• فرآیند پذیرش

    فرایندِ پذیرشِ مقالات به صورتِ زیر است:

    1. ثبتِ مقاله، توسطِ «نویسندۀ مسئول» در سامانه (مقالاتی که از طریقِ ای‌میلِ فصل‌نامه فرستاده شوند، در روندِ ارزیابی قرار نخواهند گرفت).
    2.  بررسیِ اوّلیۀ مقاله، توسطِ دبیرِ تخصصی: در این مرحله، ارزیابیِ اوّلیه‌ای، توسطِ دبیرِ تخصصی، دربارۀ مقاله انجام شده و در صورتی که مقاله به لحاظِ ساختاری موردِ تأیید فصل‌نامه باشد، ارجاعات، جست‌وجویِ عنوان در سامانه‌هایِ مربوط، به لحاظِ مشخص شدنِ عنوان‌هایِ تکراری و اصالت مقاله و نظایر، کامل بودنِ اطلاعاتِ نویسندگانِ مقاله موردِ ارزیابی قرار می‌گیرد، چنانچه مواردِ مذکور حداقل‌هایِ موردِ نظرِ نشریه را رعایت کرده باشد، برایِ قرار گرفتن در روندِ تعیینِ داور به سردبیر ارسال می‌گردد، در غیرِ این صورت مقاله مجدّد به نویسنده بازگشت داده می‌شود تا پس از اصلاح بر مبنایِ شاخص‌هایِ موردِ نظرِ فصل‌نامه، مقاله، دوباره به مجله فرستاده شود.
    3. ارسالِ مقاله به سردبیر، برایِ قرار گرفتن در روندِ داوری و تعیینِ داور.
    4.  ارسالِ مقاله به دو داورِ مشخص‌شده از سویِ هیئتِ تحریریه.

    در این مرحله، اگر:

    الف. اگر نظرِ دو داور، بازنگریِ کلّیِ مقاله باشد، مقاله برایِ بازنگری، به نویسنده بازگشت داده می‌شود.

    ب. اگر هر دو داور، مقاله را رد کنند، به‌تبع، مقاله رد خواهد شد.

    پ. اگر نظرِ یک داور، بازنگری و داورِ دیگر ردِّ مقاله باشد، مقاله به داورِ سوم ارسال و با توجه به نظرِ داورِ سوم تصمیم‌گیری می‌شود.

    1. ارسالِ دیدگاه‌هایِ مطرح شده از سویِ داوران به نویسنده، برایِ بازنگریِ مقاله.
    2. پس از اینکه نویسنده، مقاله را براساسِ نظرِ داوران بازنگری و فرستاده، مقاله به یکی از داوران برایِ ارزیابیِ تطبیقی داده خواهد شد.
    3. قرار گرفتن در نوبتِ انتشار

    مواردِ توضیحیِ تکمیلی

    1. داوریِ مقالاتِ در سیاست‌پژوهیِ اسلامی‌ایرانی به روشِ داوری دوسویه ناشناس (Double blind peer review) است (هویتِ نویسنده مقاله و داور برایِ دوطرف مشخص نیست).
    2. داوران موظفند در مدّتِ زمان مشخص شده و براساس سیاست‌ها و دستورالعملِ سیاست‌پژوهیِ اسلامی‌ایرانی، اقدام به داوری مقاله نمایند.
    3. تمامیِ مقالاتِ ارسالی به سیاست‌پژوهیِ اسلامی‌ایرانی پیش از ورودِ به فرآیندِ داوری، توسطِ نرم‌افزارهایِ مشابهت‌یاب کنترل می‌شود و در صورت مشاهدۀ تخلف، گزارشِ آن علاوه بر نویسندگان به دانشگاه یا سازمانِ آن‌ها نیز ارسال و از طریقِ مراجعِ قانونی پی‌گیری خواهد شد.
    4. درخواستِ بازنگری در مقاله، صرفاً جهتِ ارتقایِ سطحِ مقالۀ نویسندگان است و بنابراین، به منزلۀ نشر آن نیست. پس از بازنگری، مقاله مجدداً توسطِ داور و سپس هیئتِ تحریریه بررسی می‌شود و در صورتِ کسبِ امتیازِ نشر و تأییدِ هیئتِ تحریریه، واردِ فرایند انتشار خواهد شد.