طراحی مدل دینامیکی ساختار و فرایندهای کسب و کار شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در افق1406
محورهای موضوعی : آینده پژوهیفائزه قنادزاده 1 , شمس السادات زاهدی 2 * , محمد منتظری 3
1 - دانشجوی دکتری رشته مدیریت صنعتی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - استاد، گروه مدیریت، دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سیرجان، ایران
3 - استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
کلید واژه: ساختار, فرایندهای کسب و کار, پویایی سیستم.,
چکیده مقاله :
زمینه: امروزه فرایندهای کسب و کار، کلید موفقیت هر سازمان می باشند. بنابراین داشتن یک رویکرد مدیریت فرایند کسب و کار قوی در سازمان ها حایز اهمیت است. لذا این تحقیق با هدف پاسخ به این سوال که آیا میتوان مدل دینامیکی متشکل از ساختار و فرایند کسب و کار در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تدوین نمود؟ چگونه؟، انجام می گیرد. هدف: هدف اصلی پژوهش، طراحی مدل پویا ساختار و فرایند های کسب و کار در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با استفاده از رویکرد آینده پژوهی می باشد. روشها: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی می باشد و از حیث ماهیت و روش، توصیفی از نوع علی است. ابتدا با مرور ادبیات، متغیرهای اصلی شناسایی و مدل سازی پویایی های سیستم، در قالب حلقه های علّی در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، در یک افق زمانی 10 ساله تدوین گردیده، سپس با طراحی مدل اصلی و در قالب نمودار انباشت جریان، تکمیل و در نرم افزار ونسیم شبیه سازی شد. یافتهها: یافتههای پژوهش نشان میدهد که سناریوهای بهبود موجب پایدارتر شدن فرایند کسب و کار در معدن میگردد. نتایج بدست آمده از اجرای این سناریوها نشان از بهبود پایداری در فرایند کسب و کار میدهد. نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که مدل پویای پیشنهاد شده می تواند به عنوان روش قوی و انعطاف پذیر برای شبیه سازی ساختار و فرایند کسب و کار در معادن به منظور یافتن علل ریشه ای کاهش سود و بهبود آن استفاده شود.
زمینه: امروزه فرایندهای کسب و کار، کلید موفقیت هر سازمان می باشند. بنابراین داشتن یک رویکرد مدیریت فرایند کسب و کار قوی در سازمان ها حایز اهمیت است. لذا این تحقیق با هدف پاسخ به این سوال که آیا میتوان مدل دینامیکی متشکل از ساختار و فرایند کسب و کار در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تدوین نمود؟ در صورت پاسخ مثبت، این مدل چگونه است؟، انجام می گیرد. هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر، طراحی مدل پویا ساختار و فرایند های کسب و کار در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با استفاده از رویکرد آینده پژوهی می باشد. روشها: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی می باشد و از حیث ماهیت و روش، توصیفی از نوع علی است. یافتهها: یافتههای پژوهش نشان میدهد که سناریوهای بهبود موجب پایدارتر شدن فرایند کسب و کار در معدن میگردد. نتایج بدست آمده از اجرای این سناریوها نشان از بهبود پایداری در فرایند کسب و کار میدهد. و مناسبترین راه حل برای فائق آمدن بر مشکلات فرآیندی سازمان ها، استفاده از سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار قوی است. نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که مدل پویای پیشنهاد شده می تواند به عنوان روش قوی و انعطاف پذیر برای شبیه سازی ساختار و فرایند کسب و کار در معادن به منظور یافتن علل ریشه ای کاهش سود و بهبود آن استفاده شود.