ماهی کفال طلایی(Liza aurata) از گونههای تجاری ارزشمندی است که در نواحی جنوبی دریای خزر به علت طعم خوب گوشت، متقاضای بسیاری دارد. در تحقیق حاضر 6 جایگاه میکروستلایت طراحی شده برای کفال خاکستری (Mugilc ephalus) و کفال سویی (Mugil soiuy) به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار چکیده کامل
ماهی کفال طلایی(Liza aurata) از گونههای تجاری ارزشمندی است که در نواحی جنوبی دریای خزر به علت طعم خوب گوشت، متقاضای بسیاری دارد. در تحقیق حاضر 6 جایگاه میکروستلایت طراحی شده برای کفال خاکستری (Mugilc ephalus) و کفال سویی (Mugil soiuy) به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیت کفال طلایی از دو منطقه رامسر و فریدونکنار مورد استفاده قرار گرفت. در مجموع ٦٠ نمونه بالغ ماهی کفال جمع آوری شد. متوسط تعداد الل در هر لوکوس 25/6 بدست آمد (با دامنه ١3-5 الل در جایگاههای دو منطقه). هر دو منطقه نمونهبرداری دارای اللهای اختصاصی بودند، متوسط هتروزایگوسیتی مشاهده شده و قابل انتظار به ترتیب 394/0 و 743/0 بود. در بررسی تعادل هاردی واینبرگ (H-W) همه لوکوسها به طور معنیداری خارج از تعادل هاردی- وینبرگ بودند. بر اساس تست AMOVA، شاخصهای تمایز Fst ، Rst وجریان ژنی تفاوت معنیداری را بین جمعیتها نشان داد (001/0P )، میزان Fst بر اساس فراوانی اللی 078/0 بدست آمد و همچنین میزان جریان ژنی(9/2 = Nm) محاسبه شد. این بررسی، مطالعات اولیه مبنی بر وجود جمعیتهای متمایز ژنتیکی ماهی کفال طلایی در جنوب دریای خزر(استان مازندران) را نشان میدهد.
پرونده مقاله
در این تحقیق اولین بار فون انگلی ماهیان غالب رودخانه گرم رود شهرستان آمل استان مازندران مورد مطالعه قرار گرفت. طی این بررسی تعداد ۱46 عدد ماهی در فصل تابستان ۱۳۹۰ توسط صیادان محلی صید شد. که شامل 10 عدد گاوماهی شنی (Neogobius fluviatilis) ، 4 عدد گاوماهی گرد (Neogobius چکیده کامل
در این تحقیق اولین بار فون انگلی ماهیان غالب رودخانه گرم رود شهرستان آمل استان مازندران مورد مطالعه قرار گرفت. طی این بررسی تعداد ۱46 عدد ماهی در فصل تابستان ۱۳۹۰ توسط صیادان محلی صید شد. که شامل 10 عدد گاوماهی شنی (Neogobius fluviatilis) ، 4 عدد گاوماهی گرد (Neogobius melanostomus)، 43 عدد سیاه ماهی (Capoeta capoeta)، 73 عدد خیاطه (Albernoides bipunctatus)، 5 عدد سفید رودخانهای (Leuciscus cephalus)، 7 عدد سگ ماهی جویباری (Cobitis taenia) و 4 عدد نماچیلوس (Nemacheilus nemacheilus) میباشند. پس از صید، ماهیان بصورت زنده و با آب همان منطقه به آزمایشگاه انگل شناسی دانشگاه آزاداسلامی واحد بابل منتقل شدند و بعد از ثبت طول ، ماهیان مورد بررسی انگلهای داخلی و خارجی قرارگرفتند. در بررسیهای انگلی که در این تحقیق انجام شد انگلهای منوژن داکتیلوژیروس و دیپلوزون، نماتودهای کوکولانوس، کونتراسکوم، رابدوکونا و ترماتد پرونوپریمنا و سستود بوتریوسفالوس از ماهیان آلوده جدا شد. بیشترین درصد آلودگی در ماهی سفید رودخانهای و سیاه ماهی مشاهده شد(P
پرونده مقاله
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر مخلوط پربیوتیک مانان الیگوساکارید (MOS) و بتا1و3 گلوکان بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) پرورشی به مدت 56 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر(شاهد)، 5/ چکیده کامل
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر مخلوط پربیوتیک مانان الیگوساکارید (MOS) و بتا1و3 گلوکان بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) پرورشی به مدت 56 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر(شاهد)، 5/0، 5/1 و 5/2 و 5/3 گرم مخلوط پربیوتیک MOS و و بتا1و3 گلوکان به ازای هر کیلوگرم جیره، در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد. آزمایش درون 15 مخزن با حجم آبگیری 1400 لیتر انجام شد. تعداد 50 عدد بچه ماهی کپور علفخوار با میانگین وزن ابتدایی 42/0 ± 54/12 گرم درون مخازن ذخیره سازی شدند و تا حد سیری مورد تغذیه قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق، سطوح مختلف مخلوط MOS و بتا1و3 گلوکان مصرفی در جیره تأثیر معنیداری بر هیچیک از فاکتورهای رشد، تغذیه، بازماندگی و یا ترکیب لاشه نشان ندادند (05/0
پرونده مقاله
تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیتآمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان میباشد. بسیاری از جیرههای غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تأمینکن چکیده کامل
تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیتآمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان میباشد. بسیاری از جیرههای غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تأمینکننده نیازهای تغذیه ای ماهیان نمی باشد لذا استفاده از مکمل های غذایی در بسیاری موارد امری اجتناب ناپذیر است. ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین های C، 12B، 6B، 2B، 1B، AوE و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود.در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی 56/2 ± 57/17 گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 54 عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با 3 تکرار منظور گردید، در این تحقیق دو تیمار شامل غلظتهای 2 و 5 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز 8/0 میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شده و ماهیها به مدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمار شاهد با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج مشخص کرد که تجویز میزان 5% عصاره گیاه آلوئه ورا باعث افزایش معنی داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی به نسبت تیمار حاوی 2% آلوئه ورا و تیمار شاهد میگردد (05/0
پرونده مقاله
موفقیت در تمامی سیستمهای پرورش ماهی نیازمند تغذیه مطلوب به منظور رشد مناسب، حفظ سلامت و افزایش مقاومت در برابر عوامل نامناسب محیطی نظیر انواع استرسها و بیماریها میباشد. به طوریکه وجود مکملهای ویتامینی و معدنی برای بهبود رشد و سلامت بیشتر ماهیان به جیرههای غذایی اض چکیده کامل
موفقیت در تمامی سیستمهای پرورش ماهی نیازمند تغذیه مطلوب به منظور رشد مناسب، حفظ سلامت و افزایش مقاومت در برابر عوامل نامناسب محیطی نظیر انواع استرسها و بیماریها میباشد. به طوریکه وجود مکملهای ویتامینی و معدنی برای بهبود رشد و سلامت بیشتر ماهیان به جیرههای غذایی اضافه میگردند. نقشهای مختلفی در رابطه با ترکیبات غذایی بیان شده است که از آن جمله میتوان به سوخت و ساز بهتر غذا، افزایش سختی ومقاومت استخوانها، تبادلات یونی و تعادل بهتر اسمزی اشاره نمود. آهن از جمله عناصر ضروری برای ماهی و سایر موجودات عالی است که در همه سلولهای موجودات زنده وجود دارد و نقشی کلیدی در تغذیه و متابولیسم آنها بازی می کند. این تحقیق به بررسی اثرات سطوح مختلف نانو ذره آهن (Fe) به عنوان شکل جدیدی از ترکیب آهن بر برخی شاخصهای رشد و تغذیه ماهی قزل آلایرنگین کمان پرداخته است. طی این تحقیق، تعداد 396 عدد بچه ماهی قزلآلا از نژاد فرانسوی (Aqualand) تهیه و پس از سازگاری با محیط مزرعه با استفاده از غذای پایه (تیمار شاهد) در سه نوبت به مدت چهار روز تا حد سیری غذادهی شدند، سپس شش تیمار که با اضافه نمودن 0، 15، 30، 45، 60 میلیگرم نانو ذره آهن به شکل یون آزاد و 60 میلیگرم سولفات آهن به هر کیلوگرم از غذای پایه تهیه شده بود، به مدت هشت هفته تغذیه شدند. تأثیر آهن بر رشد ماهیان بررسی شد. نتایج نشان داد که استفاده از نانو ذره آهن خنثی در سطح 30 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم غذای خشک، سبب افزایش عملکرد رشد و تغذیه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی میگردد
پرونده مقاله
هدف از انجام این تحقیق مطالعه تنوع، تراکم و فراوانی جمعیت جلبکهای سبز-آبی استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی شرق استان گلستان، شهر گنبدکاووس از خرداد تا آبان ماه سال 1390 میباشد. طبق نتایج بدست آمده در طول دوره تحقیق تعداد 10 جنس مختلف شناسایی گردید. از جنبه تجزیه و تحلیل چکیده کامل
هدف از انجام این تحقیق مطالعه تنوع، تراکم و فراوانی جمعیت جلبکهای سبز-آبی استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی شرق استان گلستان، شهر گنبدکاووس از خرداد تا آبان ماه سال 1390 میباشد. طبق نتایج بدست آمده در طول دوره تحقیق تعداد 10 جنس مختلف شناسایی گردید. از جنبه تجزیه و تحلیل آماری هیچ اختلاف معنیداری بین میانگین تراکم ماهانه، استخرها و فصول مختلف جمعیت جلبک های سبز-آبی مشاهده نگردید (P>0.05). بطورکلی در بین جنس های شناسایی شده، جنسهای Merismopedia SP. و Anabaenopsis SP. با 20 و 1 درصد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین درصد فراوانی بودند. بر اساس ضریب همبستگی فاکتورهای آب و میانگین تراکم ماهانه جمعیت جلبکهای سبز-آبی استخرهای مختلف، فاکتور دمای آب با 858/0- دارای همبستگی بالا و معنیداری بود. این رابطه بین سایر فاکتورهای آب و میانگین تراکم جمعیت مشاهده نگردید. بطورکلی تغییر جمعیت جلبکهای سبز- آبی استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی شرق استان گلستان، شهر گنبدکاووس تحت تأثیر فاکتورهای محیطی همچون دمای آب و ماهیان پرورشی می-باشد.
پرونده مقاله
در این تحقیق میزان فیلترکنندگی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در تراکمهای متفاوت جلبک Senedesmus quadricauda مورد ارزیابی قرار گرفت. 4 تیمار (1/1، 5/2، 5 و 8 درصد وزن بدن در 25 لیتر آب) که در محیط کشت تک گونهای 8 Z- کشت داده شده بودند، در3 تکرار در نظر گ چکیده کامل
در این تحقیق میزان فیلترکنندگی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در تراکمهای متفاوت جلبک Senedesmus quadricauda مورد ارزیابی قرار گرفت. 4 تیمار (1/1، 5/2، 5 و 8 درصد وزن بدن در 25 لیتر آب) که در محیط کشت تک گونهای 8 Z- کشت داده شده بودند، در3 تکرار در نظر گرفته شد. آزمایش 30 روز به طول انجامید و ماهیها نیز در آغاز و پایان آزمایش توزین شدند. نتایج نشان داد با افزایش تراکم جلبک، میزان فیلترکنندگی کاهش یافت. میزان بلع و افزایش روزانه وزن بدن، افزایش یافته و کارایی تغذیه کاهش یافت. مطابق با نتایج تحقیق، بهترین تراکم جلبک برای رشد ماهی، تراکم 8% وزن بدن بود، هرچند کمترین نرخ فیلترکنندگی و کارایی تغذیه را داشت.
پرونده مقاله