اثرات افزودن آنزیم آویزایم به جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف پروتئین گیاهی کانولا بر شاخصهای رشد میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
کلید واژه: شاخصهای رشد, کنجاله کانولا, آرد ماهی, واژههای کلیدی: میگوی سفید غربی, مولتی آنزیم آویزایم,
چکیده مقاله :
چکیده این مطالعه به منظور تعیین اثرات افزودن مولتی آنزیم آویزایم بر شاخص های رشد و ترکیب بدن میگوی سفید غربی با میانگین وزن اولیه 5/0±5/2 گرم انجام گرفت. این آزمایش با 525 عدد میگو در 21 تانک پلاستیکی 50 لیتری در 7 تیمار شامل شاهد (فاقد کنجاله کانولا، فاقد مولتی آنزیم آویزایم و 30 درصد آرد ماهی)، 3 تیمار با سطوح 15، 30 و 45 درصد کنجاله کانولا به همراه مولتی آنزیم آویزایم و 3 تیمار فاقد مولتی آنزیم آویزایم اجرا گردید. نتایج حاصله نشان داد که جایگزینی تا 30 درصد کنجاله کانولا به همراه 5/0 درصد مولتی آنزیم آویزایم به جای آرد ماهی در جیره غذایی میگوی سفید غربی تاثیر منفی بر عملکرد رشد و نرخ بقا میگوهای تغذیه شده نداشت و عملکرد رشد و نرخ بقاء را بهبود میبخشد. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی در تیمار 30 درصد کنجاله کانولا به همراه 5/0 درصد مولتی آنزیم آویزایم با 84 درصد و کمترین آن در تیمار 15 درصد کنجاله کانولا فاقد مولتی آنزیم با 8/57 درصد بوده که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار می باشد. بهنظر می رسد استفاده از جیره های حاوی 30 و 45 درصد کنجاله کانولا به همراه 5/0 درصد مولتی آنزیم آویزایم و 30 درصد کنجاله کانولا فاقد مولتی آنزیم آویزایم بهدلیل صرفه اقتصادی و کاهش هزینه غذا می تواند جایگزین آرد ماهی در تهیه جیره های غذایی میگوی سفید غربی باشد.
Abstract This study was conducted in order to examine the effects of adding multi-enzyme Avizyme on the growth indices and body carcass compositon of western white shrimp with initial average weight of 2.5 ±0.5 gr. The 21 plastic tanks (50-liters) contains 525 larvae shrimp in 7 treatments (3 treatments containing enzyme, 3 treatments lack of enzymes, 15, 30 and 45 percent canola meal and 1 treatment (With 30% fish meal and canola meal without multi enzyme as control) were used. The results showed that adding 30% canola meal containing 0.5 percent multi-enzyme Avizyme instead of fish meal have no negative impact on growth performance and improved growth performance and survival rate. The maximum and minimum survival rates was observed in 30% canola treated with 0.5% multi-enzyme treated and 15% canola treated without multi-enzyme with 84% and 57.8%, respectively. The control group had significant difference with other treatments as fat, fiber and ash ration (p<0.05). It seems usining the multi-enzyme treatment contain 30% and 45% canola with 0.5% multi-enzyme and 30% canola without the multi-enzyme can used instead of fish meal because of economical and food cost state.
_||_