تعیین غلظت 4،2- دی کلرو فنوکسی استیک اسید در شبکه توزیع آب اهواز در طی سال های 98-1397
محورهای موضوعی : آب و فاضلابرضا جلیل زاده ینگجه 1 , نغمه عروجی 2 , افشین تکدستان 3 , سهند جرفی 4 , امیرحسین دوامی 5
1 - گروه مهندسی محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
2 - گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده کشاورزی ، واحد اهواز، ایران
3 - گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت جندی شاپور اهواز
4 - دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
5 - گروه مدیریت محیط زیست، HSE، واحد اهواز، دانشگاه ازاد اسلامی ، اهواز
کلید واژه: 2, 4-D, شبکه توزیع, اهواز, آب شرب,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه، بررسی غلظت 2,4-D در آب شرب شهر اهواز در طی سالهای 98-1397می باشد. در این مطالعه که از نوع توصیفی– مقطعی بوده، نمونه برداری در مدت زمان 10 ماه (از آذر ماه 1397 تا شهریور 1398)، از 6 نقطه در شبکه توزیع شهر اهواز انجام گرفت. با توجه به نتایج، تمامی غلظت های اندازه گیری شده کمتر از ماکزیمم مقدار کل آلودگی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و استاندارد ملی ایران بود. در این مطالعه غلظت کل 2,4-D در فصل پاییز از 004/0> تا μg/L98/2، در فصل زمستان از 02/0 تا μg/L 41/2، در فصل بهار از 01/0 تا μg/L 04/0 متغیر بود و در فصل تابستان کمتر از حد تشخیص دستگاه بود. مطالعات مختلف نشان دهنده آنست که باقی مانده سموم در منابع آب ارتباط مستقیمی با مقدار سموم مصرفی در این مناطق دارد و در صورت عدم کنترل مصرف سموم، این آلاینده های مقاوم، تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان خواهند بود.
The purpose of this study was survey on 2,4-D concentration in Ahvaz drinking water in 2018-2019. A descriptive cross-sectional study was based on 10- month sampling program (from December 2018 to September 2019) in six points of distribution networks were conducted. All measured concentrations were less than the maximum allowable concentrations recommended by the National Standards Organization of Iran (1053) and WHO guidelines. In this study, the total THMs determined in autumn, winter and spring ranged from <0.004-2.98μg/L, 0.02-2.41μg/L and 0.01-0.04μg/L, and in summer less than the LOD, respectively. Different studies have shown that pesticides residue concentration in water samples have a relationship with the amount of pesticides used in an area, physical and chemical refractory properties of pesticides and environmental conditions. Thus, using resistant pollutants such as pesticides will be a serious threat to health of water consumers if they are not properly controlled.
_||_