تاثیر زمان برداشت و نوع پوشش بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه سیب (رد دلیشز)
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: گراف, پس از برداشت, سیب رد دلیشز, پوشال,
چکیده مقاله :
این آزمایش در سال1394 در قالب طرح فاکتوریل و بصورت کاملا تصادفی اجرا شد. میوه ها در 2مرحله و به فاصله زمانی 15 روزه به سردخانه انتقال داده شدند و پس از بسته بندی به 3دسته و با 3تکرار تقسیم شدند. و خصوصیات کمی و کیفی شامل جرم تر، مواد جامد محلول، تغییرات درصد ماده خشک، تغییرات وزن جعبه، تغییرات جرم ماده خشک آنها بلافاصله پس از برداشت ارزیابی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که طی دوره انبارمانی به تدریج جرم تر، وزن جعبه و مواد جامد محلول کاهش وجرم و درصد ماده خشک افزایش یافته است. مواد جامد محلول از طرفی به تدریج با رسیدن میوه و شکستن پلی ساکاریدهای پیچیده به مواد ساده تر افزایش وگاهی نیز به دلیل تنفس و تجزیه قندها کاهش نشان می دهد. میوه های پیچیده شده در گراف کاغذی کاهش کمتری در وزن جعبه(مرحله اول)، مواد جامد محلول(مرحله دوم) و همچنین افزایش کمتری در درصد ماده خشک(مرحله دوم) نشان داد. کاهش مواد جامد محلول(مرحله اول) و افزایش جرم ماده خشک(مرحله اول) در میوه های پیچیده شده در پوشش گراف روغنی+پوشال نسبت به دو پوشش گراف کاغذی +پوشال و گراف کاغذی کمتر بود. میوه های پیچیده شده درگراف کاغذی+پوشال نسبت به میوه های پیچیده شده در گراف کاغذی وگراف روغنی+پوشال کاهش کمتری درجرم تر(مرحله اول)، جرم تر(دوره دوم)، وزن جعبه(دوره دوم)، و افزایش کمتری در درصد ماده خشک(مرحله اول) و جرم ماده خشک(مرحله دوم) نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده ازمیان پوشش های مورد بررسی، پوشش گراف کاغذی+پوشال بالاترین کارایی را در حفظ کیفیت میوه سیب رقم رد دلیشز داشته و مناسب ترین زمان برداشت میوه سیب رقم رد دلیشز در مرحله دوم برداشت (20مهر) می باشد.
The tests in 1394 and completely randomized in a factorial design. Fruits in two stages and were taken to the morgue at an interval of 15 days and then packed into 3 categories with 3 repetitions were divided. And the quantitative and qualitative characteristics more mass, soluble solids, dry matter percentage changes, weight changes box, change the mass of dry matter were measured immediately after harvest.The results showed that more mass gradually during storage, box weight and soluble solids and dry matter content increased crime reduction. The soluble solids gradually break with fruit ripening and complex polysaccharides into simpler substances and sometimes also increased due to decreased respiration and decomposition of sugars. Fruits wrapped in paper Graph smaller reduction in the weight of the box (first), TSS (second stage) as well as a lower increase in dry matter (second stage) showed. Reducing dissolved solids (first stage) and an increase in mass of dry matter (first phase) in the fruits wrapped in the guise of graph paper + oil + straw compared to the coverage graph and graph paper straw was lower. Graph paper + straw wrapped fruit to fruit wrapped in paper graph Vgraf oil + straw reduce Drjrm less than (first phase), more crime (second period), box weight (second period), and a lower increase in the percentage of female dry (first phase) and the mass of dry matter (second stage) showed. According to the results, through the coverage studied, covering graph paper + straw highest performance in maintaining fruit quality apple varieties Red Delicious and Red Delicious varieties most suitable time to harvest apples picked in the second round (20 October).