بررسی شدت اثر تنش های محیط بر روی رشد ، پروفایل پروتئینی و ویژگیهای بیوشیمیایی سودوموناس آئروژینوزا ATCC 27853
محورهای موضوعی : Biotechnological Journal of Environmental Microorganismsآزیتا تیشه یار 1 , محمد فائزی قاسمی 2 , نور امیر مظفری 3
1 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ،واحد لاهیجان ،دانشگاه آزاد اسلامی ، لاهیجان، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه ،واحد لاهیجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، لاهیجان، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی ،دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران ، ایران
کلید واژه: تنش , پروفایل پروتئینی , ویژگیهای بیوشیمیایی, سودوموناس آئروژینوزا 27853 ATCC,
چکیده مقاله :
سودوموناس آئروژینوزا عامل اصلی عفونتهای بیمارستانی و مقاوم به اکثر آنتیبیوتیکها است. این مطالعه باهدف بررسی تأثیر شرایط مختلف تنش بر رشد، مشخصات پروتئینی و ویژگیهای بیوشیمیایی این باکتری انجام شد. سلولهای 27853 Pseudomonas aeruginosa ATCC در فاز لگاریتمی در معرض تنشهای متفاوت مانند غلظت سوکروز، اتانول، اسید، فشار اسمزی و CoCl2 قرار گرفتند. پس از هر شرایط تنش، رشد و بقای سلولهای باکتری تعیین شد. مشاهدات میکروسکوپی تغییرات مورفولوژی را در شرایط مختلف تنش نشان داد. 27853 P. aeruginosa ATCC تا 3 pH ،;(V/V) % 55اتانول و;CoCl2;را تا;(W/V) %7 تحمل کرد ولی فراتر از این مقادیر، باکتری توانایی خود را برای زنده ماندن از دست داد. حداکثر تحمل به سوکروز حدود 35 درصد (W/V) بود. نتایج نشان داد که شرایط تنشهای مختلف نمیتواند بر ویژگیهای اصلی بیوشیمیایی تأثیر بگذارد. تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی سلولهای; P. aeruginosa ATCC 27853که در معرض شرایط تنش مختلف قرار گرفتند، تغییرات گستردهای را در مورفولوژی سلولها نشان داد. علاوه بر این، پس ازتیمار با تنشهای مختلف، تغییرات قابلتوجهی در الگوی کلی پروتئین P. aeruginosa 27853;براساس تجزیهوتحلیل SDS-PAGE مشاهده شد. میتوان نتیجه گرفت که تنشهای شدید محیطی تأثیرات زیادی بر الگوی رشد، ویژگیهای فنوتیپی والگوی پروتئین این باکتری;دارد. اگر تنشها بهیکباره ایجاد شوند، باعث مرگ میشوند، اما اگر بهآرامی تحت تأثیر قرار گیرند و برای مدت طولانیتر، اکثر باکتریها قادر خواهند بود قسمتهای آسیبدیده را ترمیم کنند و رشد دوباره از سر گرفته شود.
Pseudomonas aeruginosa is the main cause of nosocomial infections, and is resistant to most antibiotics, this study aimed to evaluate the effects of different stress conditions on growth, the protein profile, and biochemical characteristics of this bacterium. The cells of P. aeruginosa ATCC 27853 in the logarithmic phase were exposed to different stress factors such as sucrose concentration, ethanol, acid, osmotic pressure, and CoCl2. Following each stress condition, the growth and the survival of bacterial cells were determined. Microscopic observation showed morphological changes in different stress conditions. P. aeruginosa ATCC 27853 tolerated up to pH 3, 55% (V/V) ethanol, and CoCl2 up to 7% (W/V), and beyond these amounts, the bacterium lost its ability to survive. Maximum tolerance to sucrose was about 35% (W/V). The results showed that different stress conditions could not effect on the main biochemical characteristics of P. aeruginosa ATCC 27853. Scanning electron microscopy of the cells exposed to different stress conditions showed wide changes in the morphology of cells. In addition, upon treatment of different stresses, significant changes were observed in the protein profile of P. aeruginosa ATCC 27853 according to SDS-PAGE analysis. It can be concluded that severe environmental stresses have great effects on the growth pattern, phenotypic characteristics, and protein profile of P. aeruginosa ATCC 27853. If the stresses are induced all at once, they will cause death, but if they are affected slowly and for a longer period, most bacteria will be able to repair the damaged parts, and the growth of will resume.