فهرست مقالات علیرضا لادن مقدم


  • مقاله

    1 - اثر به‌کارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus)
    پژوهش های زراعی در حاشیه کویر , شماره 5 , سال 13 , زمستان 1395
    از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوند های چوبی انتقال می یابد، بنا بر این میوه ها با کمبود کلسیم مواجه می شوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد می گردد. در این تحقیق، اثر به کارگیری نیترات کلسیم بر چکیده کامل
    از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوند های چوبی انتقال می یابد، بنا بر این میوه ها با کمبود کلسیم مواجه می شوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد می گردد. در این تحقیق، اثر به کارگیری نیترات کلسیم بر ویژگی های کیفی میوه خیار ( Cucumis sativus L) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوته ها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنی دار بود. بیش ترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و به مقدار 76/3 و کم ترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و به مقدار 12/2، بیش ترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و به مقدار 74/4 و کم ترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و به مقدار 21/4، بیش ترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد به میزان 52/0 بود. کم ترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم به مقدار 336/ ، بیش ترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد به مقدار86 /0 و کم ترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیش ترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول به مقدار023/0 و کم ترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیش ترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد به مقدار 49/12 داشت و کم ترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد به مقدار 76/4 و بیش ترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصـد و روز دهم به مقدار 34/40 و کم ترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنا بر این نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت به کارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه ها دارد پرونده مقاله