جداسازی، شناسایی و ارزیابی تولید صمغ زانتان توسط زانتوموناس کامپستریس جدا شده از برگ های درختان لیمو
محورهای موضوعی : میکروب شناسی محیطیصبا امیری کجوری 1 , زهیر حشمتی پور 2 , اسمعیل قربانعلی نژاد 3
1 - کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
2 - استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
3 - مربی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
کلید واژه: 16S rRNA, صمغ زانتان, برگ درخت لیمو ترش, زانتوموناس,
چکیده مقاله :
سابقه و هدف: صمغ زانتان یک هتروپلی ساکارید خارج سلولی است و توسط باکتری های جنس زانتوموناس که برای تعداد زیادی از گیاهان به عنوان آفت محسوب می شوند، سنتز می گردد. این مطالعه با هدف جداسازی و تشخیص سویه زانتوموناس از برگ های درختان لیمو ترش و تولید صمغ زانتان در آنها انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی برگ های درختان لیموترش آلوده به شانکر باکتریایی انجام گرفت. جداسازی عامل بیماری با استفاده از محیط کشت YDC انجام شد. کلنی های به دست آمده با کلنی های زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 از نظر خصوصیات مورفولوژیکی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تولید صمغ زانتان از محیط تولید صمغ استفاده شد. به منظور شناسایی نهایی باکتری جداسازی شده از روش 16S rRNA استفاده گردید. یافته ها: در این مطالعه یک سویه جدید زانتوموناس کامپستریس به نام saba.ton شناسایی و با شماره دسترسی KF706548.1 در بانک ژن ثبت گردید. میزان تولید صمغ زانتان این جدایه در محدودهg/100ml 1.5-0.081 گزارش گردید. نتیجه گیری: در این مطالعه یک سویه جدید از باکتری زانتوموناس جداسازی گردید. این سویه به عنوان یک سویه بومی ایران بدون بهینه سازی شرایط رشد دارای توان بالقوه ای در تولید صمغ زانتان بود.
Background & Objectives: Xanthan gum is a Heteropolysaccharide at the external cell of Xanthomonas, which acts as toxin for other plants. This study aimed to isolate and identify the Xanthomonas strain from leaves of lemon trees and to evaluate its ability in production of Xanthan gum. Materials & Methods: This cross-sectional study was performed on the leaves of lemon trees infected to bacterial canker. The strain was isolated on YDC medium. The morphological characteristics colonies were compared with the colonies of Xanthomonas campestris PTCC 1473. Xanthan gum was produced in especial medium. A 16S rRNA procedure used to confirm the identity of strains. Results: In this study a new strain of Xanthomonas campestris was isolated and was called as saba.ton. This strain was recorded in the gene bank with access number KF706548.1. The amount of Xanthan production was obtained 0.081 to 1.5 g/100 ml. Conclusion: In this study a new strain of Xanthomonas campestris was isolated. This strain was identified as an Iranian local strain which is potentially able to produce Xanthan gum without any optimization.