فهرست مقالات ناهید جهانبازی


  • مقاله

    1 - بررسی اثر عصاره آبی گل گندم طلایی (Centaurea cyanus) بر میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی (ALT، ASTو ALP) به دنبال مسمومیت کبدی ناشی از مصرف استامینوفن در موش‌های صحرایی نر
    زیست شناسی جانوری , شماره 2 , سال 14 , تابستان 1401
    این پژوهش باهدف بررسی ااثر عصاره آبی گل گندم طلایی بر روی آسیب بافت کبدی ناشی از استامینوفن برروی موش های صحرایی نرانجام شد. 42 سر رَت نربه طور تصادفی به 7 گروه 6 تایی (گروه شاهد و 5 گروه تیمار) تقسیم شدند و شب قبل از آزمایش به مدت 16-12 ساعت گرسته نگه داشته شده و تمام چکیده کامل
    این پژوهش باهدف بررسی ااثر عصاره آبی گل گندم طلایی بر روی آسیب بافت کبدی ناشی از استامینوفن برروی موش های صحرایی نرانجام شد. 42 سر رَت نربه طور تصادفی به 7 گروه 6 تایی (گروه شاهد و 5 گروه تیمار) تقسیم شدند و شب قبل از آزمایش به مدت 16-12 ساعت گرسته نگه داشته شده و تمام گروه ها به مدت 5 هفته هر روز میزان 600 میلی گرم/ کیلوگرم استامینوفن را به روش خوراکی دریافت کردند.طی مدت آزمایش بر اساس وزن موش ها میزان 2/0 میلی لیتر از عصاره گل گندم با غلظت های 160، 180، 200، 220، 240 و 260 میلی گرم برکیلوگرم از راه خوراکی و یک ساعت بعد از دریافت دوز سمی استامینوفن دریافت نمودند. آنزیم های کبدی (AST، ALT، ALP) مورد سنجش و بافت کبد موش های مورد تیمار توسط میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. یافته های حاصل ازاین پژوهش نشان داد عصاره آبی گل گندم طلایی بر فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز اثر گذاشته و در دوز 260 نسبت به سایر گروه ها بطور معنی دار (05/0 > p) کاهش یافته است. همچنین شدت آسیب های کبدی اختلاف معنی داری را بین گروه ها نشان داد، ولی میزان آلکالان فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز اختلاف معنی داری را بین گروه های مختلف نشان نمی دهد.نتایج حاصل از پژوهش تاثیر عصاره آبی گل گندم طلایی در جلوگیری از بروز آسیب به بافت کبدی به دنبال مسمومیت کبدی ناشی از مصرف استامینوفن را اثبات کرد. پرونده مقاله