بررسی میزان بیان ژن و پروتئین Tau در سرم و بافت مغز رتهای مدل آلزایمر نژاد ویستار تیمار شده با سویههای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
سیده رویا حصارکی
1
(گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
مریم قبه
2
(گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
پریچهره یغمایی
3
(گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
هانیه جعفری
4
(گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
کلید واژه: پروبیوتیک, هیستوپاتولوژی, آلزایمر, ژن Tau, کلافهای نوروفیبریلاری تاو,
چکیده مقاله :
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که منجر به تحلیل تواناییهای ذهنی بیمار از جمله می گردد. تشکیل کلافه های نوروفیبریلاری در داخل نورونها که در اثر هیپرفسفریلاسیون پروتئینهای تاو ایجاد می شوند از عوامل اصلی آلزایمر میباشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی پروتئین Tau در بافت مغز و نیز سطح سرمی و بافت مغزی ژن کد کننده پروتئین تاو در رتهای مدل آلزایمری نژاد ویستار تیمار شده با سویههای جدا شده پروبیوتیک جنس لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر تخلیص شده از ماست سنتی میباشد. در این پژوهش 30 سر رت نر بالغ نژاد به طور تصادفی در 5 گروه شش تایی به شرح زیر تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه موشهای آلزایمری شده، گروه شم، گروههای تجربی اول و دوم که موشهای آلزایمری شده به ترتیب سویههای پروبیوتیک Limosilactobacillus reuteri و Bifidobacterium longum جدا شده از ماست را با دوز CFU 109 × 5/2 به مدت یک ماه دریافت نموده اند. میزان بیان ژن و پروتئین تاو با استفاده از روش های Real time PCR و هیستوپاتولوژی بررسی گردید. نتایج نشان داد که هر دو سویه به ویژه سویه Bifidobacterium longum توانستند بیان ژن پروتئین تاو را در بافت مغز و نیز در سرم خون نسبت به گروه آلزایمر کاهش دهند. همچنین هر دو سویه به ویژه سویه Bifidibacterium longum عملکرد خوبی بر مهار کلافهای نوروفیبریلاری تاو داشته است. بنابراین به نظر میرسد سویههای پروبیوتیک Limosilactobacillu sreuetri و Bifidobacterium longum موجود در ماست میتوانند کاندیدهای مناسبی جهت کاهش بیان ژن و تجمعات پروتئین تاو در بیماری آلزایمر باشند.
Alzheimer's disease is a type of brain dysfunction in which the patient's mental abilities, including memory gradually decline. The formation of neurofibrillary tangles inside neurons caused by hyperphosphorylation of tau proteins is a major cause of dementia-related diseases such as Alzheimer's. The aim of this study was to study tau protein in the brain and tau gene expression in both the serum level and brain tissue of Wistar Alzheimer's rats treated with probiotic strains of Lactobacillus and Bifidobacterium purified from yogurt. In this study, 30 adult male Wistar rats were randomly divided into 5 groups (n = 6): The control group, the group of Alzheimer's-induced rats, the Sham group, and the two experimental groups in which the Alzheimer's-induced rats received the probiotic strains Limosilactobacillus reuteri and Bifidobacterium longum at a dose of 2.5 × 109 CFU for one month, respectively. Tau gene expression and protein were analyzed by Real Time PCR and histopathology, respectively. The results of this study showed that both strains, especially Bifidobacterium longum, were able to reduce Tau gene expression in brain tissue and blood serum compared to Alzheimer's group. Also, both strains, especially Bifidibacterium longum, exhibited capability in inhibiting Tau neurofibrillary tangles. It seems that the probiotic strains Limosilactobacillu sreuetri and Bifidobacterium longum can be good candidates for reducing the Tau gene expression as well as Tau neurofibrillary tangles in Alzheimer's disease.
_||_