مقایسه تأثیر عصاره سیر و جنتامایسین روی بیان ژن بیوفیلم icaA در Staphylococcus aureus
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسمفاطمه کرمی 1 , هادی حبیب اللهی 2 , محمد رضا صفری مطلق 3
1 - دانشآموخنه کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2 - استادیار گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
3 - دانشیار گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
کلید واژه: Staphylococcus aureus, بیوفیلم, عصاره سیر, جنتامایسین, ژن icaA,
چکیده مقاله :
در این پژوهش، تأثیر عصاره سیر و مقایسه آن با آنتیبیوتیک جنتامایسین روی سه سویه از باکتریهای S. aureus بر اساس روش آنتیبیوگرام و آزمون MIC مورد سنجش قرار گرفت که نتایج آن تأیید کننده تأثیر ضد استافیلوکوکی عصاره سیر و اثر همافزایی آن با آنتیبیوتیک جنتامایسین است. بر اساس آزمون فنوتیپی، اثر عصاره سیر و جنتامایسین بهتنهایی و توأم با هم بر کاهش میزان تولید بیوفیلم در این باکتری ارزیابی و اثبات شد. وجود ژن icaA در سویههای مورد مطالعه توسط PCR به اثبات رسید و با استفاده از تکنیک Real time PCR، میزان بیان ژن icaA تحت تیمار عصاره سیر، جنتامایسین و تیمار توأمان سیر و جنتامایسین نسبت به نمونههای بدون تیمار مورد مطالعه قرار گرفت. در مورد سویه استاندارد، جنتامایسین و عصاره سیر به ترتیب باعث کاهش 59 درصدی و 64 درصدی بیان ژن icaA شدند و استفاده توأم این دو ماده، بیان این ژن را به حدود 25 درصد نمونه کنترل کاهش داد به عبارت دیگر منجر به کاهش 75 درصدی بیان این ژن گردید. این تیمارها در مورد سویه های پاتوژن نیز تأثیر زیادی بر کاهش بیان icaA نشان دادند به طوری که استفاده همزمان عصاره سیر و جنتامایسین توانست بیان این ژن را به 11 درصد نمونه بدون تیمار کاهش دهد و به عبارتی منجر به کاهش 89 درصدی بیان icaA گردد. نتایج تمام این آزمونها حاکی از تأثیر مطلوب عصاره سیر در مقابل باکتری S. aureus بود.
In this study the effect of garlic extract and its comparison with gentamicin antibiotic on three strains of S. aureus bacteria was evaluated based on antibiogram method and MIC test, the results of which confirm the anti-staphylococcal effect of garlic extract and its synergistic effect with gentamicin antibiotic. Based on phenotypic test, the effect of garlic extract and gentamicin alone and together on reducing the production of biofilm in this bacterium was evaluated and proven. The presence of icaA gene in the studied strains was confirmed by PCR and using Real time PCR technique, the expression of icaA gene under the treatment of garlic extract, gentamicin and the combined treatment of garlic and gentamicin compared to the untreated samples was studied. For the standard strain, gentamicin and garlic extract reduced icaA gene expression by 59% and 64%, respectively, and combined use of these two substances reduced the expression of this gene by about 25% compared to the control sample. In other words, it led to a 75% reduction in the expression of this gene. In the case of pathogenic strains, these treatments also showed a significant effect on reducing icaA expression, so that the simultaneous use of garlic extract and gentamicin could reduce the expression of this gene to 11% of the untreated sample. In other words, it leads to an 89% reduction in icaA expression. The results of all these tests showed the favorable effect of garlic extract against S. aureus.
_||_