در این تحقیق، سنتز بیولوژیکی نانو ذرات نقره با استفاده از قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس در آزمایشگاه بیوشیمیایی دانشگاه آزاد اسلامشهر انجام شده است و سپس، سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده مورد بررسی قرار گرفت. برای اینکار، ابتدا قارچ Aspergillus Fumigat چکیده کامل
در این تحقیق، سنتز بیولوژیکی نانو ذرات نقره با استفاده از قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس در آزمایشگاه بیوشیمیایی دانشگاه آزاد اسلامشهر انجام شده است و سپس، سمیت سلولی و خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده مورد بررسی قرار گرفت. برای اینکار، ابتدا قارچ Aspergillus Fumigatus بر روی محیط های کشت سابوراد دکستروز براث کشت داده شد و بعد از کشت، سوپرناتانت حاصل از کشت، در معرض محلول نیترات نقره با غلظت نهایی 1 میلی مولار قرار گرفته است و نانو ذرات نقره سنتز شدند. سنتز و ویژگی های نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره قارج با روش های مختلفی از جمله اسپکتروفتومتری، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی گذاره مورد تایید قرار گرفت. سپس بررسی سمیت محلول ها با روش MTT بررسی شد. نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر نشان می دهد که نانوذرات نقره سنتز شده به شکل کروی می باشد و اندازه نانوذرات بطور متوسط بین 5 تا 40 نانومتر است. در این تحقیق، همچنین IC50 آنتی اکسیدانی 06/0 و IC50 سمیت سلولی 68/70 به دست آمد. چاهک IC50 سمیت سلولی و آنتی اکسیدانی یکسان بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نانو ذره ی تولید شده در این پژوهش از ویژگی آنتی اکسیدانی خوبی برخوردار می باشد.
پرونده مقاله
چکیده هدف از نگارش این مقاله، بررسی نقش محصولات تراریخته در راستای سلامت انسان بود. در این مقاله، که با تکیه بر مطالعات انجام شده در گوشه و کنار جهان پهناور گردآوری شده به نقش تقویت زیستی محصولات گیاهی، غذاهای کاربردی تراریخته و داروهای زیستی حاصل از این گیاهان پرداخته چکیده کامل
چکیده هدف از نگارش این مقاله، بررسی نقش محصولات تراریخته در راستای سلامت انسان بود. در این مقاله، که با تکیه بر مطالعات انجام شده در گوشه و کنار جهان پهناور گردآوری شده به نقش تقویت زیستی محصولات گیاهی، غذاهای کاربردی تراریخته و داروهای زیستی حاصل از این گیاهان پرداخته شده است. نتیجه بدست آمده حاکی از فایده و اثر انکارناپذیر این محصولات بر پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات جسمی میباشد. با به کارگیری راهبردهای مناسب و ایجاد زمینههای لازم برای این صنعت، میتوان از این صنعت بهرهمند شد و گامی به سو ی تولید فناوری، اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی برداشت. گیاهان تراریخته (دستکاری ژنتیکی شده) به طور وسیعی در سراسر جهان گسترش یافته اند. شاید کشت و کار این گیاهان در کوتاه مدت وسوسهانگیز باشد، اما تاثیرات آنها بر محیط زیست و سلامت انسان در دراز مدت در هالهای از ابهام است. متاسفانه بیش از یک دهه است که گیاهان تراریخته بدون هیچ برچسبی و رعایت پروتکل کارتا هنا وارد سبد غذایی ایران شده است. با توجه به وضعیت مبهم تراریختهها و به خطر انداختن کشت ارگانیک و صادرات ایران به نظر میرسد که نباید در کشت آنها شتابزدگی کرد. با رهاسازی تراریخته ها در مزارع و فرار ژن دیگر راه برگشتی به عقب نخواهد بود.
پرونده مقاله
تعدادی از گیاهان زینتی از جمله لالهی واژگون، شمشاد خزری، سوسن چلچراغ، سرخدار و برخی ارکیدها در معرض خطر انقراض قرار دارند. بنابراین، توسعهی سریع رویکردهایی برای حفظ و نگهداری درازمدت این گونهها ضروری بهنظر میرسد. بسیاری از این گیاهان در بانکهای بذر و یا بهعنوان گ چکیده کامل
تعدادی از گیاهان زینتی از جمله لالهی واژگون، شمشاد خزری، سوسن چلچراغ، سرخدار و برخی ارکیدها در معرض خطر انقراض قرار دارند. بنابراین، توسعهی سریع رویکردهایی برای حفظ و نگهداری درازمدت این گونهها ضروری بهنظر میرسد. بسیاری از این گیاهان در بانکهای بذر و یا بهعنوان گیاهان زنده در شرایط طبیعی، نگهداری میشوند. این روشهای نگهداری؛ غیرقابل اطمینان، سخت و هزینهبر هستند. بنابراین، رویکردهای درونشیشهای بهعنوان روشهای مکمل، ابزار مهمی برای حفاظت خارج از محل طبیعی ژرمپلاسم گیاهان در نظر گرفته میشوند. امروزه، حفاظت ژرمپلاسم گیاهان زینتی با فنون نوآورانه بهویژه با فناوری تولید بذر مصنوعی، انجام میشود. در ذخیرهی رشد آهسته، واکشتهای دورهای کاهش مییابند. حفاظت انجمادی، ذخیرهی ریزنمونهها در دمای بسیار پایین (ازت مایع، 196- درجهی سانتیگراد) است. در سالهای اخیر چندین روش حفاظت انجمادی بر اساس شیشهایکردن محلول درونسلولی از جمله کپسولهکردن-شیشهایکردن، قطرهای-شیشهایکردن و استفاده از صفحات انجمادی آلومینیومی (نوع V و D) توسعه یافته است. امروزه، پرکاربردترین روش حفاظت انجمادی، کپسولهکردن-آببرداری است. در آینده؛ فنون ترکیبی، نگهداری DNA، بررسی ثبات ژنتیکی گونههای منجمدشده بهویژه کایمرها، انجماد درمانی و یافتن رویکردهای ساده، قابل اعتماد و ارزان و باززایی راحتتر ریزنمونههای نگهداریشده، بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت. مطالعهی زیادی روی نگهداری ژرمپلاسم گیاهان زینتی بهویژه گیاهان زینتی کمیاب و در حال انقراض انجام نشده است. بنابراین، هدف این مقالهی مروری، بررسی فنون مختلف حفاظت درونشیشهای و حفاظت انجمادی و استفاده از آنها برای ذخیره، اصلاح و مبادلهی منابع ژنتیکی گیاهان زینتی بهویژه گیاهان زینتی در حال انقراض است.
پرونده مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر صفات رشدی، رنگیزههای فتوسنتزی و میزان اسانس نعناع فلفلی تحت تنش کمبود آب، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل تنش کمبود آب در چهار سطح (90 (شاهد)، 75، 45 و 25 درصد ظرف چکیده کامل
بهمنظور بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر صفات رشدی، رنگیزههای فتوسنتزی و میزان اسانس نعناع فلفلی تحت تنش کمبود آب، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل تنش کمبود آب در چهار سطح (90 (شاهد)، 75، 45 و 25 درصد ظرفیت زراعی) و سالیسیلیک اسید در دو سطح (صفر (شاهد) و 60 پی پی ام) بود. صفات مورد ارزیابی شامل ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی، طول شاخه فرعی، تعداد گره، وزن تر و خشک بوته، وزن تر و خشک ریشه، محتوای کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئیدها، درصد و عملکرد اسانس بود. . نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که اثر تنش خشکی بر صفات مورد مطالعه در سطح احتمال آماری یک درصد معنیدار بود. اثر متقابل تنش خشکی در اسید سالیسیلیک برای صفات طول شاخه فرعی، وزن تر و خشک بوته، محتوای کلروفیل a، b، و کل، درصد و عملکرد اسانس معنیدار بود. تنش کمبود آب موجب کاهش تمامی صفات به جز وزن تر و خشک ریشه شد و کاربرد اسید سالیسیلیک موجب کاهش اثرات تنش کمبود آب شده بهطوری که بالاترین مقدار این صفات از 60 پی پی ام اسید سالیسیلیک بهدست آمد. با توجه به اثرات متقابل بیشترین مقدار درصد و عملکرد اسانس از تیمار90 درصد ظرفیت زراعی و کاربرد اسید سالیسیلیک حاصل گردید. در مجموع کاربرد این هورمون سبب بهبود خصوصیات کمی و کیفی نعناع فلفلی تحت تنش کمبود آب گردید.
پرونده مقاله
پژوهش جهت بررسی تغییرات برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک آویشن با کاربرد اسیدهیومیک و اسیدفولویک، بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه واحد گیاه، در مجموع 63 واحد آزمایشی اجرا گردید. تیمارها شامل اسیدهیومیک و اسیدفولویک با سه سطح 25،50 چکیده کامل
پژوهش جهت بررسی تغییرات برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک آویشن با کاربرد اسیدهیومیک و اسیدفولویک، بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه واحد گیاه، در مجموع 63 واحد آزمایشی اجرا گردید. تیمارها شامل اسیدهیومیک و اسیدفولویک با سه سطح 25،50 و 100 میلیگرم در لیتر بود. محلولپاشی گلدانها با ترکیبات مورد نظر نیز سه مرتبه در طی سه هفته صورت گرفت. نمونهبرداری و ارزیابی صفات حدود دو هفته پس از آخرین محلولپاشی انجام شد. صفات مورد ارزیابی نیز شامل وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، محتوی کلروفیل کل برگ، میزان پروتئین یرگ ، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، میزان آهن و میزان نیتروژن بود. نتایج نشان داد که تیمار اسیدهیومیک 100 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را بهبود صفاتی مانند وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه، میزان نیتروژن، میزان پروتئین و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و تیمار اسیدفولویک 100 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را در بهبود محتوای کلروفیل کل برگ و میزان آهن داشت. با توجه به نتایج این تحقیق، کاربرد اسید هیومیک و اسید فولویک را می توان در کشت و کار و پرورش گیاه داروئی و ادویه ای آویشن شیرازی توصیه نمود.
پرونده مقاله
استفاده از کودهای شیمیایی نیتروژن، علیرغم افزایش عملکرد محصولات کشاورزی باعث صدمه جدی به محیط زیست میشود، لذا لزوم دستیابی به کودهای زیستی بیش از پیش احساس میشود. با توجه به اینکه سویههای باکتری بومی توان ماندگاری بیشتری داشته و کارایی بهتری دارند، تحقیق حاضر بر روی چکیده کامل
استفاده از کودهای شیمیایی نیتروژن، علیرغم افزایش عملکرد محصولات کشاورزی باعث صدمه جدی به محیط زیست میشود، لذا لزوم دستیابی به کودهای زیستی بیش از پیش احساس میشود. با توجه به اینکه سویههای باکتری بومی توان ماندگاری بیشتری داشته و کارایی بهتری دارند، تحقیق حاضر بر روی 95 جدایه باکتری همزیست با گیاه عدس موجود در کلکسیون میکروبی موسسه تحقیقات خاک و آب انجام شد. آزمون کارآیی همزیستی به همراه تست آلودهسازی گیاه با باکتری صورت گرفت. بذرهای عدس رقم بیلهسوار در لولههای آزمایش حاوی محلول غذایی فاقد منبع نیتروژن و آگار،کشت و در سه تکرار با هریک از جدایههای باکتری تلقیح شد. سپس گیاهان در گلخانه قرار گرفتند و پس از گذشت 2 ماه وزن خشک اندام هوایی، طول ساقه، تعداد گره اندازهگیری و کارآیی همزیستی جدایهها با استفاده از وزن خشک اندام هوایی محاسبه شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تیمارهای باکتریایی بر روی وزن خشک و طول اندام هوایی، تعداد گره تشکیل شده در ریشه و کارآیی همزیستی در سطح یک درصد تأثیر معنیدار داشت. تمام جدایههای باکتری توانایی ایجاد گره بر روی گیاه عدس داشتند. 3/87 درصد از جدایههای استفاده شده، کارآیی همزیستی خیلی خوب و خوب و 7/12 درصد همزیستی متوسط و ضعیف داشتند. جدایههایBK11-1 و GL10-1با کارآیی همزیستی 4/250 و 16/247 دارای بیشترین کارایی همزیستی بودند. با در نظر گرفتن پراکندگی استانی، 19 جدایه که تأثیر بیشتری در وزن خشک اندام هوایی و کارآیی همزیستی داشتند، بهعنوان جدایه برتر انتخاب شدند.
پرونده مقاله