فهرست مقالات محمد علی شیری


  • مقاله

    1 - عوامل قبل از برداشت مؤثر در حفظ کیفیت میوه کیوی طی انبارداری
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 1 , سال 2 , بهار 1402
    میوه کیوی رقم هایوارد به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین ث، ترکیبات ‌فنلی‌، مواد معدنی و اسیدهای آلی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و همین امر باعث افزایش چشم‌گیر مصرف آن در سال‌های اخیر شده است. کیفیت میوه هم در زمان برداشت و هم در طول انبارداری کیوی به مجموعه‌ای ا چکیده کامل
    میوه کیوی رقم هایوارد به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین ث، ترکیبات ‌فنلی‌، مواد معدنی و اسیدهای آلی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و همین امر باعث افزایش چشم‌گیر مصرف آن در سال‌های اخیر شده است. کیفیت میوه هم در زمان برداشت و هم در طول انبارداری کیوی به مجموعه‌ای از عوامل مرتبط با کاشت، داشت و برداشت و همچنین عوامل پس از برداشت بستگی دارد. از جمله مهم‌ترین عواملی که در طی فصل رشدی بر کیفیت و همچنین انبارمانی میوه کیوی تأثیرگذارند می‌توان به نوع رقم، تغذیه مناسب درختان، گرده‌افشانی کامل گل‌ها، مدیریت تاج درخت، هرس تابستانه، درجه بلوغ و رسیدگی و میزان ماده خشک میوه اشاره کرد. کنترل تک تک این عوامل با در نظر گرفتن اثرات برهمکنشی آن‌ها نه تنها می‌تواند کیفیت میوه را نیز به طور مؤثر و مفیدی تحت تأثیر قرار دهد، بلکه باعث افزایش ماندگاری میوه کیوی نیز می‌گرددافزایش ماندگاری میوه کیوی نیز می‌گردد پرونده مقاله