بررسی محیطهای کشت در رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس درمحصولات شیری
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: محیط کشت, پروبیوتیک, لاکتوباسیلوس,
چکیده مقاله :
دراین تحقیق بررسی پنج محیط کشت مختلف در چهار شرایط گرمخانه گذاری متفاوت، از نظر دستیابی به بهترین شمارش میکروبی باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، مورد ارزیابی قرار گرفته است. محیط های مورد ارزیابی، شامل آگارهای MRS،Skim Milk ، MRS-bile ، M17و MRS باpH اسیدی 2/5 بود. شرایط گرمخانه گذاری این محیط ها شامل شرایط هوازی و بی هوازی بود که هرکدام در دو درجه حرارت 37 و 45 درجه سانتی گراد، به مدت 72 ساعت انجام شد. نتایج حاصل شده بیانگر برتری کلی درجه حرارت 37 درجه سانتی گراد بود. دراین بین محیطMRS با شرایط بی هوازی، بهترین شمارش میکروبی را نشان داد، در حالی که رشدی در محیط MRS agar اسیدی شده، مشاهده نشد. رشد جالب توجه این باکتری روی محیطMRS-bile agar و تحت شرایط بی هوازی و دمای 37 درجه سانتی گراد، مقاومت آن به اسیدهای صفراوی را به صورتin vitro ،ثابت میکند. نتایج حاصل از این تحقیق برای ادامه فعالیت در زمینه تولید محصولات پروبیوتیک شیر مثمر ثمرخواهد بود.
This study has focused on evaluation of five culture media, and four different incubation conditions to assess their suitability for achiving the best recovery of Lactobacillus acidophilus. Bacteriological media evaluated included; M17 agar, MRS agar, MRS-bile agar, and acidified MRS agar (pH;5.20). Incubation was carried out under aerobic and anaerobic conditions at 37°C and 45°C for 72h. The results, show the overall suitability for 37°C temperature, and the best recovery is obtained for MRS agar, under anaerobic condition. But there is no growth on the acidified MRS agar. The interesting growth of L.acidophilus on the MRS-bile agar, under anaerobic condition and 37°C, shows the highly resistance of this bacteria to the bile acids.
_||_