بهینهسازی استخراج روغن هسته خرما در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی
محورهای موضوعی : شیمی تجزیهمسعود کاظمی 1 * , صالح عبدالحسینی 2
1 - استادیار شیمی کاربردی، گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران
کلید واژه: بهینهسازی, خرما, Phoenix dactylifera, هسته خرما, استخراج روغن,
چکیده مقاله :
در این پژوهش شرایط استخراج روغن از هسته 15 گونهی خرمای استانهای متفاوت ایران در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. بازده استخراج روغن از هسته خرما در مقیاس آزمایشگاهی، 6/2 تا 13/2% با میانگین حدود 9/5% به دست آمده است. شرایط بهینه لازم در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی با استفاده از حلال پترولیوم اتر، بهدست آمد. بازده استخراج روغن در مقیاس نیم صنعتی 6/6% بهدست آمد.