تولید تخم مرغ ایمن سازی شده علیه E. coli K99 و Salmonella enteritidis
محورهای موضوعی :
آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
محمد ملکان
1
,
فرهاد موسی خانی
2
,
هادی پورتقی
3
,
علی رضا باهنر
4
,
مهیار ملکان
5
1 - دانشجوی دوره دکتری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
4 - گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
5 - دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران
تاریخ دریافت : 1388/08/26
تاریخ پذیرش : 1389/03/08
تاریخ انتشار : 1389/03/01
کلید واژه:
سالمونلا انتریتیدیس,
تخم مرغ ایمنسازی شده,
اشریشیا کولای K99,
چکیده مقاله :
باکتری های E.coli K99 و Salmonella enteritidis از عوامل اصلی اسهال گوساله ها می باشند. جهت پیشگیری از وقوع بیماری های ناشی از این عوامل از روش های زیادی از جمله واکسیناسیون و انتقال ایمنی غیر فعال ( passive ) می توان استفاده نمود. به همین منظور در سال های اخیر بحث استفاده از تخم مرغ ایمن سازی شده در جیره غذایی گوساله های حساس مطرح شده است. به منظور تهیه آنتی ژن، باکتری های E.coli K99 وSalmonella enteritidis پس از کشت 24 ساعته در محیط کشت نوترینت براث شرکت مرک، با اضافه کردن محلول فرمالین 1% غیر فعال شدند. آنتی ژن به دست آمده پس از سه بار شستشو توسط PBS، تصفیه شده و آماده استفاده گردیدند. میزان آنتی ژن در هر دز براساس μg/ml 200 پروتئین و CFU/ml 109×1تنظیم شدند. مرغ ها 4 تزریق به فاصله 2 هفته یکبار همراه با ادجوانت کامل فروند شرکت سیگما (تزریق اول) و ادجوانت ناقص فروند شرکت سیگما (3 تزریق بعدی) به صورت زیر جلدی دریافت کردند. نمونه گیری های مختلف هم به فاصله دو هفته یک بار صورت گرفت. سپس تیتر آنتی بادی در نمونه های سرم و تخم مرغ با روش آگلوتیناسیون اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده از لحاظ آنالیز آماری مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج بررسی حاضر نشان داد که شده تخم مرغ های ایمن سازی شده، هایپرایمیون بوده و می تواند برای تحریک سیستم ایمنی گوساله های یک روزه قابل استفاده باشد.
چکیده انگلیسی:
Escherichia.coli K99 and Salmonella enteritidis are two main causes of diarrhea in calves. For prevention of diseases caused by these two microorganisms, many methods such as vaccination and passive transmission of immunity could be used. In recent years the concept of using immunized eggs in the feed of sensitive calves has been considered. In order to prepare antigen, E.coli K99 and Salmonella enteritidis were killed by adding 1% formalin solution after culture on Nutrient Broth media (Merck Co.) for 24 hours. The antigens were purified and made ready to use after washing with PBS for three times. The amount of antigen in each dosage was set based on 200μg/ml protein and 1×109 CFU/ml. The hens were injected subcutaneously 4 times in 2 weeks intervals with Freund's complete adjuvant (Sigma Co.) in the first two injections and Freund's complete adjuvant (Sigma Co.) in the second two injections. Sampling was also done in two weeks intervals and then antibody titers in serum and egg samples were assayed by agglutination method. The results of the present study indicated that the immunized eggs were hyper immune and could be used for stimulation of the immune system in one day old calves.
منابع و مأخذ:
حسنی طباطبایی، ع. و فیروزی، ر. 1384. بیماریهای باکتریای دام. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات: 219-218 و 245.
ذوقی، ا.، وند یوسفی، ج. و حاجی خانی، ر. 1383. پاتوژنز عفونتهای باکتریای. (ترجمه)، تالیف: گیز، ک.، توئن، چ.، چاپ اول، انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، صفحات: 303-266.
سیفی، ح.، رئوفی، ا.، گرجی دوز، م. و مخبر دزفولی، م. 1379. طب داخلی دام بزرگ. (ترجمه)، تالیف: اسمیت، پی. چاپ اول، جلد دوم، انتشارات نوربخش، صفحات: 235-236.
شیمی ، ا. 1380. ایمنی شناسی دامپزشکی. (ترجمه)، تالیف: تیزارد، ا. چاپ اول، انتشارات نوربخش، صفحات: 278-277 و 329-327.
5. Chalghoumi, R., Théwis, A., Portetelle, D. and Beckers, Y. 2008. Production of hen egg yolk immunoglobulins simultaneously directed against Salmonella enteritidis and Salmonella typhimurium in the same egg yolk. Poultry Science. 87(1):32-40.
Chang, H., Yang, R.F., Chen, Y.T. and Chen, C.C. 1999. Productivity and some properties of immunoglubin specific against Streptococcus mutans serotype C in chicken egg yolk. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 47:61-66.
Divers, T.J. and Peek, S. 2008. Rebhun's Disease of Dairy Cattle. Saunders, Philadelphia, p: 200-205&219-225.
Ebina, T., Tsukada, K., Umezu, K., Nose, M., Tsuda, K., Hatta, H., et al. 1990. Gastroenteritis in suckling mice caused by human rotavirus can be prevented with egg yolk immunoglobulin (IgY) and treated with a protein-bound polysaccharide preparation (PSK). Microbiol Immunolog. 34(7):617-629.
Farrelly, C., Branton, D. and Wanke, C.A. 1992. Oral ingestion of egg yolk immunoglobulin from hens immunized with an enterotoxigenic Escherichia coli strain prevents diarrhea in rabbits challenged with the same strain. Infection and Immunity. 60(7): 2593-2597.
Fulton, R.M. Nersessian, B.N. and Reed, W.M. 2002. Prevention of Salmonella enteritidis infection in commercial duckling by oral chicken egg derived antibody alone or in combination with probiotics. Poultry Science. 81:34-40.
Kuroki, M., Ohta, M., Ikemori, Y., Peralta, R.C., Yokoyama, H. and Kodama, Y. 1994. Passive protection against bovine rotavirus in calves by specific immunoglobulins from chicken egg yolk, Arch Virology. 138(1-2):143-148.
Li, X.L., Shuai. J.B. and Fang, W.H. 2006. Protection of Carassus auratus gibelio against infection by Aeromonas hyedrophila using specific immunoglobulins from hen egg yolk. Journal of ZhejiangUniversity. 7(11):922-928.
Ling, Y.S., Guo, Y.J., Li, J.D., Yang, L.K., Luo, Y.X., Yu, S.X., et al. 1998. Serum and egg yolk IgG antibody titers from laying chickens vaccinated with Pasteurella multocida. Avian Disease. 42(1):186-189
Marquardt, R.R., Jin, L.Z., Kim, J.W., Fang, L., Frohlich, A.A. and Baidoo, S.K. 1999. Passive protective effect of egg-yolk antibodies against enterotoxigenic Escherichia coli K88+ infection in neonatal and early-weaned piglets. FEMS Immunology and Medical Microbiology. 23(4):283-288.
Owusu-Asiedu, A., Nyachoti, C.M. and Marquardt, R.R. 2003. Response of early-weaned pigs to an enterotoxigenic Escherichia coli (K88) challenge when fed diets containing spray-dried porcine plasma or pea protein isolate plus egg yolk antibody, zinc oxide, fumaric acid, or antibiotic. Journal of animal science. 81(7):1790-1798.
Salerno, R., Odell, C., Cyanovich, N., Bubnis, B., Morges, W. and Gray, A. 1985. Lowry protein determination by automated flow injection analysis for bovine serum albumin and hepatitis B surface antigen. Analytical Biochemistry. 151:309-314.
Sarker, S.A. , Casswall, T.H. , Juneja, L.R. , Hoq, E., Hossain, I., Fuchs, G.J., et al. 2001. Randomized, placebo-controlled, clinical trial of hyperimmunized chicken egg yolk immunoglobulin in children with rotavirus diarrhea. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. 32(1):19-25.
Shin, J.H., Yang, M., Nam, S.W., Kim, J.T., Myung, N.H., Bang, W.G. et al. 2002. Use of yolk derived immunoglobulin as an alternative to antibiotic treatment for control of helicobacter pylori infection. Clinical and Diagnostic Laboratory Immunology. 9(5):1061-1066.
Shin, J.H., Nam, S.W., Kim, J.T., Yoon, J.B., Bang, W.G. and Roe, I.H. 2003. Identification of immunodominant Helicobacter pylori proteins with reactivity to H. pylori-specific egg-yolk immunoglobulin. Journal of Medical Microbiology. 52(Pt 3):217-222.
Wiedemann, V., Linckh, E., Kühlmann, R., Schmidt, P. and Lösch, U. 1991. Chicken egg antibodies for prophylaxis and therapy of infectious intestinal diseases. V. In vivo studies on protective effects against Escherichia coli diarrhea in pigs. Journal of Veterinary Medicine, Series B. 38(4):283-291.