فهرست مقالات مهدی شکوهی


  • مقاله

    1 - بررسی عوامل باکتریایی ورم پستان تحت‌بالینی در گاوهای شیری مجتمع کشت‌وصنعت و دامداری نگین سبز ماکو
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , شماره 5 , سال 11 , زمستان 1396
    بروز عفونت پستانی در گاو و کاهش مقاومت این حیوان نسبت به عوامل بیماریزا منجر به بروز فرم حاد و بالینی ورم پستان شده و این عارضه به عنوان یکی از مسائل مهم در پرورش گاو به شمار می رود هدف از انجام این تحقیق شناسایی عوامل ایجاد کننده ی ورم پستان تحت بالینی می باشد تا به عن چکیده کامل
    بروز عفونت پستانی در گاو و کاهش مقاومت این حیوان نسبت به عوامل بیماریزا منجر به بروز فرم حاد و بالینی ورم پستان شده و این عارضه به عنوان یکی از مسائل مهم در پرورش گاو به شمار می رود هدف از انجام این تحقیق شناسایی عوامل ایجاد کننده ی ورم پستان تحت بالینی می باشد تا به عنون اولین قدم برای پیشگیری از خسارات بهداشتی و اقتصادی باشد. در گاوداری روزانه به طور مرتب و در نوبت دوشش صبح. پس از نمونه گیری هم حجم شیر به آن محلول شیر آزما به عنوان معرف اضافه نموده و مخلوط شیر و معرف به مدت چند دقیقه به صورت دورانی همزده خواهد شد. لخته شدن مخلوط شیر و معرف موید وجود ورم پستان تحت بالینی می باشد. نمونه های جمع آوری شده در هر نوبت دوشش، در کنار یخ به آزمایشگاه میکروبیولوژی ارسال شده و کشت میکروبی و آنتی بیوگرام صورت گرفت.بیشترین باکتری های جدا شده شامل کورینه باکتری (54/12 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس (92/7 درصد)، استرپتوکوکوس آگالاکتیه (62/4 درصد)، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (62/4 درصد)، استافیلوکوکوس اپیدرمیس (3/3 درصد)، باسیلوس (64/2 درصد)، استرپتومایسس (98/1 درصد) بودند.ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین حساسیت را به جنتامایسین و بیشترین مقاومت را به پنی سیلین نشان داد. نتایج مطالعه نشان دهنده مقاومت جدایه های باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک های پرمصرف مانند پنی سیلین، استرپتومایسین و تا حدی تتراسایکلین بود، ولی حساسیت به جنتامایسین که کمتر مورد استفاده قرار گرفته است، بالا بود. پرونده مقاله