تهیه نانوذرات اسانهای شیرین بیان، سیر و سیاهدانه و بررسی خواص بیولوژیکی و خواص فیزیکی و شیمیایی
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیستمارال زاهدی 1 , بهناز معمارماهر 2 , نویده انرجان 3 , حامد همیشه کار 4
1 - مهندسی شیمی، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
2 - گروه مهندسی شیمی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
3 - استادیار گروه مهندسی شیمی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
4 - مرکز تحقیقات کاربردی دارو، دانشکاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز، تبریز، ایران
کلید واژه: میکروامولسیون, اسانس, شیرین بیان, آنتی اکسیدان,
چکیده مقاله :
تقاضا برای استفاده از اسانسهای گیاهان بدلیل خاصیت ضدمیکروبی به عنوان آنتیاکسیدان و ماده نگهدارنده طبیعی و طعمدهنده و عطردهنده در صنایع غذایی روبه افزایش می باشد . مشکل اساسی که وجود دارد فراریت بالا و محلولیت بسیار پایین اسانسها است. بنابراین، پراکندگی اسانسها در آب به عنوان املاح نانو، با استفاده از تکنیکهای ارائه شده در فناوری نانو، میتواند یک راه حل کارآمد برای مشکلات ذکر شده باشد. از این رو در این تحقیق، میکروامولسیونهای اسانسهای شیرین بیان، سیر و سیاهدانه با موفقیت تهیه شدند. خاصیت فیزیکی و شیمیایی، فعالیتهای آنتی اکسیدانی، فعالیتهای ضد باکتریایی میکروامولسیونهای تهیه شده مورد بررسی قرار گفت. نتایج میکروبی و کدورت نشان داد که کاهش اندازه ذرات اسانسها در محدودهی نانوامولسیونی با استفاده از سامانههای میکروامولسیونی میتواند ویژگیهای ضد باکتری و آنتی اکسیدانی آنها را افزایش دهد. از آنجا که کدورت میکروامولسیونها شاخص خوبی برای اندازه یا پایداری فیزیکی آنهاست. لذا پایداری نیز با کاهش اندازه ذرات، افزایش یافت. بنابراین هدف از این کار تهیه نانوذرات اسانس شیرین بیان، سیر و سیاهدانه و بررسی خاصیت فیریکی، شیمیایی، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بود.
Plant essential oils are important in the food industry due to their antimicrobial properties as antioxidants and natural preservatives, as well as flavorings and aromatizers. The main problem is the high volatility and very low solubility of essential oils. Therefore, the dispersion of essential oils in water as nanomaterials, using the techniques presented in nanotechnology, can be an effective solution to these problems. Therefore, in this study, microemulsions of licorice, garlic and fennel essential oils were successfully prepared. Physical and chemical properties, antioxidant activities, antibacterial activities of the prepared microemulsions were investigated. Microbial and turbidity results showed that reducing the particle size of essential oils in the nanoemulsion range using microemulsion systems could increase their antibacterial and antioxidant properties. Because the turbidity of microemulsions is a good indicator of their size or physical stability. Therefore, the stability also increased with decreasing particle size. Therefore, the aim of this work was to prepare licorice, garlic and fennel essential oil nanoparticles and to investigate their physical, chemical, antimicrobial and antioxidant properties.
_||_