تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس درمنطقه ایلخچی به روش الیزا
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذایی
1 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: بروسلوز یک بیماری مشترک است که توسط باکتری گرم منفی از جنس بروسلا ایجاد میشود. این باکتری در اغلب حیوانات و انسان بیماریزا میباشد. بیماری بروسلوز به راحتی از طریق شیر خام آلوده انتقال مییابد. علیرغم کنترل این بیماری در اغلب کشورها، بیماری در ایران بصورت اندمیک مشاهده میگردد. انتقال باکتری بروسلا از حیوانات آلوده به انسان در اثر تماس شغلی و یا مصرف فرآوردههای دامی آلوده بخصوص شیر، خامه و پنیر تازه اتفاق میافتد. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان شیوع آلودگی شیر خام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی (واقع در جنوب غرب تبریز) بود. مواد و روشها: برای این مطالعه 50 نمونه شیر خام گاو از مراکز جمع آوری شیر منطقه ایلخچی از مهرماه لغایت آذر ماه 1388 بصورت تصادفی خوشهای اخذ گردید. بر روی نمونهها تست حلقهای شیر با آنتی ژن بروسلا آبورتوس تولیدی توسط موسسه سرم و واکسن سازی رازی و تست الیزا با کیت تشخیصی وجود بروسلا آبورتوس در شیر، تهیه شده توسط شرکت پورکو فرانسه انجام گرفت. یافتهها: آلودگی با باکتری بروسلا آبورتوس در 5 نمونه (10%) شیر خام مشاهده گردید. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به نظر میرسد که این میزان آلودگی در منطقه ایلخچی بالا میباشد و لازم است برنامهریزی دقیق و متناسبی برای کنترل آن صورت پذیرد. واژههای کلیدی: الیزا، ایلخچی، بروسلا آبورتوس، شیر خام