امکانسنجی تولید گاز زیستی با استفاده از زیست توده حاصل از ضایعات باغی (مطالعه موردی: منطقه طالقان)
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: مناطق روستایی, محیط زیست, زیست توده, افزایش بهره وری, گاز زیستی, سوخت پاک,
چکیده مقاله :
امکانسنجی تولید گاز زیستی با استفاده از زیست توده حاصل از ضایعات باغی (مطالعه موردی: منطقه طالقان) ایمانعلی مامانی1، محمد غلامی پرشکوهی2، محمد قهدریجانی3 چکیده امروزه مدیریت بهینه انرژی به منظور دسترسی مطمئن به منابع تجدیدپذیر یکی از مهم ترین ارکان توسعه کشورها محسوب می شود. یکی از مهمترین منابع جهت توسعه منابع انرژی پاک در کشاورزی پایدار، بهره برداری از ضایعات محصولات باغی به عنوان پیش سازی جهت تولید انرژی زیست توده است. در این مطالعه، پتانسیل تولید گاز زیستی با استفاده از زیست توده حاصل از ضایعات باغی (سیب، گیلاس، آلبالو و گردو) بدست آمده از مناطق روستایی چهارگانه (دیزان، ناریان، گراب، و خودکاوند) شهرستان طالقان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان زیست توده متعلق به روستاهای دیزان و گراب می باشد. سهم وسیعی از زیست توده کل حاصل از روستای دیزان (77/1190 کیلوگرم) را محصول گردو به خود اختصاص داد. بیشترین پتانسیل تولید گاز زیستی یا بیوگاز متعلق به روستای دیزان با تولید 009/109377 متر مکعب در سال بود. کمترین پتانسیل تولید گاز زیستی با میزان 517/33746 مترمکعب در سال به روستای گراب با سهم اختصاصی حاصل از ضایعات درخت گردو برابر با 46/239 مترمکعب در سال تعلق داشت. میزان تولید گاز زیستی به ازای یک اصله درخت گردو و گیلاس در روستای دیزان به ترتیب 52/459 و 10/29 متر مکعب محاسبه شد. بنابراین کاشت درختان گردو و بهره برداری از زیست توده آن جهت تولید گاز زیستی با ضریب بهره وری بالا در این منطقه می تواند زمینه مدیریت بهینه سوخت پاک را فراهم نماید. واژه های کلیدی: مناطق روستایی، افزایش بهره وری، محیط زیست، زیست توده، گاز زیستی، سوخت پاک 1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد واحد تاکستان ، آدرس الکترونیکی:Ali_mamani_200@yahoo.com2دانشیار گروه مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد واحد تاکستان3استادیار گروه مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات،
Possibility of biogas production by the biomass obtained from horticultural wastes (case study: Taleghan region) Imanali Mamani1, Mohammad Gholami Porshokouhi2, Mohammad Ghahderijani3 1,2 MSc student and Associate Professor in Islamic Azad University, Department of Agricultural Mechanization & Machinery, Takestan Branch, Iran 3 Assistant Professor in Islamic Azad University, Department of Agricultural Mechanization & Machinery, Science and Research Branch, Tehran, Iran Received: 2 october 2017Accept:17 october 2017AbstractToday, optimum energy management to ensure the credibility of renewable resources is one of the most important pillars of the developing countries. One of the most important sources for the development of clean energy sources in sustainable agriculture is the utilization of garden waste products as a precondition for the production of biomass energy.In this study, the potential of biomass production was estimated using biomass from lobsters (apple, cherry, cherry and walnut) from the four rural areas (Dizan, Naryan, Grub, and Autonomous Region) of Taleghan.The results showed that the highest and lowest amount of biomass belongs to Dizan and Grub villages.The widespread portion of the total biomass from the Dizan Village (1190.7 kg) was considered as a product of walnut.The largest potential for biofuel production or biogas was from Dizan Village with the production of 109.9377 million cubic meters per year.The lowest bio-gas production potential, with a volume of 376.36 cubic meters per year, was allocated to the Grub village with a specific share of walnut waste of 46.239 cubic meters per year.The amount of biofuel production per a seedlings of walnut and cherry trees in Dizan Village was calculated 459.52 and 29.95 cubic meters, respectively.Key words: rural areas, increasing productivity, environment, biomass, bio gas, clean fuel
_||_