سویه جدید ردوترولا موسیلاژینوزا تولیدکننده بیوسورفکتانت سوفورولیپید به عنوان یک عامل مؤثر در استخراج میکروبی نفت
محورهای موضوعی : زیست شناسی
زهرا گنجی
1
(دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.)
کیوان بهشتی مآل
2
(دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران)
احمدرضا مساح
3
(استاد، گروه شیمی، دانشکده علوم، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، اصفهان، ایران.)
زرین دخت امامی کرونی
4
(استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.)
کلید واژه: استخراج میکروبی نفت, کشش سطحی, شاخص امولسیون, پراکنش روغن, ردوترولا موسیلاژینوزا, بیوسورفکتانت, سوفورولیپید,
چکیده مقاله :
هدف: بیوسورفکتانتها کاربردهای گستردهای در میکروبیولوژی مواد غذایی و نفت دارند. هدف این تحقیق بررسی تولید بیوسورفکتانت پایدار در حرارت و شوری بالا از مخمرهای جداسازی شده از خاک آلوده به نفت بود.مواد و روشها: از محیط کشت بوشنل هاس برای غربالگری مخمرهای مولد بیوسورفکتانت استفاده شد. وجود بیوسورفکتانت با استفاده از آزمونهای پراکنش روغن و کاهش کشش سطحی ارزیابی شد.یافتهها: بهترین سویه تولیدکننده بیوسورفکتانت ردوترولا موسیلاژینوزا GBMEIAUF1 نامگذاری شد و توالی ژن 5.8s-rDNA آن در بانک ژنی NCBI، تحت شماره دسترسی CBS11162 ثبت گردید. نتایج کروماتوگرافی لایه نازک و طیفسنجی مادون قرمز تبدیل فوریه تأیید کرد که بیوسورفکتانت استخراج شده سوفورولیپیدی با فعالیت سطحی قابل توجهی بود. سوفورولیپید خالص شده کشش سطحی آب را از mN/m 72 تا mN/m 1/29 کاهش داد. بیشترین شاخص امولسیون کنندگی، E24%، بیوسورفکتانت استخراج شده 53% به دست آمد و 71/63 تا 09/58 درصد از فعالیت اولیه خود را در دمای 80 تا 120 درجه سانتیگراد حفظ کرد. این بیوسورفکتانت همچنین به ترتیب 67/82 و 41/89 درصد از فعالیت اولیه خود را درpH 5/10، و 12، 66/59 درصد از فعالیت اولیه خود را در در شرایط شوری 10 درصد حفظ کرد.نتیجهگیری: این تحقیق اولین گزارش تولید سوفورولیپید توسط مخمر ردوترولا موسیلاژینوزا است. با توجه به پایداری حرارتی و تحمل pH و شوری بالا، سوفورولیپید تولید شده توسط ردوترولا موسیلاژینوزا میتواند به عنوان یک عامل امولسیونکننده مؤثر اکیداً برای کاربرد در برنامههای استخراج افزایش یافته میکروبی نفت و همچنین صنایع غذایی توصیه شود.
Objective: Biosurfactants have wide applications in the microbiology of food and oil. The aim of this research was to investigate the production of stable biosurfactant in high temperature and salinity from yeasts isolated from oil-contaminated soil.Materials and methods: Bushnell Haas culture medium was used to screen biosurfactant producing yeasts. The presence of biosurfactant was evaluated using oil dispersion and surface tension reduction tests.Findings: The best biosurfactant producing strain of Radotrulla mucilaginosawas named GBMEIAUF1 and its 5.8s-rDNA gene sequence was registered inthe NCBI gene bank under accession number CBS11162. The results of thin layer chromatography and Fourier transform infrared spectroscopy confirmed that the extracted biosurfactant was sophorolipid with significant surface activity. Purified sophorolipid decreased the surface tension of water from 72 mN/m to 1.29 mN/m. The highest emulsification index, E24%, the extracted biosurfactant was 53% and retained 63.71 to 58.09% of its initial activity at 80 to 120 degrees Celsius. This biosurfactant also retained 82.67 and 89.41% of its initial activity at pH 10.5, and 12, 59.66% of its initial activity at 10% salinity.Conclusion: This research is the first report of sophorolipid production by the yeast Redotrula mucilaginosa.Due to its thermal stability and high pH and salinity tolerance, sophorolipid produced by Redotrula mucilaginosa can be strongly recommended as an effective emulsifying agent for application in microbial enhanced oil extraction programs as well as food industry.
_||_