University, Takestan Branch, Takestan, IranCorresponding author: abbassharifinia1982@gmail.com Achieving the optimal conditions in the drying process can have an important effect on the processing time and improving the quality indicators of the product. Temperature parameters and hot air movement speed are the main effective factors in corn drying process. The research parameters included drying at a constant temperature of 40, 50, 60 and 70 degrees Celsius and two-stage temperature. In two-stage drying, drying was done at 70 degrees and after one hour, the temperature was changed to 50 and 60 degrees, and its effect on the time and rate of corn drying was studied. The results showed that the effects of two-stage temperature changes on the time and rate of corn drying were significant at the probability level of 1%. Two-stage temperature can reduce drying time by 20% compared to constant temperature.
_||_