فهرست مقالات امیر فیاض مقدم


  • مقاله

    1 - اثر تنش کم آبی بر صفات آگروفیزیولوژیکی ارقام ذرت (.Zea mays L) در شرایط خوی
    اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی , شماره 1 , سال 14 , بهار 1399
    کاربرد آب برای تولید محصول و حذف آبیاری های غیر‌ضروری، تولید اقتصادی ذرت را تحت تاثیر قرار می دهد و به همین دلیل استفاده از رژیم‌های آبیاری مختلف و تعیین مناسب‌ترین دور آبیاری با حداقل تأثیر بر عملکرد، ضروری به نظر می‌رسد. به منظور بررسی اثر دورهای مختلف آبیاری ‌بر عملک چکیده کامل
    کاربرد آب برای تولید محصول و حذف آبیاری های غیر‌ضروری، تولید اقتصادی ذرت را تحت تاثیر قرار می دهد و به همین دلیل استفاده از رژیم‌های آبیاری مختلف و تعیین مناسب‌ترین دور آبیاری با حداقل تأثیر بر عملکرد، ضروری به نظر می‌رسد. به منظور بررسی اثر دورهای مختلف آبیاری ‌بر عملکرد علوفه سه واریته ذرت، آزمایشی به مدت یک سال زراعی در شهرستان خوی انجام شد. این آزمایش به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. دور آبیاری در چهار سطح شامل دورهای آبیاری پس از60، 90، 120و150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر به عنوان فاکتور اصلی و واریته در سه سطح شامل رقم های ذرت دندان اسبی SC 704، Maxima 524و Jeta 600به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. در این آزمایش صفات ارتفاع بوته، وزن های ساقه، برگ، بلال، عملکرد علوفه و سطح برگ بلال و گل آذین نر، محتوی نسبی آب برگ و کارآیی مصرف آب در مرحله شیری (R3) اندازه‌‌گیری گردیدند. نتایج نشان داد که با افزایش دور آبیاری صفات ارتفاع بوته، عملکرد علوفه، وزن بلال، وزن ساقه، وزن برگ، سطح برگ بلال و محتوی نسبی آب برگ متناسب با افزایش تنش کم آبی، کاهش یافتند. از بین سه واریته مورد آزمایش، رقمMaxima 524 به علت کوتاه تر بودن دوره رشد، مصرف آب کمتر و داشتن عملکردی مشابه نسبت به دو رقم دیگر (در مرحله R3) به عنوان رقم مناسب برای شرایط منطقه شناخته شـد. به طورکلی، بر اساس نتـایج این تحقیق می توان دور آبیاری پس از 90 میلی متر تبخیر و کشت واریتهMaxima 524 را جهت صرفه جویی در مصرف آب و داشتن عملکرد مطلوب برای زراعت ذرت در منطقه خوی مد نظر قرار داد. پرونده مقاله