طراحی و ساخت گرمخانه مدرن و کاست برای عمل آوری توتون و سایر محصولات کشاورزی
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: کارایی, توتون, غلات, گرمخانه, فن,
چکیده مقاله :
روشهای مختلفی برای عملآوری توتون بر اساس نوع واریتیه و شیرایط اقلیمیی وجیود دارد. عمیل آوری به نوع توتون، موقعیت برگ روی ساقه و میزان رسیدگی برگ بستگی دارد. این مطالعه جهیت تعییین مناسبترین قدرت فن، کاهش هزینههای تولید، بهبود کیفییت، تعییین مشیکلات و مزاییای روش گرمخانی هاجرا گردیید. گرمخانیه ها 1333 مدرن با 1 تیمار و و 1 تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال سانتیمتر در نظر 11 سانتیمتر بودند. فاصله بین ردیفها حدود 211و ارتفاع 211، عرض 361دارای طول متیر مکعیب بیر سیاعت در 12111 و 12111 ، 2111گرفته شدند. سه نوع فن با قدرتهای جابجایی هیوا گرمخانه های مدرن استفاده شدند. تیمار گرمخانه سنتی به همراه روش سوزنزنی دستی بعنوان تیمار شیاهد در نظر گرفته شد. زمان های رن آوری، پژمردگی، خشکانیدن دمار و پهنک برای کلیه گرمخانه ها یکسان بود. صفاتی همچون متوسط قیمت توتون، درصد قند و نیکوتین، تعداد کارگر، ساعت کار، درآمد خالص، مصرف انرژی و هزینه کل ثبت شدند. نتایج نشان داد که استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاستزنی برگ موجیب کاهش هزینه های تولید، تعداد کارگر، ساعت کار، مصرف انرژی شده و درآمد خالص، بهرهوری و ایمنیی را نفیر در 163 افزایش میدهد. تعداد کل کارگر در روش استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاستزنی حیدود مترمکعیب و روش 12111 نفر در هکتار بیود. تیمیار گرمخانیه میدرن بیا فین 221هکتار و در روش سنتی کاستزنی برگ سبز بهترین تیمار بود. این نوع گرمخانه را میتوان برای خشکانیدن و فیرآوری محصولات کشاورزی مانند غلات، حبوبات، میوه و سبزی استفاده کرد.
There are various techniques for curing tobacco, based on specific variety and location. The time required to complete the curing process depends upon tobacco type, stalk position, ripeness and weather conditions. This study was done to determine the most suitable fan, reduce of production costs, quality improvement and determination of difficulties and benefits with 4 treatments and 4 replications in Tirtash Tobacco Research and Education center in 2014. The barns had 365cm length, 210cm width and 240c m height. The distance between the rows was considered about 40 cm. Three types of fan 8000, 12000 and 18000 cubic meters power air movement per hour were placed in the barn. Fourth treatment was traditional barn with stringing by hand (control). Times of yellowing, wilting, stem drying and leaf drying were same for all treatments. Average price of tobacco, sugar, nicotine, labor number, worker time, net income, energy and total costs were recorded. Results showed that use of the modern barn will be reduced production costs, number of labor and labor hours, energy, wastes and will be increased net income, efficiency and safety. Number of workers in modern method with rack and conventional barn were about 163 and 220 people respectively. The use of modern barn with 12000 cubic meters per hour fan power and rack system was the best treatment. This barn can be used for drying of other agricultural products for example: cereals, Bean, fruit, vegetables