تاثیر عصاره دارچین بر میزان بیان ژن COX-2 کبدی و تغییرات پروفایل لیپیدی در سرم جوجههای گوشتی سالم و آلوده به اشریشیا کولی
محورهای موضوعی :
آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سید محمود طباطبائی
1
,
رضا بدل زاده
2
,
رضا محمدنژاد
3
,
بهمن یوسفی
4
1 - استادیار گروه فیزیولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2 - 1 مرکز تحقیقات کاربردی داروئی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران.
2 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران.
3 - مرکز تحقیقات کاربردی داروئی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران.
4 - مرکز تحقیقات ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران.
تاریخ دریافت : 1394/04/15
تاریخ پذیرش : 1394/06/30
تاریخ انتشار : 1394/03/01
کلید واژه:
جوجههای گوشتی,
اشریشیا کولی,
پروفایل لیپیدی,
دارچین,
چکیده مقاله :
استفاده از گیاهان دارویی به جای آنتی بیوتیک ها به دلیل خواص چندگانه آنها در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های دام و طیور می تواند فواید زیادی داشته باشد. این مطالعه، اثرات عصاره دارچین بر سطح بیان ژن سیکلوکسیژناز-2 (COX-2) کبدی و تغییرات پروفایل لیپیدی در سرم جوجه های گوشتی سالم و آلوده به اشریشیا کولی را بررسی کرده است. 90 قطعه جوجه با نژاد Ross-308 در گروه های سالم و آلوده به باکتری، رژیم غذایی نرمال یا رژیم غذایی به همراه عصاره دارچین در غلظت های 100 و 200 میلی گرم در هر کیلوگرم جیره غذایی دریافت نمودند. سوسپانسیون اشریشیا کولی (cfu/ml 108) به صورت زیرجلدی 12 روز پس از تجویز عصاره به جوجه ها تزریق شد و 72 ساعت بعد، نمونه های خون برای اندازه گیری مقادیر متغیرهای پروفایل لیپیدی و سپس نمونه های بافت کبد برای تعیین سطح بیان ژن COX-2 از طریق Real-time PCR به دست آمد. آلودگی به اشریشیا کولی به طور معنی داری میزان بیان ژن COX-2 کبدی و برخی از متغیرهای پروفایل لیپیدی (تری گلیسرید) سرم را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (05/0p<). پیش درمانی با مکمل دارچین در جیره غذایی جوجه های آلوده به باکتری، مقادیر COX-2 کبدی و تری گلیسرید سرم را به طور معنی داری نسبت به گروه دریافت کننده اشریشیا کولی کاهش داد (05/0p<). تجویز عصاره دارچین نتوانست تاثیر آماری معنیداری بر پارامترهای فوق در جوجه های سالم داشته باشد. در نتیجه، اضافه کردن عصاره دارچین در رژیم غذایی جوجه ها می تواند از آسیب های التهابی و اکسیداتیو بافتی ناشی از شرایط پاتولوژیک نظیر آلودگی به اشریشیا کولی جلوگیری کند.
چکیده انگلیسی:
The use of herbal medicine instead of antibiotics for treatment of livestock and poultry disease could have many beneficial implication due to their multiplex activities. This study has investigated the effects of cinnamon extract on cyclooxygenase-2 (COX-2) gene expression level in liver and lipid profile alterations in serum of healthy and Escherichia coli infested broiler chickens. Ninety Ross-308 broilers in healthy or E.coli-infected groups were received normal diet or diet supplemented with cinnamon extract in concentrations of 100 or 200 mg/kg of diet. E. coli suspension (108cfu/ml) was injected subcutaneously after 12 days of cinnamon administration. Seventy-two hours after E. coli injection, blood samples were taken for analysis of lipid profile alterations in serum, and then liver tissue samples were obtained for detection of COX-2 gene expression using real-time PCR. Infection with E. coli significantly decreased the levels of COX-2 gene expression as well as some variables of lipid profile including triglyceride level as compared with the control group (p<0.05). Pre-administration of cinnamon extract in broilers diet (in both concentrations) significantly reduced the tissue levels of COX-2 gene expression and triglyceride levels in serum of broiler chickens infected with E. coli in comparison with E. coli-alone group (p<0.05). The cinnamon extract could not induce statistically significant effects on the tested parameters in healthy broilers. Thus, pre-administration of cinnamon extract in diets of broiler chickens may be capable of reducing the inflammatory and oxidative injuries induced by pathologic conditions such as infection with E. coli.
منابع و مأخذ:
· Baker, W.L., Gutierrez-Williams, G., White, M., Kluger, J. and Coleman, C.I. (2008). Effect of Cinnamon on Glucose Control and Lipid Parameters. Diabetes Care, 31: 41-43.
· Barnes, H.J., Nolan, L.K. and Vaillancourt, J.P. (2008). Diseases of Poultry. 12th ed., Amsterdam: Blackwell Publishing, pp: 691-732.
· Bisaillon, J.R., Meek, A.H. and Feltmate, T.E. (1988). An assessment of condemnations of broiler chicken carcasses. Canadian Journal of Veterinary Research, 52: 269-276.
· Celik, S., Gorur, S., Aslantas, O., Erdogan, S. and Ocak, S. (2007). Caffeic acid phenethylester suppresses oxidative stress in Escherichia coli-induced pyelonephritis in rats. Molecular and Cellular Biochemistry, 297: 1-2.
· Chang, S.T., Chen, P.F. and Chang, S.C. (2001). Antibacterial activity of leaf essential oils and their constituents from Cinnamomun osmophloeum. Journal of Ethnopharmacology, 77: 123-127.
· Chang-Liang, H.E., Ben-Dong, F.U. and Hai-Qing, S. (2011). Xiang-Qi-Tang Increases Avian Pathogenic Escherichia coli-Induced Survival Rate and Regulates Serum Levels of Tumor Necrosis Factor Alpha, Interleukin-1 and Soluble Endothelial Protein C Receptor in Chicken. Biological Pharmacy, 34(3): 379-382.
· Demir, M., Sert, S. and Kaleli, I. (2007). Liver lipid peroxidation in experimental Escherichia coli peritonitis: the role of myeloperoxidase and nitric oxide inhibition. Medical Science Monitoring, 10: 225-229.
· Ewers, C., Li, G. and Wilking, H. (2007). Avian pathogenic, uropathogenic, and newborn meningitis-causing Escherichia coli: How closely related are they? International Journal of Medical Microbiology, 297(3): 163-176.
· Gonzalez, D., Mustacich, D.J., Traber, M.G. and Cherian, G. (2011). Early feeding and dietary lipids affect broiler tissue fatty acids, vitamin E status, and cyclooxygenase-2 protein expression upon lipopolysaccharide challenge. Poultry Sciences, 90 (12): 2790-2800.
· Griggs, J.P. and Jacob, J.P. (2005). Alternatives to Antibiotics for Organic Poultry Production. Journal of Applied Poultry Research, 14:750-756.
· Helwig, K., Lammers, M. and Rizzello, F. (2006). Massimo Campieri Lactobacilli, bifido bacteria and E.coli nissle induce pro- and anti-inflammatory cytokines in peripheral blood mononuclear cells. World Journal of Gastroenterology, 12: 5978-5986.
· Johnson, T.J., Logue, C.M. and Wannemuehler, Y. (2009). Examination of the source and extended virulence genotypes of Escherichia coli contaminating retail poultry meat. Foodborne Pathogens and Disease, 6(6): 657-667.
· Kwon, H.K., Hwang, J. and Lee, C.G. (2011). Cinnamon extract suppresses experimental colitis through modulation of antigen-presenting cells. World Journal of Gastroenterology, 8: 976-986.
· Liao, J., Deng, J., Chiu, C.H. and Hou, W. (2012). Anti-Inflammatory activities of Cinnamomum cassia constituents In Vitro and In Vivo. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 3: 1-12
· Lutful-Kabir, S.M. (2010). Avian colibacillosis and salmonellosis: a closer look at epidemiology, pathogenesis, diagnosis, control and public health concerns. International Journal of Environmental Research and Public Health, 7(1): 89-114.
· Montes-Belmont, R. and Carvajal, M. (1998). Control of Aspergillus flavus in maize with plant essential oils and their components. Journal of Food Protection, 61: 616-619.
· Moulin-Schouleur, M., Schouler, C. and Tailliez, P. (2006). Common virulence factors and genetics relationships betweenO18:K1:H7 Escherichia coli isolates of human and avian origin. Journal of Clinical Microbiology, 44(10): 3484-3492.
· Perdones, Á., Vargas, M., Atarés, L. and Chiralt, A. (2014). Physical, antioxidant and antimicrobial properties of chitosan–cinnamon leaf oil films as affected by oleic acid. Food Hydrocolloids, 36: 256-264.
· Rahman, S., Begum, H. and Rahman, Z. (2013). Effect of Cinnamon (Cinnamomum cassia) as a Lipid Lowering Agent on Hypercholesterolemic Rats. Journal of Enam Medical College, 3(2): 94-98.
· Rao, P.V. Gan, S.H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2014: 1-12.
· Rieger, K.A. and Schiffman, J.D. (2014). Electrospinning an essential oil: Cinnamaldehyde enhances the antimicrobial efficacy of chitosan/poly (ethylene oxide) nanofibers. Carbohydrate Polymers, 113: 561-8.
· Rodriguez-Siek, K.E., Giddings, C.W., Doetkott, C., Johnson, T.J., Fakhr, M.K. and Nolan, L.K. (2005). Comparison of Escherichia coli isolates implicated in human urinary tract infection and avian colibacillosis. Microbiology, 151: 2097-2110.
· Sams, A.R. (2001). Poultry Meat Processing. 1th ed., USA: New York, CRC Press, pp: 19-34.
· Shen, Y.B., Piao, X.S., Kim, S.W., Wang, L. and Liu, P. (2010). The effects of berberine on the magnitude of the acute inflammatory response induced by Escherichia coli lipopolysaccharide in broiler chickens. Poultry Sciences, 89:13-19.
· Stefan, F., Zita, F., Iveta, P. and Juraj, K. (2009). Effect of Cinnamomum zeylanicum Essential Oil on antioxidative status in broiler chickens. Acta Veterinaria Brno, 78: 411-417.
· Taback, M., Armon, R. and Neeman, I. (1999). Cinnamon extracts inhibitory effect on Helicobater pylori. Journal of Ethnophamacoology, 67: 269-277.
· Takimoto, T., Sato, K., Akiba, Y. and Takahashi, K. (2008). Role of Chicken TL1A on Inflammatory Responses and Partial Characterization of Its Receptor. Journal of Immunology, 180: 8327-8332.
· Teo, A.L. and Tan, H.M. (2006). Effect of Bacillus subtilis PB6 on Broilers Infected with a Pathogenic Strain of Escherichia coli. Journal of Applied Poultry Research. 15:229-235.
· Türközkan, N., Seven, I., Erdamar, H. And Cimen, B. (2005). Effect of vitamin A pretreatment on Escherichia coli-induced lipid peroxidation and level of 3-nitrotyrosine in kidney of guinea pig. Molecular and Cellular Biochemistry, 278(1-2): 33-37.
· Vafa, M., Mohammadi, F. and Shidfar, F. (2012). Effects of Cinnamon Consumption on Glycemic Status, Lipid Profile and Body Composition in Type 2 Diabetic Patients. International Journal of Preventive Medicine, 3(8): 531-536.
· Yuan, H.D., Huang, B. and Chung, S.H. (2011). Protective effect of Cinnamaldehyde on streptozotocin-induced damage in rat pancreatic β-cells. Food Science Biotechnology, 5: 1271-1276.