فهرست مقالات پریسا بهلولی


  • مقاله

    1 - اثرات ضد میکروبی پلاسمای سرد بر روی باکتری بیماری زای سالمونلا انتریتیدیس موجود بر روی پوسته تخم مرغ
    علوم غذایی و تغذیه , شماره 68 , سال 17 , پاییز 1399
    مقدمه: تکنولوژی پلاسمای سرد یا پلاسمای غیر حرارتی یکی از روش های فرآوری مواد غذایی می باشد که برای غیر فعال سازیمیکروارگانیسم های پاتوژن و بهبود ایمنی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. پلاسمای سرد می تواند بر غیر فعال سازی طیف گسترده ایاز میکروارگانیسم ها مؤثر باشد، چکیده کامل
    مقدمه: تکنولوژی پلاسمای سرد یا پلاسمای غیر حرارتی یکی از روش های فرآوری مواد غذایی می باشد که برای غیر فعال سازیمیکروارگانیسم های پاتوژن و بهبود ایمنی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. پلاسمای سرد می تواند بر غیر فعال سازی طیف گسترده ایاز میکروارگانیسم ها مؤثر باشد، بدون اینکه میزبان و بافت های سالم آسیب ببیند. هدف از این پژوهش ارزیابی تأثیر روش پلاسمای سرد بهصورت مستقیم برای کاهش باکتری سالمونلا انتریتیدیس موجود بر روی پوسته ی تخم مرغ، همچنین تعیین تأثیر زمان قرارگیری در معرضپلاسما و تعیین ترکیب گاز مؤثر تزریق شده می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق تأثیر تابش پلاسمای سرد اتمسفری با شدت شارش 3 لیتر بر دقیقه و گاز آرگون و آرگون حاوی 5%اکسیژن در سه زمان مختلف بر غیرفعال سازی باکتری سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: اثر تابش گاز آرگون بر روی کاهش باکتری سالمونلا انتریتیدیس در زمان های 1 ، 3 و 6 دقیقه به ترتیب 4.490 ،3.948 ، cfu/ml در سطح احتمال 1% تفاوت معنی داری را نشان دادند. همچنین اثر تابش گاز آرگون حاوی 5% اکسیژن بر روی کاهش باکتریسالمونلا انتریتیدیس در زمان های 1 ، 3 و 6 دقیقه به ترتیب 4.559 ، 4.226 و 0 cfu/ml بود که هر دو گروه تیمار سیر نزولی و معنی داریرا در سطح آماری 1% نسبت به نمونه شاهد داشتند.نتیجه گیری: داده های بدست آمده بیانگر این امر بود که تاثیرات نوع گاز، زمان تابش و اثر متقابل آنها، بر باکتری مورد آزمون (در سطحآماری0.01>P) معنی دار بودند. پرونده مقاله