بررسی ساختار تولید مزارع پرورش ماهی قزل آلا در استان تهران
محورهای موضوعی : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیمصطفی بنی اسد 1 , حبیب اله سلامی 2 , نیما شیری 3 , مرتضی یعقوبی 4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصادکشاورزی دانشگاه تهران .
2 - استاد اقتصادکشاورزی دانشگاه تهران
3 - دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه تهران
4 - دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه تهران
کلید واژه: استان تهران, ماهی قزل آلا, ساختار تولید, صرفه های ناشی از مقیاس, کشش های قیمتی,
چکیده مقاله :
امروزه ماهی به طور میانگین 16 درصد از پروتئین مورد نیاز جهان را تامین می کند. با توجه به محدودیت صید در دریاها امروزه صنعت آبزی پروری از اهمیت و جایگاهی ویژه برخوردار شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ساختار تولید مزارع پرورش ماهی قزل آلا در استان تهران است. برای این منظور از تابع هزینه ی ترانسلوگ و سیستم معادله های به ظاهر نامرتبط استفاده شده است. داده های مورد نیاز دراین پژوهش از راه پرسشنامه از20 واحد پرورش ماهی قزل آلا در استان تهران که به گونه ی تصادفی انتخاب شدند، بدست آمده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که فرض همگن و هموتتیک بودن تابع تولید را نمی توان پذیرفت، ولی با توجه به آزمون انجام شده، فرضیه ی کشش جانشینی واحد بین نهاده ها را نمی توان رد کرد. همچنان که انتظار می رفت کشش های خود قیمتی تقاضای نهاده در همه ی موردها منفی است و کشش های متقاطع تقاضای نهاده در همه ی موردها، به جز کشش متقاطع مربوط به نهاده ی غذای ماهی و نهاده ی بچه ماهی که مکمل هستند، دلالت بر رابطه ی جانشینی دارند. همچنین صنعت پرورش ماهی قزل آلا دارای صرفه های ناشی از مقیاس می باشد.
Fish provides 16 percent of consumed protein of the word's population. There has been arisen ever-growing attention to the aquaculture industry due to fishing harvest restriction in the seas. This study aimed to investigate the production structure of trout farms in Tehran province by applying translog cost function and seemingly unrelated regression models. The data was obtained from 20 trout culture farms in Tehran Province. The results suggested that homogeneous and homothetic hypotheses of production function were rejected while the hypothesis of unitary substitution elasticity of inputs was accepted. The own-price elasticity's of inputs demand was negative in all cases. Moreover, the results of cross-elasticity implied substitution relationship among inputs expect for food and dry inputs which were complementary. Finally, according to the result, trout culture industry enjoyed economies of scale.