• XML

    isc pubmed crossref medra doaj doaj
  • فهرست مقالات


      • دسترسی آزاد مقاله

        1 - بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیماندة آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی
        کیوان ابراهیمی محمدی ودود رضویلر
        در تحقیق حاضر تعداد 96 نمونه خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان، به روش تصادفی ساده و قشری، در طی دو فصل بهار و تابستان (پانزدهم هر ماه) سال 1386 بااهداف تعیین میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین ساز آسپرژیلوس و باقیماندةآفلاتوکسین توتال در خوراک انبار شدة مصرفی ماهیان در استخره چکیده کامل
        در تحقیق حاضر تعداد 96 نمونه خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان، به روش تصادفی ساده و قشری، در طی دو فصل بهار و تابستان (پانزدهم هر ماه) سال 1386 بااهداف تعیین میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین ساز آسپرژیلوس و باقیماندةآفلاتوکسین توتال در خوراک انبار شدة مصرفی ماهیان در استخرهای پرورشی استان آذربایجان غربی بر حسب فصول (بهار و تابستان) به روش الایزا و بر حسبppb وهمچنین تعیین باقیماندة این سم در خوراک تولیدی ماهیان در کارخانجات تولیدیخوراک آبزیان استا نهای تهران و آذربایجان غربی بر حسب فصول و به روشفوق الذکر، جمع آوری شدند.به منظور بررسی میزان شیوع گونه های آسپرژیلوس ،براساس استاندارد 997 مؤسسةاستاندارد ایران، اقدام شد. جهت تعیین میزان باقیماندة آفلاتوکسین از روش الایزا و بابهره گیری از کیت "آگراکوانت شرکتRomer lab.استفاده شد.نتایج به دست آمده نشان داد که فقط 8/3%نمونه ها به قارچ آسپرژیلوس فلاووآلوده بوده و آ. پارازایتیکوس عملاً جداسازی و مشاهده نگردید. بررسی ها نشان داد که میزان شیوع آ. فلاووس با فصل های نمونه برداری در سطح کمتر از 0.05 رابطه معنی داری ندارد و وجود و عدم وجود آن به تفکیک فصل و ماه یکسان می باشد.بررسی میانگین مقادیر آفلاتوکسین، نشان داد که مقادیر این عامل همگی پایین تر ازسطوح مورد پذیرش تعیین شده توسط کمیتة مشترکWHO وFAO می باشند. از طرفی میانگین میزان باقیماندة آفلاتوکسین توتال در فصول بهار و تابستان در خوراک انباریمراکز مختلف پرورشی استان آذربایجان غربی و کارخانجات استان تهران، یکسان بوده و تفاوت معنی داری مشاهده نشد(p<0.05)ولی بین میزان باقیماندة آفلاتوکسین توتال کارخانة تولیدی استان آذربایجان غربی در فصول بهار و تابستان در سطح کمتر از 0.05 تفاوت معن یداری وجود دارد و میزان آن در بهار(8/6ppb) بیشتر از تابستان (6/1ppb) استنتایج کلی این آزمون بر حضور بسیار پایین غیرتأثیرگذار آسپرژیلوس فلاووس برحضور مقادیر آفلاتوکسین توتال در خوراک ماهیان تأکید داشته و با توجه به پایینبودن مقادیر آفلاتوکسین کمتر از20ppb ،بر سلامت خوراک تولیدی ماهی قزل آلایرنگین کمان در استا نهای تهران و آذربایجان غربی (در بهار و تابستان 1386 )دلالت میکند پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        2 - بررسی اثر ضد دیابتی آب هویج زرد ایرانی پروبیوتیکه شده توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
        بهین امیدی محمدرضا فاضلی محمدعلی آموزگار پژمان مرتضوی
        دیابت بیماری مزمن است که به علت ترشح نشدن انسولین ویا عدم توانایی سلو لهادر استفاده از انسولین اتفاق میافتد . توقف تولید انسولین یا استفاده نکردن ازانسولینهر دو باعث افزایش گلوکز در خون میشود . با توجه به اثرات مفید پروبیوتیکها وتوانایی آنها در پایین آوردن میزان گلوکز ت چکیده کامل
        دیابت بیماری مزمن است که به علت ترشح نشدن انسولین ویا عدم توانایی سلو لهادر استفاده از انسولین اتفاق میافتد . توقف تولید انسولین یا استفاده نکردن ازانسولینهر دو باعث افزایش گلوکز در خون میشود . با توجه به اثرات مفید پروبیوتیکها وتوانایی آنها در پایین آوردن میزان گلوکز تاثیر آنها در درمان بیماری دیابت نیز دور ازانتظار نیست.برای انجام این مطالعه، آب هویج زرد ایرانی توسط دمای 110 درجه به مدت10 دقیقه استریل شد و از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به میزان cfu/ml 104 به آب میوه 2ساعت یکبار به روش Standard plate Count بررسی شد. ماندگاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آب هویج زرد ایرانی در دماهای 4 ،25،37 درجه بررسی شد. تغییرات قند و اسید لاکتیک و pH نیز مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر ضد دیابتی از 25 سر موش صحرایی با وزن بین180-250 گرم استفاده شد،که توسط داروی استرپتوزوتوسین و به صورت تزریق درون صفاقی دیابتی شدند و به گروههایکنترل سالم کنترل دیابتی گروه تیمار آب هویج زرد ایرانی و گروه تیمار آب هویج زردایرانی پروبیوتیکه تقسیم شده، طی 14 روز متوالی به صورت خوراکی تحت تیمار قرارگرفته و میزان گلوکز خون مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج این مطالعه نشان داد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توانایی رشد در آب هویجزرد ایرانی را به خوبی داشته و ماندگاری آن در آب هویج زرد ایرانی در 4 درجهبهترین نتیجه را نشان داد. در موشهای دیابتی تحت تیمار با آب هویج پروبیوتیکیمیزان گلوکز خون کاهش معنی داری را نشان داد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        3 - ارزیابی اثر پروبیوتیک ها در پیشگیری از مسمومیت های باکتریایی غذایی در سگ
        سام ترکان داریوش شیرانی ابراهیم رحیمی کیوان قمی
        مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات پروبیوتیکها در پیشگیری از مسمومی تهایغذایی و اسهالهای باکتریایی در سگ، انجام شد. 15 قلاده سگ نر نژاد گله ایرانیما بین 1تا 2سال و وزن بین 20 تا 25 کیلوگرم انتخاب و پس از اطمینان ازسلامت آنها، به طور تصادفی ساده، به 3گروه، شامل 1گروه شاهد و چکیده کامل
        مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات پروبیوتیکها در پیشگیری از مسمومی تهایغذایی و اسهالهای باکتریایی در سگ، انجام شد. 15 قلاده سگ نر نژاد گله ایرانیما بین 1تا 2سال و وزن بین 20 تا 25 کیلوگرم انتخاب و پس از اطمینان ازسلامت آنها، به طور تصادفی ساده، به 3گروه، شامل 1گروه شاهد و 2گروه تیمار،تقسیم بندی شدند؛ که به ترتیب با غذای سالم، غذای مسموم با پروبیوتیک (پریمالاکkgfood و10 9gr )و غذای مسموم، تغذیه شدند. علاوه بر بررسی علائم عمومی، از روز دوم به مدت 5روز نمونه های مدفوع هر سگ با فاصله 12 ساعتاخذ، و از نظر تعداد کلی میکروبهای هوازی، مورد آزمایش قرارگرفتند.تعداد کلی میکروارگانیسم های هوازی موجود در هر گرم مدفوع،روز اول 105 *73/4 در گروه شاهد 77/6*105 در گروه تیمار اول و 105 * 80/1 در گروه تیمار 2، برآورد شد. به تدریج تعداد میکروارگانیسم های هوازی مدفوع در گروهتیمار 1 کاهش و در روز 6طرح به 105 *36/1 باکتری در هر گرم مدفوع رسید، که اختلاف معنی داری را نسبت به روز اول طرح نشان می دهد. این تعداد در گروه تیمار 2، به تدریج افزایش و به 105 *172/5 باکتری در هر گرم مدفوع در روز آخر رسید که اختلاف معنی داری را نسبت به روز اول نشان می دهد. دیگر علائم وتغییرات در روز 5 و 6طرح، تشدید گردید.نتایج نشان داد که پروبیوتیک ها، نقش مؤثری در کاهش اختلالات دستگاه، گوارش بازی می کنند به نحوی که اضافه نمودن آن به جیره غذایی گروه تیمار 1وقوع مسمومیت غذایی را در این گروه به طور قابل ملاحظه ای کاهش داد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        4 - مطالعه اثر پیوند چادرینه آزاد و پیوند چربی سفید بر روی التیام استخوان خرگوش
        علیرضا جهاندیده غلامرضا عابدی علی رضایی ایرج سهرابی حقدوست عباس وشکینی
        استخوان سازی، القای استخوانی و هدایت استخوانی 3 عامل اساسی ما بین استخوانمیزبان و پیوند استخوان میباشند که در بازسازی استخوان دخالت دارند. در این مطالعه از 15 سر خرگوش نر 6 ماهه، سفید نیوزلندی و بالغ با میانگین وزنی 2/5 کیلوگرم استفاده شد که به سه گروه تقسیم شدند در گرو چکیده کامل
        استخوان سازی، القای استخوانی و هدایت استخوانی 3 عامل اساسی ما بین استخوانمیزبان و پیوند استخوان میباشند که در بازسازی استخوان دخالت دارند. در این مطالعه از 15 سر خرگوش نر 6 ماهه، سفید نیوزلندی و بالغ با میانگین وزنی 2/5 کیلوگرم استفاده شد که به سه گروه تقسیم شدند در گروه I نقیصهای به ابعاد 1/5*3 میلیمتر در استخوان زند زیرین هر دو دست ایجادنموده و هیچگونه درمانی انجام نشد. مقداری از چادرینه و چربی نیز بریده و خارجگردید.در گروه II نقیصهای به ابعاد 1/5*3 میلیمتر در استخوان زند زیرین راست ایجاد نموده و از چادرینه خود حیوان بعنوان پیوند استفاده گردید. در گروه III نقیصهای به ابعاد 1/5*3 میلیمتر در استخوان زند زیرین چپ ایجاد نموده از چربی سفید زیر جلدی بعنوان پیوند استفاده گردید حرکت حیوان در روزهای 3،6،9،12،15،20،25،30،40 ارزیابی شد. در روزهای صفر 15،30،45 از هر سه گروه رادیوگراف تهیه شد. تشکیل سه نوع کالوس در گروه دوم دیده شد. در ارزیابی کیفی، روند استخوانسازی گروهII از بقیه گروه ها بهتر بود.نتایج هیستوپاتولوژی گروه Iتشکیل مقدار زیادی بافت استخوانی به صورت کورتیکال و مدولاری در کنار مغز استخوان را نشان داد که در کنار آن بافت فیبروزه نیز مشاهده گردید. در گروه II میزان استخوانسازی به صورت اسفنجی بسیار زیاد به همراه مقدار زیادی عروق خونی و میزان بسیار کمی بافت فیبروزه دیده شد. استخوان سازی به صورت کورتیکال و مدولاری وجود داشت. در گروه III در لابلای بافت فیبروزه مقداری بافت چربی نیز مشاهده گردید. در کنار بافت فیبروزه استخوانسازیصورت گرفته و تبدیل فیبروسیتها به اوستئوسیتها دیده شد. استخوانسازی به صورتکورتیکال بود.نتایج بدست آمده از هیستومورفومتری نشان داد که اختلاف بین گروه ها به صورت معنیدار بوده و گروه II بیشترین درصد تشکیل استخوان به میزان 2/02±72/3 رادارد. به نظر میرسد در آینده از پیوند امنتوم در تسریع ترمیم استخوان بیشتر استفادهشود چون تمامی مزیتهای مورد نظر را فراهم میآورد و با توجه به نتایج، روشاستفاده از چربی برای جلوگیری از چسبندگی رد شود. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        5 - جداسازی مایکوپلاسما آگالاکتیه با دو روش کشت و واکنش زنجیرهای پلیمراز(PCR)در گوسفندان مبتلا به بیماری آگالاکسی واگیر درشهرستان بافت
        بابک خیرخواه سیدعلی پوربخش عباس اشتری کیومرث امینی
        مایکوپلاسما آگالاکتیه بعنوان مهمترین عامل بیماری آگالاکسی واگیردار در بسیاریاز کشورهای مدیترانه و خاورمیانه از جمله در ایران مطرح است. دامهای مبتلامعمولأ دچار عفونت پستان همراه با قطع ناگهانی شیر، تورم مفاصل، التهابملتحمهی چشم، لاغری و ضعف عمومی میشوند که سبب خسارات اقت چکیده کامل
        مایکوپلاسما آگالاکتیه بعنوان مهمترین عامل بیماری آگالاکسی واگیردار در بسیاریاز کشورهای مدیترانه و خاورمیانه از جمله در ایران مطرح است. دامهای مبتلامعمولأ دچار عفونت پستان همراه با قطع ناگهانی شیر، تورم مفاصل، التهابملتحمهی چشم، لاغری و ضعف عمومی میشوند که سبب خسارات اقتصادیشدید به دامداران میگردد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسائی مایکوپلاسما آگالاکتیه با استفاده از دو روش کشت وPCR در گوسفندان مشکوک به بیماری آگالاکسی در شهرستان بافت در سال 1388 بود. این بررسی به مدت یکسال درچهار فصل مختلف در گوسفندان شهرستان بافت انجام شد. از گلههای مشکوکنمونهگیری هدفدار بعمل آمده و نمونهها شامل شیر، سوآب چشم و پانکسیون مایع مفصلی با دو روش کشت در محیط اختصاصی PPLO ,PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در ناحیه ژن 1687rRNA و ژن لیپوپروتئین، جهت جداسازی و شناسائی مایکوپلاسما آگالاکتیه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در روش کشت ازمجموع 17 نمونهی اخذ شده، در 8 نمونه پرگنههای بشکل تخممرغ نیمرو مشاهدهگردید و بعنوان مایکوپلاسما شناسائی شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در آزمایش PCR بعنوان جنس مایکوپلاسما مورد تأیید قرار گرفتند. در روش PCR نیز در 8 نمونه جنس مایکوپلاسما جداسازی شد و تنها یک نمونه بعنوان مایکوپلاسماآگالاکتیه مورد شناسائی قرار گرفت. این اولین گزارش از جداسازی مایکوپلاسماآگالاکتیه از گوسفندان مبتلا به بیماری آگالاکسی با استفاده از دو روش کشت و PCR در ایران است. این مطالعه نشان داد 87/5 درصد از عوامل بیماری آگالاکسی در شهرستان بافت را گونه یا گونههای دیگر مایکوپلاسما تشکیل میدهند پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        6 - بررسی سرمی عفونت متانوموویروس پرندگان در تعدادی از گله های مرغ مادر گوشتی ایران
        نریمان شیخی علی مسعودیان
        عفونت نوموویروس پرندگان (aMPV)به عنوان عامل دو بیماری مهم تنفسی شامل رینوتراکئیت بوقلمو نها (TRT) و سندرم کله بادی (SHS) سبب کاهش عملکرد پرورشی نظیر عقب ماندگی از رشد در گله های بوقلمون و مرغ گوشتی و افت تولیدتخم مرغ در مادران می شود. در این مطالعه، میزان شیوع این عفونت چکیده کامل
        عفونت نوموویروس پرندگان (aMPV)به عنوان عامل دو بیماری مهم تنفسی شامل رینوتراکئیت بوقلمو نها (TRT) و سندرم کله بادی (SHS) سبب کاهش عملکرد پرورشی نظیر عقب ماندگی از رشد در گله های بوقلمون و مرغ گوشتی و افت تولیدتخم مرغ در مادران می شود. در این مطالعه، میزان شیوع این عفونت در گله های مادر گوشتی کشور با استفاده از آزمایش الایزا (ELISA) بررسی گردید. بدین منظور 27 گله مرغ مادر گوشتی از 11 استان اصلی تولید جوجه یکروزه در کشور، بطور تصادفیانتخاب شده و پس از جمع آوری در مجموع 540 نمونه سرمی، با استفاده از کیت الایزای تجاری رینوتراکئیت پرندگان (ART, BioChek) مورد آزمایش قرار گرفتند. در این بررسی بر اساس راهنمای تفسیر شرکت سازنده کیت الایزا و میانگین حسابی تیتر گله ها، مشخص شد که 92/59%گله های مادر تحت مطالعه ( 25 گله)دارای میانگین تیتر مثبت علیه aMPV بودند و 2 مورد دیگر از نظر آلودگی به aMPV مشکوک بودند همچنین 501 نمونه سرمی 92/77%دارای تیتر مثبت20مورد 3/70% واجد تیتر مشکوک و مابقی فاقد پاسخ سرمی علیه aMPV بودند. پس از بررسی آماری نیز بین شیوع عفونت aMPV با علائم تنفسی ارتباط معن یداری مشاهده شد (p<0.05)این مطالعه بیانگر شیوع بالای عفونت aMPV در سطح گله های مرغ مادر گوشتی ایران می باشد و پیشنهاد می گردد به منظور شناسایی سروتیپ های غالب در ایران، جداسازیو شناسایی مولکولی متانوموویروس بررسی بیشتر صورت گیرد. پرونده مقاله
      • دسترسی آزاد مقاله

        7 - اثر شکل جیره غذایی وسرمای اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین
        آیدین عزیزپور سعید چرخکار نریمان شیخی
        هدف از این مطالعه اثر شکل جیره غذایی و سرمای بلند مدت اواسط دوره پرورش بروقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافتهدر ارتفاع پایین بود. بدین منظور، تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (نژاد راس308 ) و جنس نر در مزرعه ای واقع در ارتفاع پایین چکیده کامل
        هدف از این مطالعه اثر شکل جیره غذایی و سرمای بلند مدت اواسط دوره پرورش بروقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافتهدر ارتفاع پایین بود. بدین منظور، تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (نژاد راس308 ) و جنس نر در مزرعه ای واقع در ارتفاع پایین پرورش یافتند. در این بررسی،جوجه ها از روز اول دوره پرورش با توجه به شکل جیره غذایی به شکل تصادفی دردو گروه مساوی (پلیت و آردی) و هر گروه با شش تکرار 30 قطعه ای تقسیم و تا روز21 دوره پرورش از نظر درجه حرارت و رطوبت در شرایط کاملا یکسان پرورشیافتند. بعد از آن، نیمی از جوجه های هر گروه جهت القاء بیشتر آسیت به شکل تجربیدر معرض استرس سرما قرار گرفتند، در حالیکه نصف دیگر جوج هها در دمای طبیعینگهداری شدند. میانگین میزان رشد، مصرف دان، ضریب تبدیل غذایی و تعداد تلفاتناشی از سندرم آسیت ثبت و در پایان هفته ششم نیز به منظور تعیین میزان هماتوکریتسرم خون اخذ گردید. مرگ و میر ناشی از آسیت بطور مشخص در جوجه های گروهآردی کمتر از گروه پلیت بود. ارزیابی پارامترهای رشد مشخص کرد که در خلال دوره زمانی 22-42 روزگی بین گروه های سرما و کنترل از نظر میزان رشد و مصرف دان تفاوت معن یدار وجود داشت، ولی هیچ اثر معنی داری روی میزان ضریب تبدیلغذایی مشاهده نگردید، بطوریکه بیشترین میزان پارامترهای رشد در جوج ههای گروهسرما نسبت به گروه کنترل بدست آمد. میزان هماتوکریت و نسبت های وزن بطنراست به وزن دو بطن و هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گروه پلیت بعد ازمواجهه با سرما بطور معنی دار بالاتر ازجوجه های سایرگروه ها بود، اما این پارامترها درجوجه های گروه آردی کمترین میزان را نشان دادند. نتایج این مطالعه نشان داد کهجیره آردی می تواند با کاهش مصرف دان بخصوص انرژی دریافتی از طریق پایینبردن سرعت رشد، سبب کاهش فعالیت متابولیک در مراحل بعدی زندگی جوجه هایگوشتی شده و به دنبال آن کاهش رخداد آسیت شود. پرونده مقاله