نقش شورای امنیت در مقابله با تامین مالی تروریسم
محورهای موضوعی : اندیشه سیاسیمحمد رضازاده سلطان آباد 1 , هوشنگ شامبیاتی 2 * , محمدعلی مهدوی ثابت 3
1 - دانشجوی دکتری گروه حقوق کیفری و جرمشناسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - استادیار گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - استادیار گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
کلید واژه: شورای امنیت, صلح و امنیت بینالمللی, تامین مالی تروریسم, اقدامات تروریستی,
چکیده مقاله :
اقدامات تروریستی علاوه بر امنیت انسانی، صلح و امنیت بینالمللی را نیز مورد تهدید قرار میدهد و از این رو به چالش مهم جامعه بینالمللی تبدیل شده است. با پیشرفت تکنولوژی و بکارگیری تروریستها از فناوری روز، این چالش ابعاد گستردهای نیز پیدا کرده است. از این رو دولتها در مقابله با اقدامات تروریستی شیوههای مختلفی را در پیش گرفتهاند. اما در بعد بینالمللی نقش شورای امنیت در مقابله با اقدامات تروریستی بسیار حائز اهمیت است. لذا در این مقاله ضمن بررسی روشهای مقابله با تروریسم به این امر خواهیم پرداخت که شورای امنیت تا چه میزان به اقدامات پیشگیرانه از طریق مسدود نمودن منابع مالی تروریستها توجه نموده است؟ و اینکه آیا در ساز و کار مقابلهای شورای امنیت با گروههای تروریستی، مقابله با تامین مالی تروریسم جایگاهی دارد یا خیر؟ بدیهی است از آنجا که اقدامات تروریستی نیازمند منابع مالی گسترده است، لذا مسدود نمودن منابع مالی گروههای تروریستی میتواند یک اقدام پیشگیرانه موثر باشد. همچنین شورای امنیت در قطعنامههای مختلف خود از آن به عنوان یک ساز و کار مناسب در مقابله و پیشگیری از اقدامات تروریستی یاد نموده است. در این میان نقش کمیته ضد تروریسم در همکاری دولتها و ارائه گزارش اقدامات انجام شده در بعد ملی در این خصوص بسیار حائز اهمیت میباشد.
_||_