در این پژوهش ، همبستگی میان ویژگی پخت آمیزههای لاستیکی برپایه کائوچوی طبیعی با مقدار پالمیتیک اسید متیل استر به دست آمده از ترانس استری شدن لیپیدهای استخراجی از کائوچوی طبیعی بررسی شد. به این منظور، در مرحله اول لیپیدهای موجود در کائوچوی طبیعی استخراج و مشتق های متیل ا چکیده کامل
در این پژوهش ، همبستگی میان ویژگی پخت آمیزههای لاستیکی برپایه کائوچوی طبیعی با مقدار پالمیتیک اسید متیل استر به دست آمده از ترانس استری شدن لیپیدهای استخراجی از کائوچوی طبیعی بررسی شد. به این منظور، در مرحله اول لیپیدهای موجود در کائوچوی طبیعی استخراج و مشتق های متیل استر آن ها تهیه شد. در مرحله دوم، پالمیتیک اسید متیل استر به دست آمده از انواع متفاوت کائوچوی طبیعی با روش سوانگاری گازی – طیف سنجی جرمی شناسایی و تعیین مقدار شد. همچنین، همبستگی بین مقدار این ماده و ویژگی پخت آمیزه های لاستیکی بررسی شد و مدل های خطی به دست آمده در مطالعه موردی به کارگرفته شد. نتیجه ها نشان داد که پیش بینی زمان برشتگی، زمان پخت بهینه و اندیس سرعت پخت با کمتر از 6 % خطا و تخمینِ تفاوت گشتاور پخت با کمتر از 13 % خطا امکان پذیر است. این رویکرد جدید میتواند به گونه ای مطلوب برای پیشبینی ویژگی پخت آمیزه پیش از تهیه آن، به کارگرفته شود.
پرونده مقاله
در این کار پژوهشی همبستگی میان ویژگی پخت و ویژگی فیزیکی-مکانیکی آمیزههای لاستیکی برپایه لاستیک طبیعی (NR) با مقدار لیپید طبیعی موجود در آنها با روش ساده، سریع و غیرتخریبی طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه-بازتاب کلی تضعیف شده (ATR-FTIR) بررسی شده است. نتیجه ها نشان داد که چکیده کامل
در این کار پژوهشی همبستگی میان ویژگی پخت و ویژگی فیزیکی-مکانیکی آمیزههای لاستیکی برپایه لاستیک طبیعی (NR) با مقدار لیپید طبیعی موجود در آنها با روش ساده، سریع و غیرتخریبی طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه-بازتاب کلی تضعیف شده (ATR-FTIR) بررسی شده است. نتیجه ها نشان داد که همبستگی مناسبی میان ویژگی پخت و برخی ویژگی فیزیکی-مکانیکی آمیزههای لاستیکی برپایه لاستیک طبیعی با مقدار لیپید موجود در آنها وجود دارد. همچنین، برای ارزیابی مدلهای به دست آمده از کائوچوی طبیعی SMR20 JU بهعنوان پایه کشپاری آمیزه لاستیکی برای مطالعه موردی استفاده شد. نتیجه ها نشان داد که مقدار خطای به دست آمده با استفاده از معادله های همبستگی زمان برشتگی (Ts2)، زمان پخت بهینه (T’c90)، گران روی مونی و سختی کمتر از 5 % است و نتیجه ها قابل قبول است. در مورد سرعت پخت (CRI) و خستگی خطای به دست آمده کمتر از 30 % است و نتیجه ها بسته به نوع فرایند قابل قبول است. مدلهای همبستگی به دست آمده از روش طیفسنجی ATR-FTIR میتوانند به عنوان روش ساده، سریع و غیرتخریبی با قابلیت تکرارپذیری بالا برای پیشبینی ویژگی پخت و برخی ویژگی فیزیکی-مکانیکی آمیزه لاستیکی به کارگرفته شود.
پرونده مقاله
پروتئین یکی از ترکیب های غیرلاستیکی موجود در کائوچوی طبیعی است که تاثیرات مهمی بر روی ویژگی آن دارد. در این مطالعه، بررسی مقایسه ای اثر مقدار پروتئینِ کائوچوی طبیعی، به دست آمده از دو روش کجلدال و طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه بر ویژگی کششی آمیزه های لاستیکی انجام و چکیده کامل
پروتئین یکی از ترکیب های غیرلاستیکی موجود در کائوچوی طبیعی است که تاثیرات مهمی بر روی ویژگی آن دارد. در این مطالعه، بررسی مقایسه ای اثر مقدار پروتئینِ کائوچوی طبیعی، به دست آمده از دو روش کجلدال و طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه بر ویژگی کششی آمیزه های لاستیکی انجام و مدل های همبستگی درجه دو به دست آمد. این مدل ها برای پیش بینی ویژگی های کششی آمیزه های لاستیکی بر پایه کائوچوی طبیعی به کار رفت. نتیجه ها نشان داد که روش طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه، موفقیت بیشتری در پیشگویی ویژگی ها دارد. مقادیر استحکام کششی و مدول 100 % با خطای کمتر از 10 % و ازدیاد طول در نقطه پارگی و مدول 300 % نیز با خطای کمتر از 25 % با به کارگیری مدل ها به دست آمد. این رویکرد جدید، امکان پیش بینی ویژگی های کششی آمیزه های لاستیکی را پیش از تهیه آمیزه و با مصرف مقدار کمی از کائوچوی طبیعی و با روش سریع و غیرمخرب امکان پذیر می سازد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد