فهرست مقالات مهرنوش نوروزی


  • مقاله

    1 - بررسی ساختار ژنتیک ماهی کفال طلایی (liza aurata) در حوضه جنوبی دریای خزر (استان مازندران) با روش مولکولی میکروستلایت
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1392
    ماهی کفال طلایی(Liza aurata) از گونههای تجاری ارزشمندی است که در نواحی جنوبی دریای خزر به علت طعم خوب گوشت، متقاضای بسیاری دارد. در تحقیق حاضر 6 جایگاه میکروستلایت طراحی شده برای کفال خاکستری (Mugilc ephalus) و کفال سویی (Mugil soiuy) به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار چکیده کامل
    ماهی کفال طلایی(Liza aurata) از گونههای تجاری ارزشمندی است که در نواحی جنوبی دریای خزر به علت طعم خوب گوشت، متقاضای بسیاری دارد. در تحقیق حاضر 6 جایگاه میکروستلایت طراحی شده برای کفال خاکستری (Mugilc ephalus) و کفال سویی (Mugil soiuy) به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیت کفال طلایی از دو منطقه رامسر و فریدونکنار مورد استفاده قرار گرفت. در مجموع ٦٠ نمونه بالغ ماهی کفال جمع آوری شد. متوسط تعداد الل در هر لوکوس 25/6 بدست آمد (با دامنه ١3-5 الل در جایگاه‌های دو منطقه). هر دو منطقه نمونه‌برداری دارای الل‌های اختصاصی بودند، متوسط هتروزایگوسیتی مشاهده شده و قابل انتظار به ترتیب 394/0 و 743/0 بود. در بررسی تعادل هاردی واینبرگ (H-W) همه لوکوس‌ها به طور معنی‌داری خارج از تعادل هاردی- وینبرگ بودند. بر اساس تست AMOVA، شاخص‌های تمایز Fst ، Rst وجریان ژنی تفاوت معنی‌داری را بین جمعیت‌ها نشان داد (001/0P )، میزان Fst بر اساس فراوانی اللی 078/0 بدست آمد و همچنین میزان جریان ژنی(9/2 = Nm) محاسبه شد. این بررسی، مطالعات اولیه مبنی بر وجود جمعیت‌های متمایز ژنتیکی ماهی کفال طلایی در جنوب دریای خزر(استان مازندران) را نشان می‌دهد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - مقایسه آنالیزلاشه و پروفایل اسیدهای چرب بین قزل‌آلای رنگین کمان رودخانه‌ای، پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل‌آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) در رودخانه هراز
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 4 , سال 5 , پاییز 1396
    تحقیق حاضر با هدف تعیین ترکیب شیمیایی و پروفایل اسید‌های چرب بافت عضلانی سه گروه از آزاد‌ ماهیان رودخانه‌ای و پرورشی شامل قزل آلای رنگین کمان رودخانه‌ای و پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز(Salmo trutta fario) انجام شد. در مجموع 9 عدد ماهی قزل آلای رنگین ک چکیده کامل
    تحقیق حاضر با هدف تعیین ترکیب شیمیایی و پروفایل اسید‌های چرب بافت عضلانی سه گروه از آزاد‌ ماهیان رودخانه‌ای و پرورشی شامل قزل آلای رنگین کمان رودخانه‌ای و پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز(Salmo trutta fario) انجام شد. در مجموع 9 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای، خال قرمز و قزل آلای پرورشی از محدوده رودخانه هراز نمونه برداری شد. نمونه‌ها به حالت منجمد به آزمایشگاه منتقل، زیست سنجی سپس ترکیبات لاشه و پروفایل اسیدهای چرب با سه تکرار اندازه گیری شدند. مطابق با نتایج زیست سنجی و آنالیز لاشه (خاکستر، رطوبت، پروتئین و چربی) اختلاف معنا‌داری بین سه گروه مشاهده نشد (05/0<P).بیشترین مقدار اسید چرب اشباع (SFA) 787/0± 80/24، تک غیر اشباع (MUFA) 638/1± 03/48 و چند غیر اشباع (PUFA) 916/4± 95/45 به ترتیب در ماهی قزل آلای رودخانه‌ای، خال قرمز و پرورشی دیده شد که تفاوت معنی‌داری بین سه گروه وجود داشت (05/0>P).اما در میزان امگا 3 (ω-3)، امگا 6 (ω-6)، ایکوزاپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) بین گروه ها اختلاف معنی‌داری دیده نشد (05/0<P). همچنین نسبت ω-3/ω-6 در تمام گونه‌ها از یک بیشتر بود.بیشترین نسبت ω-3/ω-6 به ترتیب در قزل آلا پرورشی (625/0± 30/3)، قزل آلا خال قرمز (458/0± 44/2) و قزل آلا رودخانه‌ای (706/0± 36/2) مشاهده شد. در هر سه گروه مورد مطالعه، نسبت ω-3/ω-6 از مقدار توصیه شده متخصصان تغذیه بیشتر بود. بر اساس نتایج، قزل آلای رنگین کمان رودخانه‌ای، پرورشی و خال قرمز از نظر ارزش غذایی بسیار غنی هستند. پرونده مقاله