فهرست مقالات مهدی شمسایی


  • مقاله

    1 - بررسی اثرات غذای زنده و تجاری بر روی رشد و بقاء لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmotrutta caspius)
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 1 , سال 2 , بهار 1393
    طی پژوهشی 30 روزه اثرات غذای زنده و تجاری پلت بر روی رشد و بقاء لارو ماهی آزاد دریای خزر و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار غذایی و 3 تکرار بررسی گردید. تعداد لاروهای مورد استفاده در این آزمایش 120 عدد بود که تغییرات وزن، طول، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن روزانه چکیده کامل
    طی پژوهشی 30 روزه اثرات غذای زنده و تجاری پلت بر روی رشد و بقاء لارو ماهی آزاد دریای خزر و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار غذایی و 3 تکرار بررسی گردید. تعداد لاروهای مورد استفاده در این آزمایش 120 عدد بود که تغییرات وزن، طول، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن روزانه و نرخ بقا آنها مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین وزن و طول اولیه لاروها به ترتیب 13±90 میلی گرم و 5/1±23 میلی متر بود. تیمارهای ششگانه غذایی شامل تیمار(1): ناپلیوس آرتمیا تازه تخم‌گشایی شده و گاماروس تازه آسیاب شده هر کدام به نسبت 50 درصد. تیمار(2): ناپلیوس آرتمیا تازه تخم‌گشایی شده و غذای تجاری پلت هر یک به نسبت 50 درصد. تیمار(3): گاماروس تازه آسیاب شده و غذای تجاری پلت هر کدام به نسبت50 درصد. تیمار(4): غذای تجاری پلت(100درصد) تیمار شاهد. تیمار(5): ناپلیوس آرتمیا تازه تخم‌گشایی شده(100درصد). تیمار(6): گاماروس تازه آسیاب شده(100درصد) بود. نتایج تجزیه واریانس فاکتورهای مورد بررسی در لاروها مبین آن بود که در پایان روز سی ام، رشد و بقای لاروها در تیمار3 نسبت به لاروها در تیمار 4 (شاهد) تفاوت معنی‌داری را نشان نداد(05/0P). از تیمارهای مورد بررسی، لاروهای تیمار 5 نسبت به سایر تیمارها بهترین رشد و بقا را داشت (05/>0P). پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی اثر مکمل میکروبی باکتوسل بر شاخص‌های رشد و بقا و فاکتورهای ایمنی در (Rutilus frisii kutum) بچه ماهی سفید
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 1 , سال 2 , بهار 1393
    برای بررسی اثر مکمل میکروبی باکتوسل بر شاخص رشد و بقا و فاکتورهای ایمنی در بچه ماهی سفید(Rutilus frisii kutum) ، تحقیقی صورت گرفت که در آن اثر 4 تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 100، 200 و 300 میلی گرم پروبیوتیک باکتوسل برکیلوگرم غذای ماهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش طی م چکیده کامل
    برای بررسی اثر مکمل میکروبی باکتوسل بر شاخص رشد و بقا و فاکتورهای ایمنی در بچه ماهی سفید(Rutilus frisii kutum) ، تحقیقی صورت گرفت که در آن اثر 4 تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 100، 200 و 300 میلی گرم پروبیوتیک باکتوسل برکیلوگرم غذای ماهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش طی مهر تا آذر ماه 1392 در ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی خجیر واقع در شرق تهران به اجرا در آمد و طی آن600 بچه ماهی سفید با میانگین وزن اولیه2/0 ± 3 گرم، طی یک دوره 60 روزه توسط جیره‌های آزمایشی که هر یک واجد سه تکرار بودند، مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از این مکمل میکروبی، تأثیر محسوسی بر رشد طولی و وزنی بچه ماهیان ایجاد نکرد (05/0(p> بررسی پارامترهای خونی بیانگر افزایش میزان هموگلوبین، هماتوکریت و تعداد گلبول‌های قرمز خون با استفاده از پروبیوتیک باکتوسل درجیره های غذایی بود. بررسی گلبول های سفید خون، بیانگر افزایش معنی‌دار تعداد آنها همزمان با استفاده از پروبیوتیک باکتوسل بود (01/0 .(p پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - تأثیر سرعت جریان و میزان آب بازگردشی بر روی رشد ویژه و نرخ بازماندگی بچه ماهی قزل‌آلا
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 1 , سال 2 , بهار 1393
    با توجه به عدم وجود منابع آب کافی برای آبزی‌پروری و آلوده‌شدن بسیاری از آب‌های پاک در فرآیند پرورش آبزیان، طی پژوهشی 15 روزه اثر افزایش سرعت آب بر پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان به وسیله کاربرد مجدد آب خروجی و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بررسی گردید که د چکیده کامل
    با توجه به عدم وجود منابع آب کافی برای آبزی‌پروری و آلوده‌شدن بسیاری از آب‌های پاک در فرآیند پرورش آبزیان، طی پژوهشی 15 روزه اثر افزایش سرعت آب بر پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان به وسیله کاربرد مجدد آب خروجی و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بررسی گردید که در آن فاکتورهای کیفی آب شامل: -2NO، -3NO، +4NH، 2O، 2CO،pH ، قلیائیت(Alk)، سختی کربناته(KH) و سختی عمومی(GH) مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین وزن و طول اولیه ماهی ها به ترتیب 9/0±5/5 گرم و 7/0±7/6 سانتی‌متر بود. تیمارها شامل سرعت‌های 5/3، 7 و 5/10 سانتی‌متر بر ثانیه و آب ساکن بود. نتایج همبستگی ساده فاکتورهای شیمیایی آب نشان داد که تیمارهای آزمایشی در سطح 01/0 همبستگی داشتند. با افزایش سرعت آب شدت همبستگی بین زمان و فاکتورهای 2NO، 2 O و pH افزایش یافت. همبستگی در مورد -2 NO منفی بود. اما در مورد فاکتورهای-3NO، +4NH و 2 CO با افزایش سرعت آب همبستگی کاهش یافت. در تیمار چهارم همبستگی -3 NO که سریعترین جریان آب را داشت، منفی بود. میزان 2 O و 2 CO با افزایش سرعت آب به ترتیب افزایش و کاهش و میزان 2 NO و 3 NO نیز با افزایش سرعت آب در طول زمان به تدریج کاهش یافت. در مورد فاکتورهای +4NH و pH علیرغم ثبت تغییرات بسیار جزیی در ضریب همبستگی(R) به طور کلی تغییرات آنها با افزایش سرعت آب قابل اغماض بود. نتایج در پایان آزمایش نشان داد که تیمار چهارم(سرعت 5/10 سانتی‌متر بر ثانیه) با کمترین نرخ افزایش آلودگی نسبت به سایر تیمارها بهترین عملکرد را داشت(05/0 پرونده مقاله