فهرست مقالات فرزانه باقری


  • مقاله

    1 - اثر ضد اکسیدانی عصاره بومادران (Achillea wilhelmsii ) بر ماندگاری فیله ماهی نمک سود شده قزل الای رنگین کمان(Onchorhynchusmy kiss) طی دوره نگهداری
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 5 , سال 2 , زمستان 1401
    امروزه توجه محققین به سمت استفاده از نگهدارنده های طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی ، جلب شده است.در این مطالعه، تأثیرات عصاره گیاه بومادران بر زمان نگهداری و کیفیت ماهی قزل آلا طی دوره نگهداری بررسی شد.تیمارهای مورد مطالعه از تیمار شاهد ( فاقد هرگونه پوشش یا عمل اوری با آب چکیده کامل
    امروزه توجه محققین به سمت استفاده از نگهدارنده های طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی ، جلب شده است.در این مطالعه، تأثیرات عصاره گیاه بومادران بر زمان نگهداری و کیفیت ماهی قزل آلا طی دوره نگهداری بررسی شد.تیمارهای مورد مطالعه از تیمار شاهد ( فاقد هرگونه پوشش یا عمل اوری با آب نمک) ،تیمار نمک سود ملایم بدون پوشش عصاره، تیمار پوشش عصاره بدون عمل آوری با نمک ،تیمار نمک سود و دارای پوشش عصاره بوده است. تغییرات pH در هر تیمار، طی دوره 12 روزه نگهداری نشان داد که تا رو ششم نگهداری، تفاوت معناداری در تیمارهای آزمایشی دیده نشد لیکن با افزایش زمان در روزهای نهم و دوازدهم مقدار عددی افزایش یافت همچنین مقدار پراکسید(PV) در ماهی حاوی عصاره بومادران با گذشت زمان سیر نزولی پیدا کرد. میزان شاخص تیوباربیتیوریک اسید (TBA ) در طی زمان نگهداری به طور معنی داری در نمونه ی شاهد نسبت به نمونه تیمار نمک و عصاره افزایش یافت بطوریکه این مقدار در نمونه شاهد در پایان دوره نگهداری به بیشترین حد خود رسیده که تفاوت معناداری (p<0.05) را نسبت به نمونه ماهی حاوی عصاره و نمک نشان داد . همچنین مقدار TVN در نمونه مورد مطالعه با گذشت زمان بطور معناداری در تیمار شاهد (P<0.05) افزایش یافت از روز 6 به بعد اختلاف معناداری بین نمونه شاهد و نمونه حاوی ترکیب عصاره بومادران و نمک مشاهده شد (P<0.05) عصاره گیاه بومادران در غلظت 1% بر روی نمونه های ماهی در حفظ کیفیت مطلوب آنها و افزایش مدت زمان نگهداری تأثیر به سزایی داشت. پرونده مقاله