میکروفلور دستگاه گوارش ماهی قزلآلای رنگین کمان و اهمیت احتمالی آنها از نظر پروبیوتیکی
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: پروبیوتیک, قزلآلای رنگینکمان, کشت میکروبی, فلور باکتریایی روده, واژههای کلیدی: میکروفلور,
چکیده مقاله :
چکیدهامروزه نقش میکروفلور دستگاه گوارش در حفظ سلامتی و آسایش حیوانات امری انکارناپذیر است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی میکروفلور دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان و اهمیت احتمالی آنها از نظر پروبیوتیکی صورت گرفته است. بدین منظور تعداد 20 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن 2 گرم تهیه و در اختیار طرح قرار گرفت و در طول دوره رشد، از مواد ضدعفونی کننده و از آنتی بیوتیک استفاده نشد. پس از اینکه ماهیان به وزن مورد نظر رسیدند به آزمایشگاه منتقل و بیومتری شدند که در دامنه وزنی بین 10±30 گرم و طول کل 8 تا 12 سانتیمتر بودند. پس از ضدعفونی ماهیان با الکل 70 درصد و کالبد شکافی با وسایل استریل، روده خارج و کشت میکروبی مقدماتی و تفریقی شامل کشت با محیطهایNutrient Agar، Macconkey Agar، TSI، TSA، SIM، MR-VP، Urease Test Broth، E.M.B، Starch Agar انجام گردید. جهت شناسایی باکتریها از رنگ آمیزی گرم استفاده گردید. همچنین از تستها و معرفهای بیوشیمیایی شامل متیل رد، معرف وژزپروسکوئر- باریت معرف کواکس، تست اکسیداز- کاتالاز تست خمیر قندها در پایه محیط OF، تست تجزیه ژلاتین و تست هیدرولیز نشاسته جهت تشخیص قطعی باکتریها استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که فلور باکتریایی و درصد آنها در ماهی قزل آلای رنگین کمان شاملEdwardsillate sp. (8%), Cirobacrer sp. (10%), Shewanella sp. (30%), Hawmophilus sp. (2%), Plesiomonas sp. (25%), Aeromonas sp. (25%) میباشد. فلور غالب با احتمال پروبیوتیکی شامل باکتریهای Shewanella sp.، Plesiomonas sp.، Aeromonas sp. میباشد.
AbstractThis research conducted for recognition of dominant bacterial flora of rainbow trout gut. 20 fingerlings of trout with average weight of 2gr, prepared by Isfahan Fisheries Authority in last winter. The stock of fish reared isolation tank, and during four months of rearing period, neither any disinfections nor antibiotic agents have been used. The temperature of farming tank maintained at the range of 10 to 16. After this period, the stock of fish pocked in ewo layer bags and transported at night time to lobaratory of science and Research Unit of Azad University in Tehran. All samples of fish arrived at healthy condition to laboratory. The average weight of fish measured as 30 10g, and total length of 8-12 cm. After word, the fish disinfected by 70% alcohol, and them by the strile apparatus the gut have been removed for primary and subtractive culture. The media used for culture was N.A, M.A, TSI, SIM, and recognition of positive or negative grams carried by staining. In addition, biochemical reagents like methyl red, oxidase – catalase test, sugar fermentation test, gelatin hydrolysis test and starch hydrolysis test for final recognition of bacteria and abundance ratio is carried out. Edwardzillata sp.(8%), itrobacrer sp. (10%), Shewanella sp.(30%), Haemophilus sp.(2%), Plesiomonas sp.(25%), Aero,onas sp.(25%) Dominant bacteria of gut flora in rainbow trout showed following species; Shewanella sp., Plesioonas sp. and Aeromonaa sp.
_||_