تاثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامینهای C و E بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: ویتامین E, Acipenser ruthenus, واژههای کلیدی: ویتامین C, گلبول سفید, استرلیاد پرورشی,
چکیده مقاله :
این مطالعه بهمنظور تعیین تأثیر سطوح مختلف ویتامینهای C و E جیره بر نوسانات گلبولهای سفید خون ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) در مرکز تکثیر انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین C از نوع ال- اسکوربیل- 2- پلیفسفات (APP) و 0، 100 و 400 میلیگرم ویتامین E از نوع دی- آلفا توکوفرول در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و بهمدت 15 هفته برای پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. پس از عادتدهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 15 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به هر یک از 18 تانک در نظر گرفته شده، معرفی گردید. ماهیان روزانه بهمیزان 3 درصد وزن تر بدنشان مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان آزمایش تعداد 3 عدد ماهی از هر تانک بهصورت تصادفی انتخاب شده و مورد خونگیری قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش (هفته پانزدهم) نتایج بهدست آمده از آنالیز نمونههای خون نشاندهنده وجود اختلاف معنیدار آماری در شاخص گلبولهای سفید خون و در بین گلوبولهای سفید، مونوسیت، لنفوسیت و نوتروفیل بود (05/0>P). بیشترین تعداد گلبولهای سفید خون در هفته پانزدهم در تیمار 400C 100E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 6) و کمترین تعداد در تیمار 400C 400E میلیگرم بر کیلوگرم (جیره 9) مشاهده شد. اندازهگیری و شمارش افتراقی سلولهای خونی سفید نشان داد که بیشترین تعداد مونوسیت در تیمار 0Cج0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 0C 100E میلیگرم بر کیلوگرم و 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد لنفوسیت در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم، بیشترین تعداد در تیمار 400C400E میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین تعداد در تیمار 100C0E میلیگرم بر کیلوگرم شمارش گردید. بررسی نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از ویتامینهای C و E در جیره غذایی میتواند بر نوسانات گلوبولهای سفید ماهی استرلیاد پرورشی تأثیرگذار باشد.
Abstract[1]This study was conducted to determine the different levels of dietary vitamin C and vitamin E on WBC fluctuations of sterlet (Acipenser ruthenus) in Dr. Dadman International Sturgeon Research Institute. Nine diets supplemented with a combination of 0, 100 and 400 mg/kg vitamin C, L-ascorbyl-2-polyphosphate (APP), and 0, 100 and 400 mg/kg vitamin E, D-alpha- tocopherol, were fed to sterlet in 2 replicates for 15 weeks. Fifteen fish with the average weight of 350.92±14.28 were distributed to each of 18 tanks after adaptation with experimental diet. The fish were fed 3% of body weight per day. Blood samples were obtained from three fish of each tank at the end of the experiment. The results of blood samples at the end of 15th week revealed a significant difference between WBC and monocytes, lymphocytes and neutrophils (P<0.05).The highest and the lowest WBC count was observed in fish fed with diets containing 100 mg kg1- vitamin E and 400 mg kg1- vitamin C (diet 6) and fish fed with 400 mg kg1- vitamin E and 400 mg kg1- vitamin C (diet 9), respectively. Also, the highest monocytes, lymphocytes and neutrophils were observed in fish fed with diets containing 0 mg kg1- vitamin E and 0 mg kg1- vitamin C (diet 1), 0 mg kg1- vitamin E and 100 mg kg1- vitamin C (diet 2) and 400 mg kg1- vitamin E and 400 mg kg1- vitamin C (diet 9), respectively. On the other hand, the lowest monocytes, lymphocytes and neutrophils were observed in fish fed with diets containing 100 mg kg1- vitamin E and 0 mg kg1- vitamin C (diet 4), 400 mg kg1- vitamin E and 400 mg kg1- vitamin C (diet 9) and 0 mg kg1- vitamin E and 100 mg kg1- vitamin C (diet 2), respectively.
_||_