فهرست مقالات محمد حسین موثق


  • مقاله

    1 - تخمین میزان آلودگی شیر خام گاو با بروسلا آبورتوس به روش آزمون حلقه‌ای شیر در منطقه پارس آباد مغان
    بهداشت مواد غذایی , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1390
    بروسلوزیس یک بیماری مشترک است که توسط باکتری گرم منفی ازجنس بروسلا ایجاد می شود. این باکتری در اغلب حیوانات و انسان بیماری زا می باشد. بروسلوزیس به راحتی از طریق شیر خام آلوده انتقال می یابد.به رغم کنترل این بیماری در اغلب کشورها،بیماری در ایران بصورت آندمیک مشاهده می گ چکیده کامل
    بروسلوزیس یک بیماری مشترک است که توسط باکتری گرم منفی ازجنس بروسلا ایجاد می شود. این باکتری در اغلب حیوانات و انسان بیماری زا می باشد. بروسلوزیس به راحتی از طریق شیر خام آلوده انتقال می یابد.به رغم کنترل این بیماری در اغلب کشورها،بیماری در ایران بصورت آندمیک مشاهده می گردد. انتقال بروسلاهاازحیوانات مبتلا به انسان از طریق تماس شغلی، و یا به علت مصرف فرآورده های دامی آلوده به ویژه شیر،خامه و پنیر سنتی تازه اتفاق می افتد.هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع آلودگی شیر خام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه پارس آباد بود. برای این مطالعه 64 نمونه شیر خام گاو از مرکز جمع آوری شیر منطقه پارس آباد از فروردین ماه لغایت خرداد ماه 1388 به صورت تصادفی اخذ گردید. بر روی نمونه ها تست حلقه ای شیر جهت بررسی وجود آنتی بادی های بروسلا آبورتوس انجام گرفت. آلودگی در 24 نمونه (5/37%) مشاهده گردید. با توجه به مطالعه انجام گرفته امکان وجود آلودگی بروسلایی در شیر خام گاو در منطقه پارس آباد وجود دارد و لازم است با بررسی های میکروبیولوژیکی مورد تأیید قرار گیرد. پرونده مقاله