فهرست مقالات حسین میرزایی


  • مقاله

    1 - جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری شانکر پوستی گردو و بررسی بیماری‌زایی باکتری روی نهال و میوه نارس گردو در استان لرستان
    دنیای میکروب ها , شماره 2 , سال 8 , تابستان 1394
    سابقه و هدف: بیماری شانکر پوستی گردو توسط باکتری برنریا نیگری فلوئنس ایجاد می گردد. این بیماری در سال‌های اخیر افزایش داشته است و در شرایط مناسب تهدید جدی برای درختان گردو محسوب می‌شود. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری شانکر پوستی گردو در استان لرستان چکیده کامل
    سابقه و هدف: بیماری شانکر پوستی گردو توسط باکتری برنریا نیگری فلوئنس ایجاد می گردد. این بیماری در سال‌های اخیر افزایش داشته است و در شرایط مناسب تهدید جدی برای درختان گردو محسوب می‌شود. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری شانکر پوستی گردو در استان لرستان و بررسی بیماری‌زایی باکتری روی میوه نارس گردو انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش به‌صورت مقطعی-توصیفی بر روی تنه و شاخه های 105 درخت گردو دارای علایم شانکر پوستی در استان لرستان انجام شد. پس از خالص سازی و جداسازی، خصوصیات فنوتیپی جدایه ها مورد بررسی قرار گرفت. سپس نتایج این خصوصیات توسط نرم‌افزار Ntsys-pc version 2.02 آنالیز شد. به منظور شناسایی دقیق تر سویه باکتریایی، از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز استفاده گردید. همچنین 5 جدایه باکتری به عنوان نماینده انتخاب و بیماری‌زایی آن‎ها بر روی میوه نارس و نهال گردو بررسی شد. یافته‌ها: بر اساس خصوصیات فنوتیپی جدایه‎ها به عنوان برنریا نیگری فلوئنس تشخیص داده شدند. همچنین آنالیز عددی خصوصیات فنوتیپی در سطح تشابه 94 درصد، جدایه‌ها را به چهار گروه تقسیم نمود. در واکنش PCR، قطعه 255 جفت بازی در تمامی جدایه ها تکثیر گردید. در آزمون بیماری‌زایی، علایم به ‌صورت نقاط سیاه‌ رنگ همراه با ترشح شیرابه روی میوه ظاهر شدند. نتیجه گیری: آزمون‌های فنوتیپی افتراقی، آزمون بیماری‌زایی بر روی میوه نارس گردو و استفاده از آغازگرهای اختصاصی، سریع‎ترین و مطمئن‎ترین روش برای تشخیص عامل بیماری است. مطالعه حاضر اولین گزارش وقوع این بیماری در استان لرستان و از اثبات بیماری‌زایی باکتری برنریا نیگری فلوئنس روی میوه گردو در ایران می‎باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - ارزیابی نشانگر مولکولی SU20 در تفکیک ژنوتیپ های حساس و مقاوم ایرانی لوبیا نسبت به قارچ Fusarium oxysporum f.sp. phaseoli عامل پژمردگی (زردی) فوزاریومی
    دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی , شماره 1 , سال 2 , پاییز 1393
    پژمردگی فوزاریومی لوبیا با عامل چکیده کامل
    پژمردگی فوزاریومی لوبیا با عامل Fusarium oxysporum f.sp.phaseoli یک بیماری مهم است و می‌تواند خسارت شدیدی را به محصول لوبیا درسراسر جهان وارد نماید و باعث کاهش عملکرد شود. روشهای زراعی برای کنترل بیماری به طور کامل ﻣؤثر نیست، بنابراین ارقام با مقاومت ژنتیکی برای مبارزه با این بیماری توصیه میگردد. به منظور شناسایی ارقام مقاوم آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 12 تیمار (شامل ژنوتیپهای مختلف لوبیا) با روش مایه زنی بوته به صورت قرار دادن ریشه آن در سوسپانسیون اسپور بیمارگر انجام شد. بوته‌ها تا چهار هفته پس از مایهزنی در شرایط گلخانه با دمای30-25 درجه سلسیوس نگهداری شدند. شدت علائم بیماری روی بوتهها با استفاده از مقیاس و دادن نمره از 1 تا 9 برای ارزیابی فنوتیپی مقاومت، اندازهگیری شد. براین اساس به ترتیب ژنوتیپهای ناز، صیاد، WA و صدری مقاوم، جگری، اختر و E9 نیمهحساس و خمین، کپسولی، ایج، شکوفا و تلاش حساس شناختهشدند سپسواکنش ژنوتیپها به قارچبا استفاده از نشانگر اختصاصی Sequence Characterized Amplified Region (SCAR) ارزیابی گردید. بر این اساس ژنوتیپ‌های اختر، ناز، صدری، صیاد، E9 و WA با جفت آغازگر SU20 تکثیر و در الکتروفورز ایجاد باند750 جفت بازی کردند بنابراین دارای ژن مقاوم A55 میباشند اما ژنوتیپهای تلاش، شکوفا، جگری، ایج، خمین و کپسولی با جفت آغازگر اختصاصی SU20 تولید باند نکردند. پرونده مقاله