-
مقاله
1 - تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در نمونههای شیر خام تولیدی استان قزوین به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالامیکروب شناسی مواد غذائی , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1393چکیده مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی حاوی سم آفلاتوکسین M1 نگرانیهای زیادی را در مصرف کنندگان ایجاد کرده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرخام تولیدی استان قزوین بود. بدین منظور تعداد 170 نمونه شیر خام از تانکرهای حمل شیر کارخانجات لبنی، دامداری چکیده کاملچکیده مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی حاوی سم آفلاتوکسین M1 نگرانیهای زیادی را در مصرف کنندگان ایجاد کرده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرخام تولیدی استان قزوین بود. بدین منظور تعداد 170 نمونه شیر خام از تانکرهای حمل شیر کارخانجات لبنی، دامداری های صنعتی، مراکز جمع آوری شیر و سایر مراکز عرضه شیر در فصل زمستان جمع آوری و از نظر میزان سم آفلاتوکسین M1 با استفاده از روش الایزا مورد سنجش و نمونههای بالاتر از 5/0 نانوگرم بر میلی لیتر توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا جهت تایید نهایی مورد بررسی قرار گرفتند. دادهها با آزمونهای آماری آنالیز واریانس و توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج مطالعه حاکی از آلودگی تمامی نمونه ها به سم آفلاتوکسین بود که از این میزان52/33 درصد نمونهها بیشتر و 48/66 درصد نمونه ها کمتر از حد مجاز استاندارد ایران (ppb 5/0) بودند. میانگین میزان سم در گاوداری های صنعتی 215/0، کارخانجات لبنی 268/0، مراکز جمع آوری شیر 734/0 و مراکز عرضه شیر 409/0 بر حسب نانوگرم در میلی لیتر مشخص گردید. بر اساس این یافتهها نظارت گسترده و دقیق بر روی مراکز تولید و عرضه شیر و فرآوردههای لبنی ضروری است. پرونده مقاله -
مقاله
2 - Evaluation of Tetracycline Antibiotic Residue in Honey Samples using ELISA and HPLCJournal of Chemical Health Risks , شماره 5 , سال 11 , پاییز 2021Honey is used worldwide due to its medicinal and nutritional properties. Antibiotics are used to treat diseases such as American foulbrood and European foulbrood or as a drug for preventing disease in the beehives. Antibiotic residues should be carefully monitored becau چکیده کاملHoney is used worldwide due to its medicinal and nutritional properties. Antibiotics are used to treat diseases such as American foulbrood and European foulbrood or as a drug for preventing disease in the beehives. Antibiotic residues should be carefully monitored because they can have adverse effects on the general health of human. In this study, the amount of tetracycline residue was measured in honey samples. A total of 80 honey samples were collected from different regions of Qazvin province, Iran. The methods used included enzyme-linked immunosorbent (ELISA) assay and high-performance liquid chromatography (HPLC). ELISA method showed that the maximum and minimum levels of tetracycline residue were 40 ppb and 1.26 ppb, respectively. The areas with values above the kit’s LOD include Takestan (14.28%), Abeyek (4.76%), and Alamot-e-gharbi (4.54%), respectively. In the Alamot-e-sharghi samples, the antibiotic values above the kit’s LOD were not found. Samples with values above the kit’s LOD in ELISA method were measured using HPLC method. According to ELISA results, of the 80 honey samples, 4 samples (5%) had antibiotic more than the highest LOD of the kit. These 4 samples were tested using HPLC method. The results of HPLC showed that out of 4 honey samples, one sample was more than 40 ppb, but 3 samples were less than 40 ppb. There is a significant difference between ELISA and HPLC (p < 0.05). If the antibiotic residue levels of tetracycline are too high in food, it can cause serious harm to the health of consumers, therefore, monitoring of antibiotics residue in food is very necessary. پرونده مقاله