بررسی روش های مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و شیرین بر درصد و عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب روغن آفتابگردان
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییحمید مظفری 1 , حسین حسن پور درویشی 2
1 -
2 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: به منظور بررسی اثر روش های مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و شیرین بر درصد و عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه آفتابگردان، آزمایشی در سال 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس اجراء گردید. مواد و روشها: این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و 4 تیمار شامل چهار سطح آبیاری تلفیقی به صورت تیمار 1: (25 درصد آب شور و 75 درصد آب شیرین)، تیمار 2: (50 درصد آب شور و 50 درصد آب شیرین)، تیمار 3: (75 درصد آب شور و 25 درصد آب شیرین) و تیمار 4: (100 درصد آب شیرین به عنوان شاهد) اجراء گردیده است. یافتهها: نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که بین تیمارها از نظر درصد و عملکرد روغن در سطح یک درصد اختلاف معنیدار وجود دارد و تیمار شماره 3 با 80/49 درصد بیشترین درصد روغن و تیمار شماره 4 با 1659 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد روغن را به خود اختصاص داد. نتیجهگیری: از نظر ترکیب اسیدهای چرب هیچگونه اختلاف معنیداری بین روش های مختلف آبیاری وجود ندارد. واژههای کلیدی: آبیاری تلفیقی، آب شور، آفتابگردان، اسیدهای چرب، درصد و عملکرد روغن